ZeevisWedstrijden


 

 

Hieronder treffen jullie ons volledig actuele overzicht van zoute wedstrijden (boot en strand) en daarnaast attenderen wij standaard elke vrijdag de wedstrijdvissers onder onze bezoekers op de wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar: redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender Sportvisserij Nederland

Voor een volledig overzicht van de dit seizoen onder auspiciën van Sportvisserij Nederland te organiseren zoute wedstrijden in binnen en buitenland, klik op onderstaand logo.

 

zeeviswedstijden intro 2017
 

 

 

Wedstrijdprogramma 2017 Zout

 

 

26 maart, 23 april, 1 oktober, Maasvlakte II

Na een zeer succesvolle reeks koppelwedstijden in 2016 organiseert S.V.V. De Slufter dit jaar opnieuw drie koppelwedstrijden en wel op:

•    Zondag 26 maart op de Maasvlakte 2 - vervist.
•    Zondag 23 april op de MV2 slagen 5 en 6 (HW13.46) 
•    Zondag 1 oktober op de MV2 slagen 5 en 6 (HW12:45)
                
Er wordt gevist in koppels (twee vissers) en die kunnen zowel aan de gehele reeks deelnemen of aan afzonderlijke wedstrijden uit de reeks van drie. Het resultaat per koppel wordt 50/50 aan de koppelmaten toegekend en het is derhalve geen probleem om bij inschrijving met een andere koppelmaat in te schrijven en dus te wisselen. Alle aassoorten zijn toegestaan (dus ook witten), met uitzondering van zachte en/of pelkrab. Elke afzonderlijke wedstrijd wordt gevist van 10.00 tot 14.00 uur, waarna om ca. 16 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Per wedstrijd is een prijsuitreiking op basis van het totaal aan klassementspunten per koppel, met ook dit jaar weer een schitterende prijzentafel op basis van 1:5. De overalluitslag over de drie wedstrijden (waarvan de beste twee resultaten zullen tellen voor dit eindklassement) zal leiden tot het winnen van de Europoortbokaal. Een koppel moet gedurende deze minimaal twee wedstrijden uit dezelfde personen zijn samengesteld om voor dit finale klassement in aanmerking te komen. Na afloop van elk van de drie wedstrijden zal er vóór de prijsuitreiking weer een speciale kantprijs worden verloot onder de aanwezige deelnemers (legitimatie verplicht!) en wordt er tevens een tombola verzorgd, waarbij eveneens leuke prijzen te winnen zijn.

Het inschrijfgeld bedraagt per koppel per wedstrijd € 30,- en voorinschrijving is verplicht. Het maximaal aantal deelnemende koppels is 60. Als uiterste inschrijfdatum wordt de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd gehanteerd. Deelnemers aan de eerste  wedstrijd zullen automatisch worden ingeschreven als deelnemers van de tweede en volgende wedstrijden. Eventuele wijzigingen dienen per e-mail te worden doorgegeven! De deelnemerskaarten kunnen op de dag van de wedstrijd vanaf  8.00uur worden afgehaald in het clubhuis van SVV De Slufter aan de Dintelhavenweg 127 te Rotterdam-Europoort.

Nadere informatie en inschrijving bij voorkeur via e-mail: wim.kruining@telfort.nl of via de facebookpagina’s of websites van S.V.V. De Slufter: www.svvdeslufter.nl en HSV Groot Rotterdam: www.Groot-Rotterdam.nl
Telefonisch kan ook via Leen van Marion, tel. 06-10 21 75 60 of  Wim Kruining, tel. (0181) 785379 / 06-15 64 96 82 (dagelijks na 20.00 uur).

 

 

NIPRO bij Nacht en Ontij 2

 

30 april, Emond aan Zee

Hengelsportspeciaalzaak NIPRO uit Sint Maarten en de Egmondse zeevisclub Bij Nacht en Ontij organiseren voor de tweede keer samen een grote strandviswedstrijd. Deze vindt plaats op zondag 30 april a.s. (ooit ons vertrouwde Koninginnedag; Koningsdag wordt nu gevierd op donderdag 27 april) aan het fraaie strand van Egmond aan Zee. Er wordt daar in vijf vakken gevist van 9.00 tot 13.00 uur en de deelnemers worden vanaf 7.40 uur met behulp van tractors met platte karren naar hun stek gebracht. Alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab en witjes. De deelnemerskaarten kunnen vanaf 6.30 uur worden opgehaald in Sporthal Egmond aan Zee aan de Watertorenweg 36. Daar staat de koffie klaar. De prijsuitreiking vindt vanaf 13.30 uur plaats op dezelfde locatie. NIPRO zal net als bij de vorige editie zorgen voor een prachtige prijzentafel en de Egmondse zeevisclub Bij Nacht en Ontij organiseert een loterij, waarbij eveneens mooie prijzen zijn te verdienen. De deelnamekosten bedragen € 15,- p.p. incl. (verplicht!) poolen en korpsen à vijf personen € 12,50 extra. De sluitingsdatum voor inschrijving is 15 april a.s. en er kunnen maximaal 200 vissers deelnemen, waarbij geldt: vol = vol! Voor alle nadere informatie en inschrijving kun je terecht bij Patrick Groen, e-mail: patrickrenate@quicknet.nl
Let op: dus niet bij NIPRO.

