ZeevisWedstrijden


 

Hieronder treffen jullie ons volledig actuele overzicht van zoute wedstrijden (boot en strand) en daarnaast attenderen wij standaard elke vrijdag de wedstrijdvissers onder onze bezoekers op de wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar: redactie@publishinghouse.nl

 

NIPRO bij Nacht en Ontij 2

 

24 FEBRUARI - 5 MEI - 20 OKTOBER EN 8 DECEMBER 2018

De Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen (NFB) behartigt de belangen van 32 veelal direct aan het strand gelegen clubs van (catamaran)zeilers, kleine visboot verenigingen en strandvissers. Tot het activiteitenprogramma van de NFB behoort het organiseren van een compleet wedstrijdprogramma, bestaande uit voor iedereen toegankelijke open wedstrijden, maar ook competities voor leden van de aangesloten verenigingen, zoals de uit vier wedstrijden bestaande strandviscompetitie op diverse locaties langs de Nederlandse kust. 

De strandviscompetitie 2018 wordt georganiseerd door HSV De Sportvisser uit Noordwijk aan Zee, Strandvisvereniging De Slufter bij de Hoekse WatersportverenigingZeeboten en strandvisvereniging De Salamander uit Castricum en Zeevisclub Bij Nacht en Ontij uit Egmond aan Zee.

In tegenstelling tot de eerder genoemde ’open’ wedstrijden, kan aan deze competitie alleen worden deelgenomen door leden van een van de in totaal 32 aangesloten verenigingen. Er wordt gevist conform de wedstrijdreglementen van de NFB, waarin o.a. is opgenomen dat alle aassoorten zijn toegestaan, met uitzondering van ‘witten’ en zachte krab.

Strandviscompetitie NFB 1

Voor het komend jaar staan de volgende vier competitiewedstrijden op het programma:

•    24 februari - Noordwijk aan Zee - vervist
•    5 mei          - Hoek van Holland
•    20 oktober  - Castricum
•    8 december - Egmond aan Zee

Op deze vier data wordt er gevist van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Het inschrijfgeld voor de serie van vier wedstrijden bedraagt € 40,- per persoon; korpsen € 50,- extra. Eventueel kann ook voor een losse wedstrijd worden ingeschreven à € 12,50 per wedstrijd per persoon. 

 

15 april, 9 september en 7 oktober, Maasvlakte 2

Ook dit seizoen organiseert de actieve strandvisvereniging S.V.V. De Slufter weer drie koppelwedstijden op de Maasvlakte 2 bij de strandslagen 5 en 6.

 
De eerste van dat trio vindt plaats op zondag 15 april as. (hoog water om 15.44 uur) en de overige wedstrijden staan in de planning voor zondag 9 september (HW 15.19 uur) en zondag 7 oktober (HW 14.15 uur). Er wordt gevist van 10.00 tot 14.00 uur en alle aassoorten zijn toegestaan (dus ook witten), met uitzondering van zachte en/of pelkrab.
Deelnemerskaarten kunnen op de wedstrijddag vanaf 8.00 uur worden afgehaald in het Clubhuis van SVV De Slufter aan de Dintelhavenweg 127 te Rotterdam-Europoort.
 
Europoortbokaal
Deelname is mogelijk zowel aan de gehele reeks van drie koppelwedstrijden, als aan een of twee. Per wedstrijd volgt op de wedstrijddag rond 16.00 uur een prijsuitreiking op basis van het totaal aan klassementspunten per koppel, met ook dit jaar weer een schitterende prijzentafel op basis van 1 : 5. Voorafgaande aan de prijsuitreiking van iedere wedstrijd zal ook dit jaar onder de aanwezige deelnemers (legitimatie verplicht!) een speciale kantprijs worden verloot en wordt er bovendien een tombola verzorgd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn.
De overalluitslag over de drie wedstrijden (waarvan de beste twee resultaten zullen tellen voor dit eindklassement) zal leiden tot het winnen van de Europoortbokaal. Om voor deze ereprijs in aanmerking te komen, dient een koppel minimaal twee wedstrijden uit dezelfde personen zijn samengesteld. 
 
