ZeevisWedstrijden


 

Hieronder treffen jullie ons volledig actuele overzicht van zoute wedstrijden (boot en strand) en daarnaast attenderen wij standaard elke vrijdag de wedstrijdvissers onder onze bezoekers op de wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar: redactie@publishinghouse.nl

 

NIPRO bij Nacht en Ontij 2

 

24 FEBRUARI - 5 MEI - 20 OKTOBER EN 8 DECEMBER 2018

De Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen (NFB) behartigt de belangen van 32 veelal direct aan het strand gelegen clubs van (catamaran)zeilers, kleine visboot verenigingen en strandvissers. Tot het activiteitenprogramma van de NFB behoort het organiseren van een compleet wedstrijdprogramma, bestaande uit voor iedereen toegankelijke open wedstrijden, maar ook competities voor leden van de aangesloten verenigingen, zoals de uit vier wedstrijden bestaande strandviscompetitie op diverse locaties langs de Nederlandse kust. 

De strandviscompetitie 2018 wordt georganiseerd door HSV De Sportvisser uit Noordwijk aan Zee, Strandvisvereniging De Slufter bij de Hoekse WatersportverenigingZeeboten en strandvisvereniging De Salamander uit Castricum en Zeevisclub Bij Nacht en Ontij uit Egmond aan Zee.

In tegenstelling tot de eerder genoemde ’open’ wedstrijden, kan aan deze competitie alleen worden deelgenomen door leden van een van de in totaal 32 aangesloten verenigingen. Er wordt gevist conform de wedstrijdreglementen van de NFB, waarin o.a. is opgenomen dat alle aassoorten zijn toegestaan, met uitzondering van ‘witten’ en zachte krab.

Strandviscompetitie NFB 1

Voor het komend jaar staan de volgende vier competitiewedstrijden op het programma:

•    24 februari - Noordwijk aan Zee - vervist
•    5 mei          - Hoek van Holland
•    20 oktober  - Castricum
•    8 december - Egmond aan Zee

Op deze vier data wordt er gevist van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Het inschrijfgeld voor de serie van vier wedstrijden bedraagt € 40,- per persoon; korpsen € 50,- extra. Eventueel kann ook voor een losse wedstrijd worden ingeschreven à € 12,50 per wedstrijd per persoon. Aanmelding vóór 10 februari 2018 via het eigen verenigingssecretariaat.

 

1 april, Wijk aan Zee

klussie gul zomaar van de vlakke grond 05

 

Op zondag 1 april as. (neen – dat is beslist geen grap!) vindt de derde editie plaats van het Gullen Meppers Gilde Noordpier evenement. Vele tientallen vissers uit Nederland en een aantal uit Duitsland, België en mogelijk Engeland zullen opnieuw deelnemen aan deze bijzondere wedstrijd vanaf de Noordpier bij Wijk aan Zee. Er wordt gericht gevist op gul, die om mee te tellen uiteraard dient te voldoen aan de wettelijke minimummaat van 35 cm.

 

Het Gullen Meppers Gilde Noordpier is een informele club, bestaande uit een groep enthousiaste vaste Noordpiervissers. Toen de initiatiefnemers begonnen met het evenement, zochten zij van meet af aan samenwerking met de Gemeente Velsen (waartoe de Noordpier feitelijk behoort), Rijkswaterstaat, Stichting Nederland Schoon en werkelijk een keur aan (lokale) ondernemers.

 

Dankzij de prima samenwerking met de bovengenoemde instanties, zal de Noordpier toegankelijk zijn voor het publiek. De organisatie stelt daartoe het in de regel gesloten tweede hek van de open, waarmee ook (minder valide) belangstellenden en deelnemers toegang kan worden verleend tot de pier. Bovendien zijn er op de wedstrijddag een dames- en een herentoilet op de pier beschikbaar.

 

Essentieel onderdeel van het evenement is ook dat er door de deelnemers een schoonmaakactie zal worden uitgevoerd op de Noordpier, met medewerking van Nederland Schoon. Daartoe wordt namens de organisatie materiaal beschikbaar gesteld om de pier te ontdoen van (zwerf)afval en zullen de deelnemers aan de gulwedstrijd actief worden betrokken bij het schoonhouden van de pier.