 

6 en 7 mei, Noordwijk aan Zee

Met de grote koppelwedstrijd om de Yuki Masters 2017 op het strand van Noordwijk aan Zee doet in het weekend van 6 en 7 mei as. een grote strandviswedstrijd de Nederlandse kust aan. Organisator Ahoy Hengelsport verwacht met een totaal van € 6.000 aan te winnen prijzen een grote opkomst.

De Yuki Masters wordt in diverse landen gehouden. In Nederland tekent organisator en Yuki-importeur Leen Maarleveld van Ahoy Hengelsport voor een Nederlandse editie van dit grote evenement. De periode van de wedstrijd is goed gekozen, want met begin mei alweer kans op de diverse zomersoorten kan de wedstrijd op een spannend verloop rekenen.

De tweedaagse koppelwedstrijd vindt plaats op het strand van Noordwijk aan Zee. De loting is op vrijdag 5 mei om 18.00 uur en de wedstrijd zelf vindt zowel op zaterdag als op zondag plaats van 9.00 tot 14.00  uur. Eten, loten, inschrijven en coördinatie gebeurt vanuit het clubgebouw van HSV De Sportvisser aan de Bosweg 2a in Noordwijk. Het inschrijfgeld is inclusief aas en avondeten. De prijsuitreiking op zondag is in Hotel Sassenheim, inclusief buffet.

Met een geldbedrag van € 1.500,- voor het winnende koppel (tweede plek: € 1.000,-) en vele andere prijzen, zal de inschrijving vroeg op gang komen. Let op dat het eerste deel van het inschrijfgeld op 15 maart as. moet zijn overgemaakt aan Ahoy Hengelsport en dat er maximaal 60 koppels worden ingedeeld.

Voor inschrijving, formulieren en overige informatie: info@ahoy-hengelsport.nl

Actuele informatie over de Yuki Masters Nederland is daarnaast te vinden op Facebook, klik hier.

 

6 en 7 mei, Noordwijk aan Zee

 

25 mei, Sint-Maartensdijk

HSV De Oosterscheldevissers organiseert op Hemelvaartsdag 25 mei 2017 een grote kantwedstrijd aan het parcours in de Noord. Vissen van 14.00 tot 17.00 uur en er kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen (of 75 koppels). Alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab. De eerste prijs overall bedraagt € 250,- contant en het winnende koppel ontvangt € 80,-

Daarnaast is er dankzij de hoofdsponsors de Mariflex Group en Hengelsport Nol Jurgens een prachtige prijzentafel. Het inschrijfgeld bedraagt  € 10,- p.p.; koppels, jeugd en dames € 7,50.
Inschrijven op de wedstrijddag zelf in Café Sanies aan de Haven 2 te Sint-Maartensdijk; zaal open vanaf 11.00 uur.

Voor nadere informatie of voorinschrijving: Tel. (0166)663428 / 662060 of per e-mail: rlindhout@zeelandnet.nl of  brouweddij@zeelandnet.nl

 

27 mei, Hoek van Holland

Het is al weer zeven jaar geleden dat vrienden van Richard Solleveld ter ere en nagedachtenis van hun het jaar voordien veel te jong overleden vismaat een grote internationale strandviswedstrijd organiseerden. En inmiddels heeft deze wedstrijd om de Richard Solleveld Bokaal een vaste plaats gekregen op het wedstrijdprogramma.

 

Deze internationale strandwedstrijd vindt nu dus voor de zevende keer plaats aan de stranden van het Westland waar Richard opgroeide en wel op zaterdag 27 mei as. op het parcours van Hoek van Holland. Vissen van 10.00 tot 14.00 uur in vijf vakken en alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab.


Op de wedstrijddag verzamelen vanaf 7.00 uur in het clubgebouw van de Hoekse Watersportvereniging aan de Rechtestraat 30 te Hoek van Holland, tel. (0174) 383914.

Zoals altijd wordt er gevist voor een - nog nader te bepalen – goed doel, maar is er daarnaast ook een mooie prijzentafel, met aparte prijzen voor de beste dame en het beste korps. Voor de jeugddeelnemers tot 15 jaar is er een aparte prijsuitreiking.
De prijsuitreiking vindt net als vorig jaar plaats in Eetcafé The Ollie’s aan de Rozenlaan 2A, 3142 NN  te Maassluis.

