ZeevisWedstrijden


 

 

Hieronder treffen jullie ons volledig actuele overzicht van zoute wedstrijden (boot en strand) en daarnaast attenderen wij standaard elke vrijdag de wedstrijdvissers onder onze bezoekers op de wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar: redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender Sportvisserij Nederland

Voor een volledig overzicht van de dit seizoen onder auspiciën van Sportvisserij Nederland te organiseren zoute wedstrijden in binnen en buitenland, klik op onderstaand logo.

 

zeeviswedstijden intro 2017
 

 

 

Wedstrijdprogramma 2017 Zout

 

 

26 maart, 23 april, 1 oktober, Maasvlakte II

Na een zeer succesvolle reeks koppelwedstijden in 2016 organiseert S.V.V. De Slufter dit jaar opnieuw drie koppelwedstrijden en wel op:

•    Zondag 26 maart op de Maasvlakte 2 - vervist.
•    Zondag 23 april op de MV2 vervist.
•    Zondag 1 oktober op de MV2 slagen 5 en 6 (HW12:45)
                
Er wordt gevist in koppels (twee vissers) en die kunnen zowel aan de gehele reeks deelnemen of aan afzonderlijke wedstrijden uit de reeks van drie. Het resultaat per koppel wordt 50/50 aan de koppelmaten toegekend en het is derhalve geen probleem om bij inschrijving met een andere koppelmaat in te schrijven en dus te wisselen. Alle aassoorten zijn toegestaan (dus ook witten), met uitzondering van zachte en/of pelkrab. Elke afzonderlijke wedstrijd wordt gevist van 10.00 tot 14.00 uur, waarna om ca. 16 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Per wedstrijd is een prijsuitreiking op basis van het totaal aan klassementspunten per koppel, met ook dit jaar weer een schitterende prijzentafel op basis van 1:5. De overalluitslag over de drie wedstrijden (waarvan de beste twee resultaten zullen tellen voor dit eindklassement) zal leiden tot het winnen van de Europoortbokaal. Een koppel moet gedurende deze minimaal twee wedstrijden uit dezelfde personen zijn samengesteld om voor dit finale klassement in aanmerking te komen. Na afloop van elk van de drie wedstrijden zal er vóór de prijsuitreiking weer een speciale kantprijs worden verloot onder de aanwezige deelnemers (legitimatie verplicht!) en wordt er tevens een tombola verzorgd, waarbij eveneens leuke prijzen te winnen zijn.

Het inschrijfgeld bedraagt per koppel per wedstrijd € 30,- en voorinschrijving is verplicht. Het maximaal aantal deelnemende koppels is 60. Als uiterste inschrijfdatum wordt de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd gehanteerd. Deelnemers aan de eerste  wedstrijd zullen automatisch worden ingeschreven als deelnemers van de tweede en volgende wedstrijden. Eventuele wijzigingen dienen per e-mail te worden doorgegeven! De deelnemerskaarten kunnen op de dag van de wedstrijd vanaf  8.00uur worden afgehaald in het clubhuis van SVV De Slufter aan de Dintelhavenweg 127 te Rotterdam-Europoort.

Nadere informatie en inschrijving bij voorkeur via e-mail: wim.kruining@telfort.nl of via de facebookpagina’s of websites van S.V.V. De Slufter: www.svvdeslufter.nl en HSV Groot Rotterdam: www.Groot-Rotterdam.nl
Telefonisch kan ook via Leen van Marion, tel. 06-10 21 75 60 of  Wim Kruining, tel. (0181) 785379 / 06-15 64 96 82 (dagelijks na 20.00 uur).

 

 

NIPRO bij Nacht en Ontij 2

 

 

26 augustus – Cadzand-Nieuwvliet

Een van de strandviswedstrijden langs onze kust waarnaar horden strandvissers in Nederland en België jaarlijks reikhalzend uitkijken is de Tongenwedstrijd die iedere nazomer wordt gehouden aan het prachtige strand van Cadzand-Nieuwvliet.

De 12de Tongenwedstrijd vindt plaats op zaterdag 26 augustus as. aan het strand van Cadzand-Nieuwvliet en er wordt daarbij gevist van 20.00 tot 24.00 uur. De organisatie van deze grote koppelwedstrijd is in de vertrouwde handen van de zoute Belgische hengelsportvereniging Platvis Eeklo in samenwerking met de Belgische international Filip Galens, die tegenwoordig deel uit maakt van het (Nederlandse) strandvisteam Watergeus / Vercelli.

Deelname aan deze open wedstrijd staat vrij voor iedereen en de inschrijfkosten bedragen € 25,00 per koppel. Op de wedstrijddag zelf dienen de wedstijdkaarten vóór het begin van de wedstrijd te worden afgehaald in Hotel Café In de Buitenlust (bij de molen) aan de Zuidzandseweg 4, 4506 HC Cadzand-Dorp, tel. (NL)  0117 – 391388.

www.buitenlust-cadzand.nl

Voor verdere inlichtingen over deze wedstrijd, de reglementen en de prijzentafel kun je terecht bij Filip Galens, e-mail: flupken.zeevissen@telenet.be

 

 

15 oktober, Bruinisse (Oosterschelde)

Onder de titel Shimano Bootviscup wordt dit jaar voor de tweede keer een bootviswedstrijd op de Oosterschelde georganiseerd. Op zaterdag 15 oktober as. wordt met de bekende charterboot ms. Helga om 7.30 uur vertrokken vanuit de haven van Bruinisse, waarna drie periodes van 120 minuten worden gevist op de Oosterschelde.
Alle aas is toegestaan, met uitzondering van zachte krab en alle vis van 15 cm en meer telt. De organisatie zorgt in samenwerking met sponsor Shimano voor een mooie prijzentafel in de verhouding 1:3.