Deelname
Voorinschrijving van de koppels is verplicht, met als uiterste inschrijfdatum de woensdag voorafgaand aan de  wedstrijd. Het maximale aantal deelnemende koppels bedraagt 60. Deelnemers aan de eerste wedstrijd zullen automatisch worden meegenomen als zijnde de deelnemers van de 2e en volgende wedstrijd. Het inschrijfgeld bedraagt per koppel € 30,- Individuele inschrijving is mogelijk à € 15,- waarbij de koppels vervolgens door de organisatie worden samengesteld.
 
Inschrijving bij S.V.V. De Slufter, bij voorkeur via e-mail: wim.kruining@telfort.nl
Verdere informatie via de facebook pagina en de websites:  www.svvdeslufter.nl en www.Groot-Rotterdam.nl of telefonisch bij Wim Kruining, tel. (0181)785379 / 06-15 64 96 82 (dagelijks na 20.00 uur).
 

25 augustus, Breskens (monding Westerschelde)

Het is al voor de 59ste keer dat HSV De Zeekrab tekent voor de organisatie van deze internationale wedstrijd, die steevast deelnemers trekt vanuit geheel Nederland en België en daarnaast ook meetelt in het criterium van vijf wedstrijden om het Zeeuws Vlaams Kampioenschap.

Er wordt op zaterdag 25 augustus as. van 13.15 tot 16.15 uur gevist aan de Zeedijk te Breskens. Er worden daar twee vakken uitgezet en dus zijn er ook twee vakwinnaars. Vissen op centimeters en het gebruik van rollood is toegestaan, zolang daarbij geen andere deelnemers worden gehinderd.

 

Prijzen 1 : 3 en beide vakwinnaars ontvangen € 150,- contant. Er is dankzij de belangloze medewerking van vele sponsors (zie bijgaand affiche) een prachtige prijzentafel, met o.a. ook aparte prijzen voor de beste buitenlander, de beste jeugddeelnemer en de (tevoren aangemelde) koppels.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 per persoon; koppels € 5,00 extra per persoon en de jeugd betaalt € 7,50. Schriftelijk inschrijven tot 23 augustus as. via: zeekrab.pm@kpnmail.nl en op de wedstrijddag vanaf 11.00 uur tot uiterlijk 12.45 uur in Café De Platte Knoop aan Boulevard 38 - 4511 AC Breskens, waar na afloop ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

 

Voor verdere informatie na 18.00 uur: Paul van Es, tel 0031(0)6 301 538.

 

Internationale-kustwedstrijd-HSV-De-Zeekrab-01

 

1 september, Westkapelle 

Op zaterdag 1 september as. organiseert de bekende (wedstrijd)vereniging HSV Westkapelle aan de stranden van het parcours Baaiweg – Domburg een grote wedstrijd, waaraan kan worden deelgenomen door zowel individuele strandvissers als door trio’s.

 

Mogelijkheden om niet als koppel of volledig team à vijf personen aan een wedstrijd deel te nemen, maar als trio hebben we niet zoveel langs onze kust en dat maakt deze strandwedstrijd dus extra aantrekkelijk.

 

Er wordt van 10.00 tot 14.00 uur in drie vakken gevist op het parcours Baaiweg – Domburg. Daarbij tellen de door de controleurs gemeten centimeters, met dien verstande dat voor vissen van minder dan 10 cm lang één punt wordt toegekend.

 

Ophalen van de wedstrijdkaarten vanaf 7.30 uur in Dorpshuis Westkapelle Herrijst aan Markt 79 te Westkapelle, waar na de wedstrijd tevens de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

 

Prijzen 1 : 5 en er zijn bij deze wedstrijd zowel individuele prijzen te verdienen als met z’n drieën in een trio.

 

De deelnamekosten individueel bedragen € 7,50 per persoon; trio’s (géén teams dus!) € 15,- extra. Jeugd t/m 15 jaar € 5,- per persoon; trio’s € 7,50,- extra.

 

Inschrijving is mogelijk tot donderdag 30 augustus as. 17.00 uur via de website www.hsvwestkapelle.nl en per e-mail: wedstrijden@hsvwestkapelle.nl

Voor telefonische informatie en inschrijving kun je ook terecht bij voorzitter Peter Slabber, tel. (0118) 572402.

