ZeevisWedstrijden


 

Hieronder treffen jullie ons volledig actuele overzicht van zoute wedstrijden (boot en strand) en daarnaast attenderen wij standaard elke vrijdag de wedstrijdvissers onder onze bezoekers op de wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar: redactie@publishinghouse.nl

 

NIPRO bij Nacht en Ontij 2

 

24 FEBRUARI - 5 MEI - 20 OKTOBER EN 8 DECEMBER 2018

De Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen (NFB) behartigt de belangen van 32 veelal direct aan het strand gelegen clubs van (catamaran)zeilers, kleine visboot verenigingen en strandvissers. Tot het activiteitenprogramma van de NFB behoort het organiseren van een compleet wedstrijdprogramma, bestaande uit voor iedereen toegankelijke open wedstrijden, maar ook competities voor leden van de aangesloten verenigingen, zoals de uit vier wedstrijden bestaande strandviscompetitie op diverse locaties langs de Nederlandse kust. 

De strandviscompetitie 2018 wordt georganiseerd door HSV De Sportvisser uit Noordwijk aan Zee, Strandvisvereniging De Slufter bij de Hoekse WatersportverenigingZeeboten en strandvisvereniging De Salamander uit Castricum en Zeevisclub Bij Nacht en Ontij uit Egmond aan Zee.

In tegenstelling tot de eerder genoemde ’open’ wedstrijden, kan aan deze competitie alleen worden deelgenomen door leden van een van de in totaal 32 aangesloten verenigingen. Er wordt gevist conform de wedstrijdreglementen van de NFB, waarin o.a. is opgenomen dat alle aassoorten zijn toegestaan, met uitzondering van ‘witten’ en zachte krab.

Strandviscompetitie NFB 1

Voor het komend jaar staan de volgende vier competitiewedstrijden op het programma:

•    24 februari - Noordwijk aan Zee - vervist
•    5 mei          - Hoek van Holland
•    20 oktober  - Castricum
•    8 december - Egmond aan Zee

Op deze vier data wordt er gevist van 9.00 tot 13.00 uur.

 

Het inschrijfgeld voor de serie van vier wedstrijden bedraagt € 40,- per persoon; korpsen € 50,- extra. Eventueel kann ook voor een losse wedstrijd worden ingeschreven à € 12,50 per wedstrijd per persoon. 

 

15 april, 9 september en 7 oktober, Maasvlakte 2

Ook dit seizoen organiseert de actieve strandvisvereniging S.V.V. De Slufter weer drie koppelwedstijden op de Maasvlakte 2 bij de strandslagen 5 en 6.

 
De eerste van dat trio vindt plaats op zondag 15 april as. (hoog water om 15.44 uur) en de overige wedstrijden staan in de planning voor zondag 9 september (HW 15.19 uur) en zondag 7 oktober (HW 14.15 uur). Er wordt gevist van 10.00 tot 14.00 uur en alle aassoorten zijn toegestaan (dus ook witten), met uitzondering van zachte en/of pelkrab.
Deelnemerskaarten kunnen op de wedstrijddag vanaf 8.00 uur worden afgehaald in het Clubhuis van SVV De Slufter aan de Dintelhavenweg 127 te Rotterdam-Europoort.
 
Europoortbokaal
Deelname is mogelijk zowel aan de gehele reeks van drie koppelwedstrijden, als aan een of twee. Per wedstrijd volgt op de wedstrijddag rond 16.00 uur een prijsuitreiking op basis van het totaal aan klassementspunten per koppel, met ook dit jaar weer een schitterende prijzentafel op basis van 1 : 5. Voorafgaande aan de prijsuitreiking van iedere wedstrijd zal ook dit jaar onder de aanwezige deelnemers (legitimatie verplicht!) een speciale kantprijs worden verloot en wordt er bovendien een tombola verzorgd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn.
De overalluitslag over de drie wedstrijden (waarvan de beste twee resultaten zullen tellen voor dit eindklassement) zal leiden tot het winnen van de Europoortbokaal. Om voor deze ereprijs in aanmerking te komen, dient een koppel minimaal twee wedstrijden uit dezelfde personen zijn samengesteld. 
 