 


 

Beperk loodverlies!
Ervaren Noordpiervissers weten het allemaal: vanaf de pier worden de gullen vooral dicht tegen de stenen gevangen en soms zelfs tussen het basalt. Dat kan dus leiden tot vastraken en zelfs verspelen van onderlijnen. Het dringende advies is dan ook om te vissen met loodvervangers. We weten inmiddels immers allemaal dat lood een giftig element is en dat we de dure plicht hebben om zo min mogelijk –en liefst zelfs géén!- lood in zee achter te laten.

 

Aangezien er niet ver geworpen behoeft te worden, kan er prima worden gevist met een gewicht uit gegoten beton, loodvervangers van composiet uit de hengelsportzaak of domweg ijzerschroot in de vorm van bijvoorbeeld bouten en moeren. Het GullenMeppersGilde doet dan ook een dringend beroep op de deelnemers om geen gebruik te maken van lood, maar van milieuvriendelijke alternatieven. Omdat alles te stimuleren, stellen Lagerweij Hengelsport uit Westzaan, Engelhart Hengelsport uit IJmuiden en Dierenwereld van Someren  uit Hemskerk in eendrachtige samenwerking een voor deze visserij zeer geschikt alternatief beschikbaar in de vorm van gegoten betonnen cilinders van 80-120 gram zwaar, die eenvoudig aan de onderlijn kunnen worden bevestigd.

 

Voorafgaande aan de wedstrijd krijgen alle deelnemers een dergelijke loodvervanger uitgereikt! Gratis en voor niets. Mede namens Zeehengelsport magazine een welgemeende pluim voor deze sponsoren!

  

 

LAAT GEEN LOOD ACHTER IN ZEE EN VIS MET LOODVERVANGERS!

 


 

Vroeg in de ochtend op de wedstrijddag zondag 1 april as. zullen de visstekken worden uitgezet op het kilometerlange parcours. De opening en briefing beginnen vervolgens om 11.00 uur in Beachclub Kamango. De deelnemers kunnen dan ook voor € 15,- een warme maaltijd bestellen, die dan later op de dag tussen 17.00 en 18.00 door de organisatie zal worden bezorgd in het visvak.


De wedstrijd start officieel om 13.00 uur en eindigt om 20.00 uur.


Prijzentafel
Na afloop vind ook de prijsuitreiking plaats in Beachclub Kamango. Er zijn fraaie ereprijzen voor de vijf hoogste geëindigde individuele deelnemers en de vanger van de grootste tijdens het evenement gevangen gul. Dankzij de bereidwillige en ‘gulle’ medewerking van een groot aantal al dan niet hengelsportgerelateerde bedrijven uit het IJmondgebied en daarbuiten, is er verder een prijzenpakket ter waarde van meer dan € 2.500,- beschikbaar met o.a. kwaliteitshengels en molens, een warmtepak, viskisten en ander materiaal.

Elke deelnemer ontvangt bovendien een goodie bag t.w.v. € 25,- aan materiaal en tijdens de prijsuitreiking zal er ook nog eens een prijzenverloting plaatsvinden onder de overige deelnemers die niet in de prijzen zijn gevallen. Dat betekent dus met recht: voor iedereen kans!

 

Inschrijven
Het deelname geldt bedraagt € 30,- per persoon en men kan tot uiterlijk 28 maart as. inschrijven bij één van de inschrijflocaties (zie bijgaande poster van het evenement en de Facebookpagina Gullen Meppers Gilde Noordpier).

 

2 APRIL AS. (2E PAASDAG), DOMBURG

Met meer dan een halve eeuw geschiedenis is deze traditioneel op 2e Paasdag gehouden ‘Internationale’ een van de bekendste zoute wedstrijden van onze Lage Landen. Het is al voor de 55ste keer (!) dat HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom deze wedstrijd organiseert aan de stranden van het Zeeuwse Walcheren en ook dit jaar aan het bekende parcours aan Domburg.

 

Vissen aldaar in drie vakken van 10.00 t/m 14.00 uur op centimeters vanaf de waterlijn; waden is verboden. Alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab. De prijsuitreiking vindt ca. twee uur na afloop van de wedstrijd plaats in Dorpshuis Westkapelle Herrijst aan de Markt 79 te Westkapelle.

