ZeevisWedstrijden


 

 

Hieronder treffen jullie ons volledig actuele overzicht van zoute wedstrijden (boot en strand) en daarnaast attenderen wij standaard elke vrijdag de wedstrijdvissers onder onze bezoekers op de wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar: redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender Sportvisserij Nederland

Voor een volledig overzicht van de dit seizoen onder auspiciën van Sportvisserij Nederland te organiseren zoute wedstrijden in binnen en buitenland, klik op onderstaand logo.

 

zeeviswedstijden intro 2017
 

 

 

Wedstrijdprogramma 2017 Zout

 

NIPRO bij Nacht en Ontij 2

 

 

28 oktober, Katwijk aan Zee

Op zaterdag 28 oktober as. organiseren HSV De Brittenburg en Hengelsport Overrijn weer de bekende jaarlijkse benefiet strandwedstrijd om de ‘Piet Meijvogelbokaal’. De opbrengst van deze wedstrijd zal in zijn geheel ten goede komen aan Campagneteam Huntington, dat tot doel heeft fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Er wordt van 9.00 tot 13.00 uur in vijf vakken gevist aan het strand van Katwijk aan Zee aan de Zuid-Boulevard. Vissen met twee hengels (!) en alle aas is vrij, met uitzondering van witjes en zachte krab. De meting vindt plaats door meevissende controleurs.
Op de wedstrijddag zelf verzamelen vanaf 6.30 uur in De Mijlpaal aan de Stadhoudersdreef 22 te Katwijk.
Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt € 15,- per persoon en koppels à vijf personen € 25,- extra. Zoals altijd is er weer een mooie prijzentafel in een prijsverdeling 1 : 5.

Voor nadere informatie en inschrijving: 
Hengelsport Overrijn, tel. (071) 4012253
Piet de Baare, tel. 06-34379897
Huig Schaap, tel. 06-83218911
De inschrijving sluit op donderdag 26 oktober as.

vissen voor goede doel

 

28 oKtober, roptazijl (friesland)

Op zaterdag 28 oktober as. organiseert Sportvisserij Fryslân opnieuw het Open Frysk Kampioenschap Kustvissen. Als locatie is er wederom gekozen voor de welbekende Waddendijk bij Roptazijl. Er wordt deze editie van 11.00 tot 15.00 uur gevist. Vervolgens vindt om 16.30 uur de prijsuitreiking plaats en wordt er weer een uniek kampioensbord aan de winnaar uitgereikt! Wie zal zich dit jaar Fries Kampioen mogen noemen?


Er kunnen aan dit parcours maximaal 80 vissers deelnemen en zeevissers uit het gehele land zijn van harte welkom om mee te doen aan deze fantastische open wedstrijd. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- , contant te betalen bij de uitreiking van de deelnemerskaart. Die deelnemerskaarten dienen vóór de wedstrijd te worden afgehaald op Camping De Zeehoeve aan de Westerzeedijk 45 te Harlingen en na afloop van de wedstrijd vindt daar ook de prijsuitreiking plaats.

Voorinschrijving via mail: info@visseninfriesland.nl of telefonisch via tel. (0566)  624455.

 

Vermeld bij opgave de volgende gegevens:
•    Naam + achternaam
•    Adres, postcode en woonplaats
•    Telefoonnummer
•    E-mailadres

 

Open Frysk Kampioenschap Kustvissen 03

 

29 OKTOBER, BRESKENS

De Noordzeevissers organiseren op zondag 29 oktober as. onder de titel Breskens Cup 2017 een open bootviswedstrijd met diverse charterboten op de Westerschelde, waarbij wordt uitgevaren vanuit de haven van Breskens (Zeeuws-Vlaanderen).

De loting wie op welke boot zal vissen, vindt in besloten kring plaats op vrijdagavond 27 oktober en de loting van de bootindeling wordt aan boord verzorgd door de schippers.

Op de wedstrijddag zelf dienen de deelnemers tussen 7.00 en 7.30 uur aanwezig te zijn in Café De Platte Knoop aan de Boulevard 38, 4511 AC Breskens voor het afhalen van de wedstrijdkaarten en aas.