Deelname
Voorinschrijving van de koppels is verplicht, met als uiterste inschrijfdatum de woensdag voorafgaand aan de  wedstrijd. Het maximale aantal deelnemende koppels bedraagt 60. Deelnemers aan de eerste wedstrijd zullen automatisch worden meegenomen als zijnde de deelnemers van de 2e en volgende wedstrijd. Het inschrijfgeld bedraagt per koppel € 30,- Individuele inschrijving is mogelijk à € 15,- waarbij de koppels vervolgens door de organisatie worden samengesteld.
 
Inschrijving bij S.V.V. De Slufter, bij voorkeur via e-mail: wim.kruining@telfort.nl
Verdere informatie via de facebook pagina en de websites:  www.svvdeslufter.nl en www.Groot-Rotterdam.nl of telefonisch bij Wim Kruining, tel. (0181)785379 / 06-15 64 96 82 (dagelijks na 20.00 uur).
 
 

19 en 26 juni plus 3 en 10 juli, Maasvlakte II

 

zomeravond competitie avicentra hengelsport 02

 

Avicentra Hengelsport in Oostvoorne organiseert een zomeravondcompetitie van vier wedstrijden aan het strand van Maasvlakte II. Mits de weersomstandigheden dat toelaten, wordt er gevist op de volgende data:

 

Dinsdagavond 19 juni – hoogwater 20.14 uur – start wedstrijd 19.30 uur

Dinsdagavond 26 juni – laagwater 20.14 uur – start wedstrijd 19.30 uur

Dinsdagavond 3 juli – hoogwater 18.59 uur – start wedstrijd 19.30 uur

Dinsdagavond 10 juli – laagwater 18.55 uur – start wedstrijd 19.30 uur

 

Op alle vier de avonden tot 18.48 uur verzamelen het Clubhuis van SVV De Slufter aan de Dintelhavenweg 127 te Rotterdam-Europoort.

 

Er wordt gevist conform de reglementen van Sportvisserij Nederland en voor het opmaken van het eindklassement gelden de resultaten van de drie best geviste wedstrijden. Avicentra Hengelsport verzorgt voor de afsluitende prijsuitreiking een fraaie prijzentafel.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per persoon en aanmelding kan in de winkel, telefonisch via (0181) 482411 of per e-mail: info@avicentrahengelsport.nl

 

27 en 28 juli, Zeebrugge

De tweede editie van de ondertussen gekende internationale wedstrijd Yuki Masters North Sea voor duo’s in de Lage Landen werd afgelopen jaar een groot succes. Een derde editie lag dus voor de hand en die komt er nu ook. In samenwerking met het Spaanse Yuki en hengelsportzaak Eria in Zeebrugge vindt deze plaats op 27 en 28 juli 2018 op het wedstrijdparcours aan de Nordic tussen Zeebrugge en Blankenberge en het strand van Knokke. De inschrijving is gestart!
 
De organisatoren doen er alles aan om van dit evenement opnieuw een topwedstrijd te maken. De Yuki Masters onderscheidt zich door de totale presentatie van het evenement, dat in 2017 opviel door de prachtige uitvalsbasis en de vlekkeloze Belgische organisatie. Ook de eerste wedstrijd in 2016 viel in de smaak. Steeds meer tweemans teams willen dan ook jaarlijks deelnemen aan dit evenement en ook nu weer is er overweldigende belangstelling van teams uit o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland,  Tunesië, Spanje, Portugal en Cyprus.

 

Er wordt net zoals in de vorige edities, twee dagen gevist in twee vakken op het strand van Nordic (Zeebrugge) en twee vakken op het strand van Knokke, telkens gedurende een zes uur durende wedstrijd. De koppels vissen in hetzelfde vak met ieder één hengel en de vangst wordt per koppel gemeten. Ieder duo krijgt op het strand een ruime plaats van 30 meter toegewezen.


