ZeevisWedstrijden


 

Hieronder treffen jullie ons volledig actuele overzicht van zoute wedstrijden (boot en strand) en daarnaast attenderen wij standaard elke vrijdag de wedstrijdvissers onder onze bezoekers op de wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar: redactie@publishinghouse.nl

 

NIPRO bij Nacht en Ontij 2

 

24 FEBRUARI - 5 MEI - 20 OKTOBER EN 8 DECEMBER 2018

De Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen (NFB) behartigt de belangen van 32 veelal direct aan het strand gelegen clubs van (catamaran)zeilers, kleine visboot verenigingen en strandvissers. Tot het activiteitenprogramma van de NFB behoort het organiseren van een compleet wedstrijdprogramma, bestaande uit voor iedereen toegankelijke open wedstrijden, maar ook competities voor leden van de aangesloten verenigingen, zoals de uit vier wedstrijden bestaande strandviscompetitie op diverse locaties langs de Nederlandse kust. 

De strandviscompetitie 2018 wordt georganiseerd door HSV De Sportvisser uit Noordwijk aan Zee, Strandvisvereniging De Slufter bij de Hoekse WatersportverenigingZeeboten en strandvisvereniging De Salamander uit Castricum en Zeevisclub Bij Nacht en Ontij uit Egmond aan Zee.

In tegenstelling tot de eerder genoemde ’open’ wedstrijden, kan aan deze competitie alleen worden deelgenomen door leden van een van de in totaal 32 aangesloten verenigingen. Er wordt gevist conform de wedstrijdreglementen van de NFB, waarin o.a. is opgenomen dat alle aassoorten zijn toegestaan, met uitzondering van ‘witten’ en zachte krab.

Strandviscompetitie NFB 1

Voor het komend jaar staan de volgende vier competitiewedstrijden op het programma:

•    24 februari - Noordwijk aan Zee - vervist
•    5 mei          - Hoek van Holland
•    20 oktober  - Castricum
•    8 december - Egmond aan Zee

Op deze vier data wordt er gevist van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Het inschrijfgeld voor de serie van vier wedstrijden bedraagt € 40,- per persoon; korpsen € 50,- extra. Eventueel kann ook voor een losse wedstrijd worden ingeschreven à € 12,50 per wedstrijd per persoon. 

 

21 oktober, Bruinisse

De derde editie van de Shimano Bootviscup wordt op zaterdag 21 oktober as. gevist op de Oosterschelde. Om 7.30 uur wordt met de bekende charterboot ms. Helga vertrokken vanuit de vluchthaven van Bruinisse, waarna drie periodes van 120 minuten worden gevist op de Oosterschelde. Alle aas is toegestaan, met uitzondering van zachte krab en alle vis van 15 cm en meer telt. De organisatie zorgt in samenwerking met sponsor Shimano voor een mooie prijzentafel in de verhouding 1:3. De prijsuitreiking vindt plaats aan boord van ms. Helga.
 
Het deelnamegeld bedraagt € 40,- per persoon (vanzelfsprekend excl. aas) en in verband met het beperkte aantal bootplaatsen geldt heel strikt: vol = vol.

Voor nadere informatie en inschrijving (let wel: het deelnamegeld dient op 1 oktober op de rekening van de organisatie te zijn ontvangen!) kun je per e-mail terecht bij wibotineke@zeelandnet.nl of telefonisch bij:
•    Sjaak Verburg, tel. (NL) 06-24403833
•    of Wibo Boone, tel. (NL) 06-50695515

 

Shimano bootviscup 02

 

21 OKTOBER, Callantsoog - Groote Keeten

HSV de Snoek uit Wieringen in de kop van Noord-Holland organiseert op zondag 21 oktober as. in samenwerking met Hengelsport Rik in Beverwijk vanaf het strand bij Groote Keeten de bekende jaarlijkse Snertwedstrijd. Bij minimaal 60 deelnemers wordt er vanaf  ca. 9.30 tot 13.30 uur bij opkomend tij gevist in drie vakken. Alle aassoorten zijn toegestaan, met uitzondering van zachte krab.
Er is zoals altijd een prachtige prijzentafel.

 

Op de wedstrijddag verzamelen vanaf 7.30 uur in Dorpshuis Kolfweid aan de Jewelweg 7 c -1759 HA te Callantsoog. Na afloop van de wedstrijd is er in het Dorpshuis voorafgaande aan de prijsuitreiking voor iedere deelnemer ‘snert’. Let op: in het Dorpshuis dienen alle betalingen à contant te worden gedaan; er is geen pinapparaat aanwezig.

 

Deelnemen?
Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- per persoon en korpsen van vijf vissers betalen € 15,- extra. Opgave t/m donderdag 18 oktober as. per e-mail naar ottenscees@gmail.com of tel. 06 – 17944766.