 

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door SPRO Gamakatsu, Mart Brouwers Hengelsport en Hengelsporthuis Jurgers en er is traditioneel een mooie prijzentafel met prijzen in de verhouding 1 : 5. Daarnaast zijn er ere-prijzen in de vorm van de felbegeerde wisseltrofee voor de winnaar overall, een beker voor de beste dame en een beker + speciale prijs voor de beste junior tot 15 jaar. Bovendien mag elk van de drie vakwinnaars rekenen op € 200,- contant.

 

 

Internationale-van-de-Edelkarper-03

Deelname staat open voor individuele vissers en trio’s (de drie namen tevoren door te geven). Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- pp - trio’s € 10,- extra. Junioren t/m 15 jaar kunnen meedoen voor een gereduceerd tarief van € 10,- pp.


Inschrijven kan tot één uur voor de wedstrijd in Dorpshuis Herrijst en voorinschrijving is tot zaterdag 31 maart as. mogelijk via de website: www.edelkarper.nl – aanmelden paaswedstrijd.

 

Voor nadere informatie kun je per e-mail terecht op secretaris@edelkarper.nl of via de volgende telefoonnummers (buiten Nederland eerst 00-31 kiezen): (0164) 266619 / 265405 / 781708 of 06-37605959.

 

7 april, Blankenberge

 

Les Vedettes 05

 

Op zaterdag 7 april as. organiseert  Tubertini België vanuit het Belgische Blankenberge de grote bootviswedstrijd ‘LesVedettes’. De fraaie naam is ontleend aan een van de sponsoren, de vlakbij de marina van Blankenberge gelegen Brasserie Les Vedettes. En het feit dat we er vanuit mogen gaan dat er ook de nodige ‘vedetten’ uit de bootvisserij van onze Lage Landen zullen gaan deelnemen, maakt deze naam extra goed gekozen.
 

Hoewel er wordt gevist conform de reglementen van de VVBZ, betreft dit een open wedstrijd en kan in principe dus iedereen meedoen.
Er zijn talrijke mooie prijzen te winnen en daarnaast de volgende ereprijzen: Trofee voor drie eersten, eerste drie teams, eerste vrouwelijke deelnemer, eerste junior, grootste vis, eerste 60 plusser en natuurlijk de beste schipper.

 

De openbare boottrekking vind op vrijdag 6 april om 18.00 uur plaats in Brasserie Les Vedettes. Op de wedstrijddag afhalen wedstrijd en de benodigde parkingkaart vanaf 7.00 uur in Les Vedettes. De boten vertrekken om 8.00 uur.

 

Inschrijving
De deelnamekosten bedragen € 60,00 per persoon, jeugd € 40,00. Aas is in deze prijs niet inbegrepen en dient zélf te worden verzorgd.
De prijsuitreiking vindt rond 19.00 uur plaats in de ‘Pekelput’ te Blankenberge, waar voorafgaande aan de prijsdeling vanaf 18.00 uur voor € 20,- pp. (alleen vooraf inschrijven) kan worden deelgenomen aan een gezellige Beenhesp BBQ.

 

Inschrijven tot 3 april as. 2018 bij Wilfried Buls, tel. +32 (0)495 529 521 – email: wilfried.buls1@telenet.be
IBAN: BE45001794712689 - BIC BABEBB

 

14 april, Katwijk aan zee

Op zaterdag 14 april as. organiseert Sportvisserij MidWest Nederland in Katwijk aan Zee de Voorselectie voor de noordwestelijke regio. In tegenstelling tot de overige twee voorselecties betreft het hier niet gelijktijdig ook het Federatief Kampioenschap. Deze federatiewedstrijd van Sportvisserij MidWest Nederland zal later dit jaar plaatsvinden en wel op 7 oktober 2018 in Wijk aan Zee.

 

De Voorselectie Kustvissen wordt op zaterdag 14 april as. georganiseerd in samenwerking met HSV Brittenburgh uit Katwijk aan Zee. De wedstrijd vindt plaats conform de reglementen van Sportvisserij Nederland en duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd kunnen de wedstrijdkaarten vanaf 8.00 uur worden opgehaald in wijkverenigingsgebouw De Mijlpaal.

 

Heb je interesse?