Vervolgens wordt ingescheept vanaf het ponton bij benzinepomp De Honte, waarvandaan wordt uitgevaren om 8.15 uur. Er wordt gevist van 9.00 tot 14.30 uur met één hengel (maximaal drie haken) per persoon en er vallen leuke prijzen te verdienen. Zo bestaan de eerste drie prijzen individueel uit respectievelijk € 75 - € 50 en € 30 contant en zijn er verder dankzij de sponsors ook leuke prijzen in natura te winnen.

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk donderdag 26 oktober as. en het inschrijfgeld bedraagt € 70,- per persoon incl. een pakje verse Franse tappen. Aanmelden kan telefonisch via 0032 473892496 of per e-mail: f.m.parket@gmail.com  Voor verdere informatie, kijk op de Facebookpagina van de Noordzeevissers.

 

 

 

29 oktober, Domburg

De bekende speciaalzaak bd store Middelburg organiseert samen met de Eerste Goese Hengelsportvereniging (EGHV) op zondag 29 oktober as. een grote vrije viswedstrijd aan het strand van Domburg. Deze wedstrijd gaat vooral een gezellig evenement worden, waaraan uitdrukkelijk ook deelgenomen kan worden door minder ervaren vissers. Om dat wat eenvoudiger te maken, kan op verzoek worden ingeschreven op zogenoemde bisnummers, zodat het mogelijk is om naast een vriend of bekende te vissen en een ervaren wedstrijdvisser op die manier een minder ervaren deelnemer onder zijn/haar hoede kan nemen.

 

Er wordt van 10.30 tot 14.30 uur gevist in drie vakken aan het bekende parcours de Zeven Golven in Domburg. De gevangen vis wordt direct gemeten en telt mee vanaf 10 cm. Alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab.  
De prijsuitreiking zal rond 17.00 uur plaatsvinden in Café Kasteel van Batavia te Westkapelle. De prijsverhouding is 1 : 3 en naast de ere-prijs voor de algemeen winnaar, worden ook de beste drie jeugddeelnemers in het zonnetje gezet. Voorafgaande aan de prijsuitreiking is er bovendien een grote tombola met prachtige prijzen.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per persoon en op de wedstrijddag zelf kan nog worden ingeschreven in Café Kasteel van Batavia te Westkapelle, alwaar vanaf 8.30 uur de plaatskaarten dienen te worden opgehaald.
Voorinschrijving (bisnummers alléén op voorinschrijving!) is mogelijk in de winkel van bd store aan Achter de Houttuinen 34 te Middelburg, tel. (0118) 625600 of per e-mail: info@eghv.nl of info@bdstore.com

Grote vrije strandviswedstrijd bd store Middelburg

 

29 november t/m 1 december, Domburg

De Nederlandse sectie van de European Federation of Sea Anglers (EFSA) organiseert voor de vierde keer in de geschiedenis van sectie Nederland het European Shore Fishing Championship in Nederland. Dit jaar worden deze Europese Kampioenschappen Kustvissen voor de 25ste keer gevist en na Texel (1996), Domburg (2000) en Heinkenszand (2013) is het Zeeuwse  Domburg nu opnieuw de uitvalsbasis voor het EK, met Hof Domburg als hoofdkwartier van de organisatie. Deelname aan dit evenement staat open voor vissers die een internationaal lidmaatschap van de EFSA hebben in de aangesloten landen. De organisatie verwacht voor het komende EK zo’n 85 deelnemers uit 10 verschillende landen.
De officiële opening vindt plaats op dinsdag 28 november as. in Hof Domburg en vervolgens zullen er op woensdag, donderdag en vrijdag drie wedstrijden van elk vijf uur gevist worden.  Zaterdag volgt dan de prijsuitreiking. Zoals bovenvermeld betreft het hier geen Open Kampioenschap, maar kan er alleen worden ingeschreven door vissers met een Internationaal EFSA-lidmaatschap. Zou je echter dolgraag eens aan zo’n EK deelnemen, dan staat niets je in de weg om internationaal lid te worden van EFSA-sectie Nederland of EFSA-sectie België. Het volledige (Engelstalige) programma kun je lezen door op onderstaande afbeelding te klikken:

