Veteranen vissen als therapie

17 maart 2016 | Berend Masselink

Vissen als therapie. Steeds vaker wordt onze passie en vrijetijdsbesteding toegepast als een manier om tot rust te komen, ook voor mensen die niet eerder visten. In het noorden van het land gaan binnenkort ook een aantal veteranen met PTSS het water op met dit doel.

Een rustgevende hobby…

 

Vissen als therapie

De veteranen hebben de aandoening ‘post traumatische stress stoornis’ doordat ze schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt tijdens hun militaire werk in het buitenland. PTSS uit zich in lichamelijke en psychische klachten bij de militairen. Aanstaande vrijdag gaat een aantal van hen, afkomstig uit De Compound in Assen, met acht boten van vrijwillige sportvissers, het water op van het Paterswoldsemeer. In De Compound worden deze veteranen voor ernstige PTSS-klachten behandeld.

 

Hengelsportfederatie

De visdag is een initiatief van veteranen Jan-Willem Waitz en Hans Scholte, die begaan zijn met het lot van hun ex-collega’s. In samenwerking met onder meer de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe werden vrijwilligers gevonden voor acht boten. Volgens Waitz en Scholte heeft het vissen een rustgevende, therapeutische werking. Ook kan van het contact tussen de veteranen een helende werking uitgaan. 
 

Kijk voor meer informatie op de site van RTV Noord: klik hier


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.