Aan deze voorselectie kan alleen worden deelgenomen door vissers die lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij Sportvisserij MidWest Nederland. Aanmelding via de secretaris van de desbetreffende vereniging en het inschrijfgeld bedraagt € 5,- per persoon. Weet je je te plaatsen voor het NK op 24 november as. dan is deelname daaraan verder gratis.


Voor verdere informatie, klik hier.

 

voorselectie 02

 

14 april, Roptazijl (Friesland)

 

noordelijke selectie 04

noordelijke selectie 05

De drie noordelijke federaties Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, Sportvisserij Oost Nederland en Sportvisserij Fryslân tekenen op zaterdag 14 april as. gezamenlijk voor de organisatie van de Noordelijke selectie kustvissen.

 

Door deel te nemen aan deze selectiewedstrijd, kun je je plaatsen voor het NK-Kustvissen, dat op 24 november as. wordt gevist aan het strand van Noordwijk.
Bij de selectiewedstrijd zal worden gevist volgens het wedstrijdreglement van Sportvisserij Nederland. Om deze reglementen in te zien, klik hier.

 

Op de wedstrijddag vindt de uitreiking van de deelnemerskaarten vanaf 8.00 uur  vindt plaats in het restaurant van Camping de Zeehoeve te Harlingen. De deelnamekosten bedragen € 10,- per persoon en dit bedrag kan bij het afhalen van de deelnemerskaarten worden voldaan.

 

De wedstrijd start om 10.30 uur en na vier uur vissen klinkt om 14.30 uur het eindschot voor de wedstrijd. Om 16.00 wordt de prijsuitreiking gehouden in de Zeehoeve en zal dus bekend zijn welke noordelijke vissers zich hebben weten te kwalificeren voor het NK in november.

 

Aan dit Federatief Kampioenschap kan alleen worden deelgenomen door vissers die lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij een van de bovengenoemde drie federaties.

 

Aanmelden kan tot en met 9 april a.s. via info@visseninfriesland.nl onder vermelding van je naam, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer.

 

21 EN 22 APRIL, NOORDWIJK AAN ZEE

Inmiddels komen er ook al de nodige vooraankondigingen binnen van grote nationale en zelfs ook internationale wedstrijden die komend jaar op de kalender staan, zoals die van de op 21 en 22 april 2018 op het strand van Noordwijk te houden tweedaagse wedstrijd om de Dutch Yuki Masters 2018.

 

Vanzelfsprekend is het wachten nog op verdere actuele informatie, maar als je zeker wilt zijn van deelname, is het officiële inschrijfformulier nu alvast aan te vragen via info@ahoy-hengelsport.nl

 

 

De-spotlights-op-diverse-attractieve-zoute-viswedstrijden-05

 

 

1

19 mei, Hoek van Holland

Inmiddels is het acht jaar geleden dat visvrienden van Richard Solleveld ter ere en nagedachtenis van hun het jaar voordien veel te jong overleden vismaat een grote internationale strandviswedstrijd organiseerden en deze naar hem vernoemden. Deze door Vercelli en Asari gesponsorde internationale strandwedstrijd om de ‘Richard Solleveld Bokaal’ vindt nu dus voor de achtste keer plaats aan de stranden van het Westland waar Richard opgroeide en wel op zaterdag 19 mei as. op het parcours van Hoek van Holland. Vissen van 9.00 tot 13.00 uur in vijf vakken en alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab. Op de wedstrijddag verzamelen vanaf 6.00 uur in het clubgebouw van de Hoekse Watersportvereniging aan de Rechtestraat 30 te Hoek van Holland, tel. (0174) 383914.

 

Zoals altijd wordt er gevist voor een - nog nader te bepalen – goed doel, maar is er daarnaast ook een mooie prijzentafel, met aparte prijzen voor de beste dame en het beste korps. Voor de jeugddeelnemers tot 15 jaar is er een aparte prijsuitreiking.
De prijsuitreiking vindt net als tijdens de voorgaande edities plaats in Eetcafé The Ollie’s aan de Rozenlaan 2A, 3142 NN  te Maassluis.

 

Het deelnamegeld bedraagt € 20,- p.p. en voor korpsen à vijf man € 25,- extra. Jeugddeelnemers betalen € 10,-. Voor nadere informatie en inschrijving: Jurgen van Rijswijk, tel. / WhatsApp 06-51180561. Je kunt ook een persoonlijk bericht plaatsen op de Facebookpagina van Jurgen.

