ZeevisWedstrijden


 

Hieronder treffen jullie ons volledig actuele overzicht van zoute wedstrijden (boot en strand) en daarnaast attenderen wij standaard elke vrijdag de wedstrijdvissers onder onze bezoekers op de wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar: redactie@publishinghouse.nl

 

NIPRO bij Nacht en Ontij 2

 

Wedstrijden onder auspiciën van Sportvisserij Nederland

Allereerst zijn er voor zowel de boot- als de strandvissers de diverse kwalificatiewedstrijden, Nederlandse Kampioenschappen, naselecties en Topcompetitiewedstrijden, die worden georganiseerd namens Sportvisserij Nederland. Dat kan gaan om wedstrijden waaraan iedereen -mits lid van een bij een federatie aangesloten vereniging- kan deelnemen, maar ook speciale wedstrijden voor de jeugd, voor dames en voor teams.

 

Het ultieme doel is veelal om je via die wedstrijdreeksen te kwalificeren voor de door FIPS-M georganiseerde Wereldkampioenschappen in de diverse disciplines, of voor interlands en meerlandenwedstrijden.

 

Voor nadere informatie, klik hier.

 

Hier het overzicht van de in 2019 in dit verband te organiseren wedstrijden voor de bootvissers en de strand-/kustvissers.

01

02

 

2 december, Groote Keeten

HSV De Snoek uit Wieringen organiseert in samenwerking met Shimano en Nipro Hengelsport uit Sint Maarten op zondag 2 december as. weer de traditionele Sinterklaas Zeeviswedstrijd aan het strand van Groote Keeten in de kop van Noord-Holland.

 

Vissen vanaf ca. 9.30 tot 13.30 uur bij afgaand tij in drie vakken. Alle aassoorten zijn toegestaan, met uitzondering van zachte krab.

 

Verzamelen vanaf 7.30 uur in Dorpshuis ‘Kolfweid’ aan de Jewelweg 7 c - 1759 HA Callantsoog, alwaar na de wedstrijd ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden. En zoals dat al vele jaren gebeurt, zal in dit Dorpshuis ook de Goedheiligman zijn opwachting maken. Gelieve er rekening mee te houden dat in het Dorpshuis géén pinapparaat aanwezig is.

 

De prijzentafel bestaat uit diverse felbegeerde strandhengels van Shimano en wordt verder aangevuld met boodschappenmanden.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per persoon - korpsen à 5 vissers € 15,- extra.

Inschrijven kan tot 30 november as. telefonisch via tel. (0223) 634856 of 06 – 17944766 of per mail aan ottenscees@gmail.com of rgatowinas@quicknet.nl

03

 

2 december, Wenduine (B)

Op zondag 2 december as. organiseren de - aan het bekende parcours van Wenduine (tussen Blankenberge en Oostende) hun 50ste  Internationale kusthengelwedstrijd, die meteen geldt als finalewedstrijd voor het Kampioenschap van België 2018. En het mooie is: dit betreft een open wedstrijd, waaraan iedereen kan meedoen.
 
Er wordt van 11.30 tot 15.00 uur in vakken gevist en daarbij zijn de reglementen van het VFK Kampioenschap van België van toepassing, waarbij alle aassoorten zijn toegestaan met uitzondering van witjes. Iedereen is welkom en ook individuele vissers die niet zijn aangesloten bij een club kunnen zich inschrijven voor en deelnemen aan de wedstrijd.
 
Op zaterdag 1 december as. kunnen de wedstrijdkaarten vanaf 16.00 uur worden afgehaald in lokaal De Beurs aan Markt 15 - 8420 Wenduine, alwaar ook een speed-tombola zal plaatsvinden. Ook op de wedstrijddag zelf kun je vanaf 8.00 uur terecht in De Beurs voor het ophalen van de wedstrijdkaart(en). 
 
Na de wedstrijd wordt om 18.30 uur in Zaal Wielingen aan de Graaf Jansdijk 18 - 8420 Wenduine een feestelijke receptie gehouden voor alle aanwezigen ter viering van het 50 jarig bestaan van de Tarpoenvissers. Aansluitend vinden hier ook de bekendmaking van de daguitslag en de prijsuitreiking plaats en wordt bovendien de einduitslag van het Kampioenschap van België 2018 openbaar gemaakt.
 