 

Het deelnamegeld bedraagt € 20,- p.p. en voor korpsen à vijf man € 25,- extra. Jeugddeelnemers betalen € 10,-. Voor nadere informatie en inschrijving: Jurgen van Rijswijk, tel. / WhatsApp 06-51180561 of  Hengelhuis Maassluis, tel. (010) 5918159.
Je kunt ook een persoonlijk bericht plaatsen op de Facebookpagina van Jurgen.

 

richard-solleveld-01

richard solleveld 02

 

3 JUNI, WAARDE (ZEELAND)

WSV Reimerswaal organiseert voor de 4e keer het Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen. Net als de voorgaande vier edities, wordt deze jeugdwedstrijd gehouden aan de Zeedijk tussen Waarde en Kruiningen. Dit parcours dat plaatselijk bekend staat als Waarde 12, 13 en 14 is veilig voor de jonge deelnemers, maar er zal ook voldoende begeleiding door volwassen aanwezig zijn om de kinderen veilig te laten genieten. Er wordt op zaterdag 3 juni as. gevist van 10.00 tot 13.00 uur en aanmelden en wedstrijdkaarten ophalen vanaf 8.30 uur aan de dijk bij Waarde 12 Den Inkel. 

 

Er zijn twee categorieën. De jongste deelnemers t/m 14 jaar worden ondergebracht in categorie B en de jeugd van 15 t/m 21 jaar in groep A. Beide leeftijdsgroepen strijden voor de titel Zeeuws Jeugdkampioen en als je die titel al in je juniorenstadium op je palmares hebt mogen bijschrijven, wil dat natuurlijk wel wat zeggen! Na afloop van de wedstrijd vindt de prijsuitreiking om ca. 15.00 uur plaats in Dorpshuis ‘Meerwaarde’ aan de Mauritsstraat te Waarde. Bij een heus Kampioenschap horen serieuze prijzen en dankzij de sponsoren (zie het afgebeelde affiche) is er dan ook een prachtige prijzentafel! Bovendien zal er voorafgaande aan de prijsuitreiking een grote verloting worden gehouden met vele mooie prijzen. Iedereen heeft prijs!

 

Deelname aan dit bijzondere evenement kost € 5,- per deelnemend kind en aanmelden voor deze wedstrijd kan tot uiterlijk 27 mei as. Inschrijven ka met opgave van naam, geboortedatum en e-mailadres (voorkeur) per e-mail aan jj.pieper@hetnet.nl
Eventueel kun je ook bellen naar 06-10384988 (John). Voor verdere informatie en het wedstrijdreglement, klik op de afbeelding en dan het tabblad ‘Jeugd’.

 

foto 3

 

10 juni, ’s-Gravenzande

Op zaterdag 10 juni as. is het altijd gezellige clubhuis van de Watersportvereniging ’s-Gravenzande aan de Verlengde Strandweg 1B (direct aan het grote parkeerterrein van de strandovergang van ’s-Gravenzande) het bruisende middelpunt van het NK-Kleinbootvissen 2017.
Voor dit officiële Nederlandse Kampioenschap komen kleine visboten vanaf de gehele Nederlandse kust naar het Westland, hetzij met de boot op de trailer, hetzij varend. Er zijn hier geen havenfaciliteiten en de boten worden op de klassieke wijze met behulp van tractoren vanaf het strand gelanceerd. Vissen van 9.00 tot 14.00 uur met twee vissers per boot in een door de organisatie aangewezen visgebied.
Dit NK kan alleen doorgang vinden onder goede visomstandigheden en als de weersomstandigheden zodanig goed zijn, dat de boten veilig van en naar het strand kunnen komen. Als uitwijkdata zijn derhalve aangewezen 17 en 24 juni as.
Voor nadere informatie, wedstrijdreglementen en aanmelding, klik hier:

 

10 juni, ’s-Gravenzande

 

21 en 22 juli, Zeebrugge – Blankenberge – Knokke (B)

Onder de titel Yuki Masters North Sea organiseert hengelsportspeciaalzaak Eria in Zeebrugge in eendrachtige samenwerking met het befaamde Spaanse hengelsportmerk Spaanse Yuki op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli 2017 opnieuw een Laaglandse versie van het befaamde evenement Yuki Masters, dat jaarlijks aan de stranden van Barcelona wordt gevist.

 

Vorig jaar werd op 22 en 23 juli 2016 de eerste, zeer geslaagde editie van deze tweedaagse koppelwedstrijd  georganiseerd en tot plezier van vele deelnemers krijgt deze Yuki Masters North Sea aan de Vlaamse stranden Zeebrugge – Blankenberge – Knokke nu een vervolg.