 

Het deelnamegeld bedraagt € 40,- per persoon (vanzelfsprekend excl. aas) en in verband met het beperkte aantal bootplaatsen geldt heel strikt: vol = vol.

Voor nadere informatie en inschrijving (let wel: het deelnamegeld dient op de rekening van de organisatie te zijn ontvangen!) kun je per e-mail terecht bij wibotineke@zeelandnet.nl of telefonisch bij:

•    Sjaak Verburg, tel. (NL) 06-24403833
•    of Wibo Boone, tel. (NL) 06-50695515

 

Strand-en-boot-03

 

 

28 oktober, Roptazijl (Harlingen)

Na de zo succesvolle editie van 2016, organiseert de Zeeviscommissie van Sportvisserij Fryslân op zaterdag 28 oktober 2017 voor de vierde keer het Open Fryske kampioenschap Kustvissen. Als locatie is wederom gekozen voor de welbekende Waddendijk bij Roptazijl en aan dit parcours kunnen maximaal 80 vissers uit het gehele land deelnemen. Er wordt daar gevist van 10.00 tot 14.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- en dient contant te worden voldaan bij het ophalen van de deelnemerskaart. Zowel de uitreiking van de deelnemerskaarten (7.30 uur) als de prijsuitreiking (15.30 uur) vinden plaats in Camping De Zeehoeve aan de Westerzeedijk 45, 8862 PK te Harlingen. De nieuwe Fryske Kampioen ontvangt het speciaal voor deze wedstrijd ontworpen Kampioensbord. Aanmelding voor deze wedstrijd vóór 18 september a.s. bij voorkeur via email op zee@visseninfriesland.nl met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Voor meer informatie, klik hieronder op het logo:

 

Selectie kustvissen Noord 2

 

9 september, Domburg / Westkapelle

Op zaterdag 9 september as. organiseert HSV Westkapelle een bijzondere strandwedstrijd, waaraan niet alleen kan worden deelgenomen door individuele deelnemers, maar ook door trio’s. Zo’n trio kun je dan zelf samenstellen. Deze triowedstrijd vindt plaats aan de stranden aan de Baaiweg in Domburg, hetzelfde parcours waar twee weken later de derde PKC-wedstrijd wordt gehouden. Mochten de omstandigheden ongunstig zijn, dan wordt uitgeweken naar de stranden tussen Westkapelle en Zoutelande. Er wordt van 10.00 tot 14.00 gevist in drie vakken en de wedstrijdkaarten dienen vanaf 8.00 uur te worden opgehaald in Dorpshuis Herrijst aan de Markt 79 in Westkapelle. Vissen op centimeters, waarbij voor vis van minder dan 10 cm lang 1 punt wordt gegeven en voor vissen van 10 cm en groter punten in centimeters. Alle aas is toegestaan, met uitzondering van vaste krab, alsmede het gebruik van geur- kleur- en smaakstoffen. Er kunnen maximaal 165 personen deelnemen en de deelname bedraagt voor trio’s € 15,- Daarnaast zijn er twee jeugdcategorieën, nl. t/m 12 jaar en t/m 15 jaar. Deelname in deze beide categorieën € 5,- per kind of € 7,50 voor een trio. Opgave is mogelijk tot donderdag 7 september as. 17.00 uur bij:

Hengelsport Zuiderduin aan de Joossesweg 9 en Hengelsport Melis aan de Zuidstraat 59, beide in Westkapelle.
Telefonische opgave bij P. Slabber, tel. (0118) 572402 en ook via de website is aanmelden mogelijk, klik op de afbeelding.

foto Trek-in-een-triootje-02

 

29 november t/m 1 december, Domburg

De Nederlandse sectie van de European Federation of Sea Anglers (EFSA) organiseert voor de vierde keer in de geschiedenis van sectie Nederland het European Shore Fishing Championship in Nederland. Dit jaar worden deze Europese Kampioenschappen Kustvissen voor de 25ste keer gevist en na Texel (1996), Domburg (2000) en Heinkenszand (2013) is het Zeeuwse  Domburg nu opnieuw de uitvalsbasis voor het EK, met Hof Domburg als hoofdkwartier van de organisatie. Deelname aan dit evenement staat open voor vissers die een internationaal lidmaatschap van de EFSA hebben in de aangesloten landen. De organisatie verwacht voor het komende EK zo’n 85 deelnemers uit 10 verschillende landen.
De officiële opening vindt plaats op dinsdag 28 november as. in Hof Domburg en vervolgens zullen er op woensdag, donderdag en vrijdag drie wedstrijden van elk vijf uur gevist worden.  Zaterdag volgt dan de prijsuitreiking. Zoals bovenvermeld betreft het hier geen Open Kampioenschap, maar kan er alleen worden ingeschreven door vissers met een Internationaal EFSA-lidmaatschap. Zou je echter dolgraag eens aan zo’n EK deelnemen, dan staat niets je in de weg om internationaal lid te worden van EFSA-sectie Nederland of EFSA-sectie België. Het volledige (Engelstalige) programma kun je lezen door op onderstaande afbeelding te klikken:

 

efsa 02- 03

 

 

Nieuwsoverzicht

30 juni 2017 |

Avondwedstrijd Wenduine