Bij HSV De Snoek staat de snert weer warm 2

28 oktober, Domburg

Op zondag 28 oktober as. organiseren de bekende speciaalzaak bd store Middelburg en de Eerste Goese Hengelsportvereniging (EGHV) gezamenlijk weer de grote vrije strandviswedstrijd aan het strand van Domburg.

 

 

 

Deze wedstrijd moet ook deze editie weer vooral een gezellig evenement worden, waaraan uitdrukkelijk ook kan worden deelgenomen door minder ervaren vissers. Om dat wat eenvoudiger te maken, kan op verzoek worden ingeschreven op zogenoemde bisnummers, zodat het mogelijk is om naast een vriend of bekende te vissen. Een ervaren wedstrijdvisser kan op die manier dus een minder ervaren deelnemer onder zijn/haar hoede nemen.

Er wordt van 10.00 tot 14.00 uur in drie vakken gevist aan het bekende parcours de Zeven Golven in Domburg. De gevangen vis telt mee vanaf 10 cm. Alle aas is toegestaan, met uitzondering van zachte krab.

 

De prijsuitreiking zal rond 17.00 uur plaatsvinden in Café Kasteel van Batavia te Westkapelle. De prijsverhouding is 1 : 3 en naast de ere-prijs voor de algemeen winnaar, worden ook de beste drie jeugddeelnemers in het zonnetje gezet. Voorafgaande aan de prijsuitreiking is er bovendien een verloting met prachtige prijzen.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per persoon en op de wedstrijddag zelf kan nog worden ingeschreven in Café Kasteel van Batavia te Westkapelle, alwaar vanaf 8.00 uur de plaatskaarten dienen te worden opgehaald. Voorinschrijving (bisnummers en moeilijk ter been nummers (MTB) alléén op voorinschrijving!) is mogelijk in de winkel van bd store aan Achter de Houttuinen 34 te Middelburg, tel. (0118) 625600 of per e-mail: info@eghv.nl of info@bdstore.com

 

24 november, Cadzand-Bad

Het Loze Vissertje (HLV) uit het Vlaamse Maldegem organiseert samen met hoofdsponsors Cinnetic, Tronixpro en Vercelli op zaterdag 24 november as. een grote strandviswedstrijd voor het goede doel aan de stranden van Cadzand-Bad en Nieuwvliet in Zeeuws-Vlaanderen.
 
Van de inschrijfgelden van deze Open Charity komt net als vorig jaar 25% ten goede aan het Kinderkankerfonds.
 
 
Het in België gevestigde Vzw Kinderkankerfonds geeft financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen. De behandeling maakt de genezingskansen steeds hoger maar de behandeling duurt lang en gaat vaak gepaard met allerhande bijwerkingen. Het kind wordt hoe dan ook geconfronteerd met ongemak en pijn. Ouders gaan gebukt onder angst, onzekerheid en gevoelens van onmacht. Om deze kinderen en hun ouders te motiveren om dit vol te houden en om de behandeling draaglijk te maken, is veel extra zorg nodig.
 
Deze bijzondere wedstrijd vindt plaats op zaterdag 24 november as. op het bekende parcours van de stranden van Caszand en Nieuwvliet in Zeeuws-Vlaanderen. De wedstrijd duurt van 14.00 tot 20.00 uur en de wedstrijdkaarten dienen tussen 10.00 en 13.00 te worden afgehaald in Café ‘In de Buitenlust” bij de molen van Cadzand.
 
Er wordt gevist volgens het principe ‘the ‘winner takes it all’ – met dien verstande dat de eerste prijs € 1.000,- contant bedraagt en dat er daarnaast ook nog geldprijzen beschikbaar zijn tot de 10e plaats over-all en gerookte hesp voor de vakwinnaars. Er wordt bovendien een nevencompetitie gehouden voor de grootste rondvis, de grootste platvis en het beste koppel én er is een Team tombola met één mooie prijs.
 
05
 

Deelnemen?

Voor deze wedstrijd die wordt georganiseerd in samenwerking met Het Loze Vissertje en wordt gesponsord door Cinnetic, Tronixpro en Vercelli, is voorinschrijving verplicht. Het deelnamegeld bedraagt € 30,- per persoon en dient vóór 12 november as. te zijn betaald op rekeningnummer: BE90 1043 7376 8632 • BIC NICABEBB t.n.v. HLV Open Charity 2018.
 
Voor nadere informatie, volg de facebookpagina van dit evenement.
 
06
 

Nieuwsoverzicht
28 september 2018 |

Open Charity Het Loze Vissertje

21 september 2018 |

Spanje wint WK-Bootvissen


14 september 2018 |

Kent Classic Open