 

750

 

Aanvulling op wedstrijdkalender site ZHS,

 

Aangeleverd door PD d.d. woensdag 20 juni 2018

 

(Anniek:

de volgende wedstrijd a.u.b. op de bekende wijze toevoegen aan de Wedstrijdkalender op de site van ZHS – Zie: Nieuws – Zeeviswedstrijden, met daarbij graag ook de aangegeven illustraties.

 

(als opmaker graag foto Koppelvissen-met-ZHC-de-Zeenaald-voor-het-goede-doel-01 zonder verder bijschrift.

 

 

22 september, Europoort

ZHC De Zeenaald organiseert op zaterdag 22 september as. aan het Slufterstrand in Europoort een grote koppelwedstrijd voor een bijzonder goed doel.

 

01

 

A.L.S. (Amyotrofische Laterale Sclerose) is één van de ernstigste en meest invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1.500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 nieuwe patiënten bij.

 

 

Helaas is ook visvriend Leo in 2017 overleden aan de gevolgen van A.L.S. en voor de vrienden van Leo binnen ZHC De Zeenaald is dat aanleiding om ter nagedachtenis van hun visvriend een koppelwedstrijd te organiseren, waarvan de opbrengsten naar een passend goed doel gaan. De echtgenote van Leo zal aan het einde van de wedstrijddag de cheque in ontvangst nemen en uit naam van Leo de opbrengst doneren aan Stichting A.L.S Nederland.

 

02

 

 

Er wordt op zaterdag 22 september as.van 10.00 tot 14.00 gevist in twee vakken aan het bekende parcours aan het Slufterstrand, Afslag 5-6. Vissen op centimeters en alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab.

 

Op de wedstrijddag tot  9.00 uur verzamelen in Paviljoen Stormvogel, Noordoever Oostvoornse meer 1 - 3233 NC Oostvoorne. Na afloop van de wedstrijd vindt daar ook de prijsuitreiking plaats.

Hoewel er in eerste instantie wordt gevist voor het goede doel zijn er mooie prijzen te winnen.

                                   1e prijs per koppel € 300,-

                                   2e prijs per koppel € 200,-

                                   3e prijs per koppel € 100,-

 

Bovendien wordt er voorafgaande aan de prijsuitreiking een tombola gehouden.

 

Deelname

Het inschrijfgeld bedraagt € 30,- per koppel.

Aanmelden kan bij een van de volgende adressen:

         

Peter Domenie: tel. 06-10740281 – e-mail: sneaky-sliss@live.nl

Henk Langendoen: tel. 06-18803444 – e-mail:  h.langendoen98@hotmail.com

Lies Wijnhorst: 0641293603 – e-mail: tclwijnhorst@xs4all.nl

 

03           

 

21 oktober, Bruinisse

De derde editie van de Shimano Bootviscup wordt op zaterdag 21 oktober as. gevist op de Oosterschelde. Om 7.30 uur wordt met de bekende charterboot ms. Helga vertrokken vanuit de vluchthaven van Bruinisse, waarna drie periodes van 120 minuten worden gevist op de Oosterschelde. Alle aas is toegestaan, met uitzondering van zachte krab en alle vis van 15 cm en meer telt. De organisatie zorgt in samenwerking met sponsor Shimano voor een mooie prijzentafel in de verhouding 1:3. De prijsuitreiking vindt plaats aan boord van ms. Helga.
 
Het deelnamegeld bedraagt € 40,- per persoon (vanzelfsprekend excl. aas) en in verband met het beperkte aantal bootplaatsen geldt heel strikt: vol = vol.

Voor nadere informatie en inschrijving (let wel: het deelnamegeld dient op 1 oktober op de rekening van de organisatie te zijn ontvangen!) kun je per e-mail terecht bij wibotineke@zeelandnet.nl of telefonisch bij:
•    Sjaak Verburg, tel. (NL) 06-24403833
•    of Wibo Boone, tel. (NL) 06-50695515

 

Shimano bootviscup 02

 

Nieuwsoverzicht