 

efsa 02- 03

 

 

2018

14 januari, Europoort

SVV De Slufter en Avicentra in Oostvoorne organiseren gezamenlijk de Euromasters 2018, een triowedstrijd op drie locaties in het Europoortgebied volgens een bijzonder concept. Je geeft je samen met twee vismaten op en na de loting voorafgaande aan de wedstrijd mag je per trio zélf beslissen wie er waar gaat vissen. Die keuzemogelijkheid geeft dus een extra technisch aspect aan de wedstrijd, aangezien je de persoonlijke sterke kanten van de drie individuele vissers zo kunt proberen uit te buiten.

 

Er wordt gevist op parcoursen aan het Beerkanaal, het Calandkanaal (windmolens) en het Dintelkanaal (uitwijk: Calandkanaal smal). De wedstrijd duurt van 10.00 tot 14.00 uur conform het wedstrijdreglement van Sportvisserij Nederland en de eindrangschikking wordt opgemaakt op basis van klassementspunten.
Wedstrijdkaarten vanaf 8.00 uur ophalen in het clubgebouw van SVV De Slufter aan de Dintelhavenweg 127 te Rotterdam-Europoort, waar na afloop ook weer wordt samengekomen voor de feestelijke prijsuitreiking. Er is een mooie prijzentafel met hengelsportprijzen beschikbaar.

 

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt € 45,- per trio.
Inschrijving tot 7 januari 2018 per mail aan: info@avicentrahengelsport.nl of wim.kruining@telfort.nl onder vermelding van de namen van het trio deelnemers.
Voor nadere informatie, tel. (0181) 482411 of 06-15649682.

 

Euromaster Triowedstrijd in de Europoort 02

 

24 FEBRUARI - 5 MEI - 20 OKTOBER  EN 8 DECEMBER 2018

De Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen (NFB) behartigt de belangen van 32 veelal direct aan het strand gelegen clubs van (catamaran)zeilers, kleine visboot verenigingen en strandvissers. Tot het activiteitenprogramma van de NFB behoort het organiseren van een compleet wedstrijdprogramma, bestaande uit voor iedereen toegankelijke open wedstrijden, maar ook competities voor leden van de aangesloten verenigingen, zoals de uit vier wedstrijden bestaande strandviscompetitie op diverse locaties langs de Nederlandse kust. 

 

De strandviscompetitie 2018 wordt georganiseerd door HSV De Sportvisser uit Noordwijk aan Zee, Strandvisvereniging De Slufter bij de Hoekse WatersportverenigingZeeboten en strandvisvereniging De Salamander uit Castricum en Zeevisclub Bij Nacht en Ontij uit Egmond aan Zee.

 

In tegenstelling tot de eerder genoemde ’open’ wedstrijden, kan aan deze competitie alleen worden deelgenomen door leden van een van de in totaal 32 aangesloten verenigingen. Er wordt gevist conform de wedstrijdreglementen van de NFB, waarin o.a. is opgenomen dat alle aassoorten zijn toegestaan, met uitzondering van ‘witten’ en zachte krab.


Voor het komend jaar staan de volgende vier competitiewedstrijden op het programma:

•    24 februari - Noordwijk aan Zee
•    5 mei          - Hoek van Holland
•    20 oktober  - Castricum
•    8 december – Egmond aan Zee

Op deze vier data wordt er gevist van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Het inschrijfgeld voor de serie van vier wedstrijden bedraagt € 40,- per persoon; korpsen € 50,- extra. Eventueel kann ook voor een losse wedstrijd worden ingeschreven à € 12,50 per wedstrijd per persoon.
Aanmelding vóór 10 februari 2018 via het eigen verenigingssecretariaat.

 

Strandviscompetitie NFB 1

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht
25 september 2017 |

De Zeebaars doet goede zaken!


15 september 2017 |

Snert na de wedstrijd
01 september 2017 |

Vissen voor het Goede Doel