Vloggers

Siu de Moor

Zeebaarsspecialist en Scandinaviëganger

Mehmet Büyükyilmaz

Mehmet Büyükyilmaz is een door-en-door fanatieke zeebaarsvisser (met kunstaas) en deelt in zijn vlogs live aanbeten op de bekendste stekken van Rotterdam!

 

Vlog overzicht

Wanneer de zeebaarzen niet thuis geven op de gekende stekken, moet je naar hen op zoek en is het handig om gebruik te kunnen maken van die elektronische hulpmiddelen die de meeste bootvissers op hun visboot paraat hebben.Met heel veel plezier presenteren wij hier het filmpje dat onze vaste vlogger Mehmet in mei jl. schoot tijdens zijn visvakantie naar het thuisland van zijn ouders, Turkije.Citaat: “Als de weersgoden de organisatie en deelnemers goed gezind zijn, zullen volgende week zondag 16 oktober drie boten met in totaal 12 finalisten naar de Zeelandbrug varen, om daar de finale te vissen van de Seabass Masters Cup 2016.”  Maar helaas: zoals ons dat als zeevissers (te) vaak overkomt: die weergoden lieten het vorige week zaterdag totaal afweten en een harde wind maakte het onmogelijk om op de Oosterschelde een eerlijke wedstrijd te vissen. Het bootvissen werd daarom afgelast.Onze vaste vlogger Mehmet heeft ook de afgelopen tijd weer ontelbare uren doorgebracht in zijn favoriete Europoortgebied. Hoppend van kantvisstek naar kantvisstek – mits die tenminste niet onbevisbaar waren vanwege kort onder de oever geschoten staande netten. Maar die nettenellende is een heel ander verhaal!


Bij het (bootvissen) op zeebaars rondom de IJmuider pieren kom je stekken tegen waar er veel vuil op de bodem ligt. Soms valt het mee, maar al te vaak loop je bij gebrek aan concentratie vast met je shadje en zit je dientengevolge meer dan je lief is met je hoofd in het kunstaasbakje en met de voorslagknoop in je mond…Afgelopen zondag 14 augustus werd de tweede en daarmee beslissende manche gevist om te bepalen welke van de twee kemphanen Siu de Moor en Mehmet Büyükyilmaz de Seabass Masters The Battle zou gaan winnen. Hierbij de vlog van Mehmet, met de opnieuw aanstekelijke beelden van deze tweekamp.Som zit het mee, soms zit het tegen! Afgelopen week zat het onze vaste vlogger Mehmet een keertje geweldig mee, toen hij samen met Jelle de Moor - juist: de broer van!- een dag mee ging met de BassExpress van Lesley Luijer.


In zijn nieuwste vlog brengt Mehmet verslag uit van zijn in de diverse social media breed uitgemeten battle over twee manches met mede-zeebaarsvisser Siu de Moor. Beide mannen bieden tegen elkaar op voor wat betreft hun zeebaars skills en dan is er slechts één manier om keihard te bewijzen wie er – in ieder geval op dit moment – de sterkte is.


Zijn het niet altijd de grootste vissen, de absolute kneiters, de persoonlijke records die op het allerlaatste moment de dans weten te ontspringen? Juist vóór het landingsnet de vis omsluit, lost de haak. In zijn laatste krachtige run weet de vis die je in gedachten reeds trots op de foto zet en vervolgens weer loslaat een obstakel te bereiken en dan… niets! De druk op de lijn die wegvalt, het binnendraaien van een losse lijn…In zijn nieuwste vlog bewijst Mehmet eens temeer geen geheimen te hebben. Geen ‘geblurde’ achtergronden dus om zijn stekken in het Rotterdamse Europoortgebied onherkenbaar te maken en geen kunstaasjes die angstvallig uit beeld worden gehouden.In zijn eerste vlog stelt Mehmet Büyükyilmaz zich kort aan jullie voor en neemt hij jullie na zijn werk mee naar twee stekken in het Europoortgebied, waar hij aan het begin van de avond zijn shadje laat ‘huppelen’. Op de eerste stek levert dat nog niet veel op, maar later volgen er enkele (scholen)baarsjes. Reken er echter op dat Mehmet jullie in volgende vlogs knallende aanbeten van superbaarzen zal laten zien, want ook die weet hij met grote regelmaat te vangen.Speciaal voor Zeehengelsport.nl maakte Siu de Moor een leuke vlog over een dag gulvissen op zee. Hij vertelt over de gebruikte aassoorten, technieken en het inzetten van 'de bijvanger' ...