Het strand aan de Nordic tussen Zeebrugge en Blankenberge is gekend vanwege van de soms (zeer) grote bot en zeebaars. Aan Knokke is er daarentegen minder bot aanwezig, maar daar is er meer kans om een mooie tong te vangen. Op beide stekken mag men bij gunstige weersomstandigheden ook grote tot zeer grote harders verwachten. De koppels die de ene dag op het strand van Zeebrugge vissen, zullen de volgende dag vissen op het strand van Knokke en omgekeerd.

 

Als verblijfsaccommodatie voor de deelnemers heeft men opnieuw gekozen voor vakantiecentrum Duinse Polders, aan de rand van Blankenberge en op wandelafstand van het wedstrijdparcours  Nordic. Men verblijft er in tweepersoonskamers, het eten is er prima en er is een aangename lounge/bar. Kloppend hart van de gehele organisatie is Hengelsport Eria te Zeebrugge. Hier vindt de openingsplechtigheid plaats, worden de plaatsen geloot en de uitslagen berekend. Tevens kan men er na de wedstrijden terecht voor een hapje en een drankje.

 

Ook wat het prijzengeld betreft, is het dit jaar allemaal nét weer een stapje beter dan in 2017. Zo is er voor de eerste twintig  koppels in de uitslag een prijzenpot beschikbaar van ruim € 10.000. Het winnende koppel wint niet alleen € 1.500 cash, maar ontvangt daar bovenop elk ook nog een prachtige Yuki strandhengel. Zelfs de koppels op de plaatsen 13 t/m 20 winnen elk nog € 100,-


Ook voor het vangen van de grootste vis is er een prachtige prijs voorzien, uiteraard voor elk van de teamleden.

 

ORGANISATIE

Yuki Masters North Sea wordt op een soortgelijke wijze georganiseerd als de Yuki Masters in Barcelona en met de logistieke steun van de organisatoren aldaar. Let op: dit is een ander evenement dan de Yuki Masters 2018 in Noordwijk (NL – 21 en 22 april as).

 

Meer informatie is te krijgen op de Facebookpagina Yuki Masters North Sea, of bij Rudi Jacobs, tel. 0032 478 30.40.61 of e-mail rudiwa@telenet.be
Hengelsport Eria vind je aan de Tijdokstraat 30 te Zeebrugge, tel. 0032 (0)50 54 69 71 of via e-mail hengelsporteria@telenet.be

 

Yuki 01

 

 

1 september, Westkapelle 

Op zaterdag 1 september as. organiseert de bekende (wedstrijd)vereniging HSV Westkapelle aan de stranden van het parcours Baaiweg – Domburg een grote wedstrijd, waaraan kan worden deelgenomen door zowel individuele strandvissers als door trio’s.

 

Mogelijkheden om niet als koppel of volledig team à vijf personen aan een wedstrijd deel te nemen, maar als trio hebben we niet zoveel langs onze kust en dat maakt deze strandwedstrijd dus extra aantrekkelijk.

 

Er wordt van 10.00 tot 14.00 uur in drie vakken gevist op het parcours Baaiweg – Domburg. Daarbij tellen de door de controleurs gemeten centimeters, met dien verstande dat voor vissen van minder dan 10 cm lang één punt wordt toegekend.

 

Ophalen van de wedstrijdkaarten vanaf 7.30 uur in Dorpshuis Westkapelle Herrijst aan Markt 79 te Westkapelle, waar na de wedstrijd tevens de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

 

Prijzen 1 : 5 en er zijn bij deze wedstrijd zowel individuele prijzen te verdienen als met z’n drieën in een trio.

 

De deelnamekosten individueel bedragen € 7,50 per persoon; trio’s (géén teams dus!) € 15,- extra. Jeugd t/m 15 jaar € 5,- per persoon; trio’s € 7,50,- extra.

 

Inschrijving is mogelijk tot donderdag 30 augustus as. 17.00 uur via de website www.hsvwestkapelle.nl en per e-mail: wedstrijden@hsvwestkapelle.nl

Voor telefonische informatie en inschrijving kun je ook terecht bij voorzitter Peter Slabber, tel. (0118) 572402.

 

750

 

Nieuwsoverzicht


06 april 2018 |

Druk strandvisweekend!