Deze jubileumwedstrijd wordt georganiseerd met medewerking van het gemeentebestuur en de sportdienst van de Gemeente de Haan en met ondersteuning door tal van sponsors. Binnen de wedstrijd is er een mooie prijzentafel, met voor de winnaar € 250,- contant en hebben alle jeugdvissers (tot 18 jaar) prijs.
 

Deelnemen?

Het inschrijfgeld voor deze jubileumwedstrijd bedraagt € xx,xx per persoon en vooraf inschrijven kan per e-mail bij marc.verkest@telenet.be
 
 

29 december, Katwijk aan Zee

Hengelsport Overrijn – de dankzij de zelf strandvissende eigenaresse Miranda Spierenburg steeds meer bekendheid genietende hengelsportzaak in Katwijk – organiseert op zaterdag 29 december as. een strandwedstrijd voor koppels.
 
Er wordt van 9.00 tot 13.00 uur gevist aan het strand aan de Zuid-Boulevard. Per gelote stek staat er één koppel, bestaande uit twee vissers met ieder één hengel. Alle aas is vrij, met uitzondering van witjes en zachte krab. Op de wedstrijddag zelf vanaf 7.00 uur verzamelen in het clubhuis van Buurtvereniging De Mijlpaal aan de Stadhoudersdreef 22 te Katwijk.
 

Deelnemen?

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt € 10,- koppel en er is een mooie prijzentafel in een prijsverhouding 1 : 5.
Voor nadere informatie en inschrijving: Hengelsport Overrijn, tel. (071) 4012253
 
De inschrijving sluit op donderdag 27 december as.
 
01
 

2019

 

6 januari, Ter Heijde aan Zee

Hengelsport Westland uit Monster en Café De Viskeet in Ter Heijde aan Zee organiseren ter nagedachtenis van visvriend Jan Groot gezamenlijk de strandwedstrijd om de Jagro Bokaal. Het batig saldo van de wedstrijd gaat naar het goede doel.
 
Er wordt op zondag 6 januari as. van 9.00 tot 13.00 uur gevist aan het strand van Ter Heijde aan Zee. Alle deelnemers ontvangen bij Hengelsport Westland 50 stuks zeepieren, die worden gesponsord door Lobbezoo Zeeaas.
 
Na afloop staat er voor alle deelnemers in De Viskeet warme soep en een broodje worst wordt klaar en traditioneel krijgen zij na de wedstrijd ook nog eens ieder een malse kip mee naar huis. De overall winnaar ontvangt de door Hengelsport Westland gesponsorde Jagro wisselbokaal en de nummers één, twee en drie ontvangen een cadeaubon van Hengelsport Westland. 

DEELNEMEN?

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt € 10,- per persoon en in verband met de te bestellen extra’s is voorinschrijving verplicht. Dat kan tot en met woensdag 2 januari as. bij Café De Viskeet in Ter Heijde aan Zee, tel. (0174) 213409 en Hengelsport Westland in Monster, tel. (0174) 213227.
01

 

 

30 maart 2019 , Noordwijk aan Zee

01

HSV De Sportvisser uit Noordwijk aan Zee organiseert op zaterdag 30 maart 2019 in samenwerking met Ahoy Hengelsport en de Airco Dokter een grote koppelstrandviswedstrijd.

 

Deze wedstrijd wordt ‘Yuki Masters Style’ gevist op één gelote visplek, samen met je koppelmaat. Er kunnen maximaal 75 koppels deelnemen. 
Vissen van 9.00 tot 14.00 uur in vakken, waarbij tussentijds niet van vak wordt gewisseld. Alle aas is vrij, met uitzondering van witjes en zachte krab.
Er is een mooie prijzentafel in een prijsverhouding 1 : 5.

Op de wedstrijddag dienen de steknummers vanaf 6.00 uur te worden opgehaald in het clubgebouw van de vereniging aan de Bosweg 2a – 2202 NV te Noordwijk aan Zee.

 

DEELNEMEN?

Het inschrijfgeld bedraagt € 30,- per koppel. Opgave t/m zaterdag 23 maart 2019 bij Wianda van Elswijk, e-mail: wianda@vanelswijk.nl of tel. 06 – 22215210.

 

 

Nieuwsoverzicht


09 november 2018 |

Twee leuke wedstrijden op komst