Voorjaarsuitgave mét recordlijsten

23 maart 2016 | Redactie

Inmiddels in de verspreiding en zo rond komend Paasweekend bij alle abonnees in de brievenbus: de voorjaarsuitgave no. 346 van ons Zeehengelsport magazine, mét daarin de officiële recordlijsten voor Nederland en België.

 

De mooie traditie om die recordlijsten een plekje te geven in het enige zilte magazine van de Lage Landen en daarnaast ook wat extra aandacht te besteden aan bijzondere vangsten, is er al meer dan 25 jaar. En dat onze lezers het waarderen, blijkt steeds weer uit de vraag naar het leveren van ‘extra recordboekjes’… Hoewel de lijsten tegenwoordig natuurlijk ook online te vinden zijn, is de voorjaarsuitgave van Zeehengelsport een bewaarnummer; een bron van informatie als je bijvoorbeeld op visvakantie gaat. Welnu: ook dit jaar voorzien we weer in die behoefte.

 

Voorjaarsuitgave mét recordlijsten 2

Opnieuw een gevarieerde inhoud.

 

Maar er is méér!

Maar het 84 pagina’s tellende nieuwe magazine biedt vanzelfsprekend méér dan alleen die informatie over recordvangsten!
Zo schreef Cor Juffermans een leuke reportage over het nachtelijk ‘gepiel’ met een licht hengeltje en mini-aas langs de kademuren van IJmuiden. LRF oftewel Light Rock Fishing is de zoute variant van het in de stedelijke gebieden steeds populairder wordende Streetfishing. Cor had eerst zo z’n bedenkingen, maar hij is nu om, want dat actieve zoeken-proberen-zoeken-proberen beviel prima, ter afwisseling van het toch wat passieve strandvissen.

 

Voorjaarsuitgave mét recordlijsten 3

Dat Light Rock Fishing in de havengebieden is verrassend leuk!

 

 

Interessant is de bijdrage die Georgina Wiersma van de Dutch Shark Society speciaal schreef voor ons magazine. Door de voortrekkersrol die de sportvisserij in Nederland speelt in het merkproject rond haaien en roggen, is een perfect functionerend samenwerkingsverband ontstaan met diverse andere belanghebbenden, die de bescherming van deze bijzondere zeedieren nastreven. Een van die partijen is de Dutch Shark Society en wij vroegen haaiendeskundige Georgina Wiersma om haar mening over de relatie tussen de bescherming van haaien en roggen enerzijds en de sportvisserij anderzijds.

 

Voorjaarsuitgave mét recordlijsten 4

Georgina Wiersma van de Dutch Shark Society over het belang van de bescherming van haaien en roggen en de rol van de sportvisser daarin.

 

 

In een aflevering van de rubriek Team in de spotlights richten we dit keer de schijnwerpers op een van de oudste Nederlandse zoute wedstrijdteams. Het strandvisteam van Shimano neemt in diverse samenstellingen al meer dan 25 jaar deel aan de belangrijkste wedstrijden langs onze kust en zowel het korps als diverse individuele vissers hebben  het nodige aan fraaie overwinningen op hun palmares staan.

 

Voorjaarsuitgave mét recordlijsten 5

De spotlights op een van de oudste Nederlandse zoute wedstrijdteams.

 

 

Vanzelfsprekend ook in deze uitgave alle ruimte voor de diverse vaste rubrieken, zoals de Belgische Kroniek en Vlaamse Sprokkels waarin ruim baan wordt gegeven aan nieuwtjes vanuit de Belgische boot- en strandvisserij, de Vangstbarometer met regionaal nieuws en de Panvisser met ook deze aflevering weer een recept voor een heerlijk en eenvoudig te bereiden visrecept.
Dat alles doet je smaken naar meer en onze volgende uitgave staat dan ook alweer op de rit.

 

Voorjaarsuitgave mét recordlijsten 6

Dat belooft weer wat!

 

Abonnee worden?

 

Editie nummer 346 is niet alleen een bewaaruitgave vanwege de recordlijsten, maar vooral ook weer een gevarieerd magazine met lekker weglezende artikelen om bij weg te dromen. Wil jij dat ook en ben je nog geen abonnee? Maak gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Koop je het magazine liever los? Dan kun je terecht in de boekwinkel of kiosk. Ook digitaal, bijvoorbeeld voor laptop, smartphone of tablet, kunnen zeevisliefhebbers tegen een schappelijk bedrag de artikelen lezen door een betaling en download via de website:

 

Voorjaarsuitgave mét recordlijsten 7


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.