Alle informatie over de inschrijving, verblijfsmogelijkheden etc. is inmiddels beschikbaar. Klik daarvoor hier.

 

Voor directe, persoonlijke informatie kun je per e-mail contact opnemen met Rudi Jacobs: rudiwa@telenet.be

 

 

 

 

 

15 oktober, Bruinisse (Oosterschelde)

Onder de titel Shimano Bootviscup wordt dit jaar voor de tweede keer een bootviswedstrijd op de Oosterschelde georganiseerd. Op zaterdag 15 oktober as. wordt met de bekende charterboot ms. Helga om 7.30 uur vertrokken vanuit de haven van Bruinisse, waarna drie periodes van 120 minuten worden gevist op de Oosterschelde.
Alle aas is toegestaan, met uitzondering van zachte krab en alle vis van 15 cm en meer telt. De organisatie zorgt in samenwerking met sponsor Shimano voor een mooie prijzentafel in de verhouding 1:3.

 

Het deelnamegeld bedraagt € 40,- per persoon (vanzelfsprekend excl. aas) en in verband met het beperkte aantal bootplaatsen geldt heel strikt: vol = vol.

Voor nadere informatie en inschrijving (let wel: het deelnamegeld dient op de rekening van de organisatie te zijn ontvangen!) kun je per e-mail terecht bij wibotineke@zeelandnet.nl of telefonisch bij:

•    Sjaak Verburg, tel. (NL) 06-24403833
•    of Wibo Boone, tel. (NL) 06-50695515

 

Strand-en-boot-03

 

 

28 oktober, Roptazijl (Harlingen)

Na de zo succesvolle editie van 2016, organiseert de Zeeviscommissie van Sportvisserij Fryslân op zaterdag 28 oktober 2017 voor de vierde keer het Open Fryske kampioenschap Kustvissen. Als locatie is wederom gekozen voor de welbekende Waddendijk bij Roptazijl en aan dit parcours kunnen maximaal 80 vissers uit het gehele land deelnemen. Er wordt daar gevist van 10.00 tot 14.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- en dient contant te worden voldaan bij het ophalen van de deelnemerskaart. Zowel de uitreiking van de deelnemerskaarten (7.30 uur) als de prijsuitreiking (15.30 uur) vinden plaats in Camping De Zeehoeve aan de Westerzeedijk 45, 8862 PK te Harlingen. De nieuwe Fryske Kampioen ontvangt het speciaal voor deze wedstrijd ontworpen Kampioensbord. Aanmelding voor deze wedstrijd vóór 18 september a.s. bij voorkeur via email op zee@visseninfriesland.nl met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Voor meer informatie, klik hieronder op het logo:

 

Selectie kustvissen Noord 2

 

29 november t/m 1 december, Domburg

De Nederlandse sectie van de European Federation of Sea Anglers (EFSA) organiseert voor de vierde keer in de geschiedenis van sectie Nederland het European Shore Fishing Championship in Nederland. Dit jaar worden deze Europese Kampioenschappen Kustvissen voor de 25ste keer gevist en na Texel (1996), Domburg (2000) en Heinkenszand (2013) is het Zeeuwse  Domburg nu opnieuw de uitvalsbasis voor het EK, met Hof Domburg als hoofdkwartier van de organisatie. Deelname aan dit evenement staat open voor vissers die een internationaal lidmaatschap van de EFSA hebben in de aangesloten landen. De organisatie verwacht voor het komende EK zo’n 85 deelnemers uit 10 verschillende landen.
De officiële opening vindt plaats op dinsdag 28 november as. in Hof Domburg en vervolgens zullen er op woensdag, donderdag en vrijdag drie wedstrijden van elk vijf uur gevist worden.  Zaterdag volgt dan de prijsuitreiking. Zoals bovenvermeld betreft het hier geen Open Kampioenschap, maar kan er alleen worden ingeschreven door vissers met een Internationaal EFSA-lidmaatschap. Zou je echter dolgraag eens aan zo’n EK deelnemen, dan staat niets je in de weg om internationaal lid te worden van EFSA-sectie Nederland of EFSA-sectie België. Het volledige (Engelstalige) programma kun je lezen door op onderstaande afbeelding te klikken:

 

efsa 02- 03

 

 

Nieuwsoverzicht

21 april 2017 |

Strand en boot


14 april 2017 |

Vissen met Pasen

07 april 2017 |

Oefenen aan Groote Keeten!31 maart 2017 |

Met de eigen visboot23 maart 2017 |

Doe eens lekker mee!

17 maart 2017 |

NIPRO bij Nacht en Ontij…


13 maart 2017 |

PKC 2017 gaat los10 maart 2017 |

Selectie Kustvissen Noord03 maart 2017 |

Richard Solleveld Bokaal