 

 

27 en 28 juli, Zeebrugge

De tweede editie van de ondertussen gekende internationale wedstrijd Yuki Masters North Sea voor duo’s in de Lage Landen werd afgelopen jaar een groot succes. Een derde editie lag dus voor de hand en die komt er nu ook. In samenwerking met het Spaanse Yuki en hengelsportzaak Eria in Zeebrugge vindt deze plaats op 27 en 28 juli 2018 op het wedstrijdparcours aan de Nordic tussen Zeebrugge en Blankenberge en het strand van Knokke. De inschrijving is gestart!
 
De organisatoren doen er alles aan om van dit evenement opnieuw een topwedstrijd te maken. De Yuki Masters onderscheidt zich door de totale presentatie van het evenement, dat in 2017 opviel door de prachtige uitvalsbasis en de vlekkeloze Belgische organisatie. Ook de eerste wedstrijd in 2016 viel in de smaak. Steeds meer tweemans teams willen dan ook jaarlijks deelnemen aan dit evenement en ook nu weer is er overweldigende belangstelling van teams uit o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland,  Tunesië, Spanje, Portugal en Cyprus.

 

Er wordt net zoals in de vorige edities, twee dagen gevist in twee vakken op het strand van Nordic (Zeebrugge) en twee vakken op het strand van Knokke, telkens gedurende een zes uur durende wedstrijd. De koppels vissen in hetzelfde vak met ieder één hengel en de vangst wordt per koppel gemeten. Ieder duo krijgt op het strand een ruime plaats van 30 meter toegewezen.


Het strand aan de Nordic tussen Zeebrugge en Blankenberge is gekend vanwege van de soms (zeer) grote bot en zeebaars. Aan Knokke is er daarentegen minder bot aanwezig, maar daar is er meer kans om een mooie tong te vangen. Op beide stekken mag men bij gunstige weersomstandigheden ook grote tot zeer grote harders verwachten. De koppels die de ene dag op het strand van Zeebrugge vissen, zullen de volgende dag vissen op het strand van Knokke en omgekeerd.

 

Als verblijfsaccommodatie voor de deelnemers heeft men opnieuw gekozen voor vakantiecentrum Duinse Polders, aan de rand van Blankenberge en op wandelafstand van het wedstrijdparcours  Nordic. Men verblijft er in tweepersoonskamers, het eten is er prima en er is een aangename lounge/bar. Kloppend hart van de gehele organisatie is Hengelsport Eria te Zeebrugge. Hier vindt de openingsplechtigheid plaats, worden de plaatsen geloot en de uitslagen berekend. Tevens kan men er na de wedstrijden terecht voor een hapje en een drankje.

 

Ook wat het prijzengeld betreft, is het dit jaar allemaal nét weer een stapje beter dan in 2017. Zo is er voor de eerste twintig  koppels in de uitslag een prijzenpot beschikbaar van ruim € 10.000. Het winnende koppel wint niet alleen € 1.500 cash, maar ontvangt daar bovenop elk ook nog een prachtige Yuki strandhengel. Zelfs de koppels op de plaatsen 13 t/m 20 winnen elk nog € 100,-


Ook voor het vangen van de grootste vis is er een prachtige prijs voorzien, uiteraard voor elk van de teamleden.

 

ORGANISATIE

Yuki Masters North Sea wordt op een soortgelijke wijze georganiseerd als de Yuki Masters in Barcelona en met de logistieke steun van de organisatoren aldaar. Let op: dit is een ander evenement dan de Yuki Masters 2018 in Noordwijk (NL – 21 en 22 april as).

 

Meer informatie is te krijgen op de Facebookpagina Yuki Masters North Sea, of bij Rudi Jacobs, tel. 0032 478 30.40.61 of e-mail rudiwa@telenet.be
Hengelsport Eria vind je aan de Tijdokstraat 30 te Zeebrugge, tel. 0032 (0)50 54 69 71 of via e-mail hengelsporteria@telenet.be

 

Yuki 01

 

 

Nieuwsoverzicht
09 februari 2018 |

Tijd voor de EOBC Flattie Bash

26 januari 2018 |

Strandviscompetitie NFB