Fastach: beter dan een speld?

10 maart 2016 | Berend Masselink

Er zijn heel wat verschillende systemen op de markt om je kunstaas aan te hangen. Het gros heeft echter bewegende onderdelen met de kans op slijtage en breuk. De Fastach clip van Mustad werkt echter anders.

 

Slijtage en breuk

Tegen slijtage en breuk van je spelden valt maar weinig te doen. Inderdaad: regelmatig je spelden vervangen. Eens in de zoveel tijd ‘springt’ er ook wel eens een speld los om uiteenlopende redenen. Of het nu door een wilde vis of je eigen stommiteit is (vergeten dicht te doen bij het wisselen), het resultaat is dat je een mooi stuk kunstaas kwijt raakt of erger, dat een vis met je kunstaas weg zwemt. Veel oplossingen zijn er niet te bedenken tegen deze euvels. Simpelweg je kunstaas rechtstreeks aan de lijn knopen is misschien de beste oplossing, alleen wordt wisselen ineens een stuk ingrijpender.  En aangezien veel kunstaasvisser notoire ‘wisselaars’ zijn, is het niet echt een reële oplossing voor de meesten. 

Fastach beter dan een speld 2

Streamers

Maar dan is daar de Fastach clip. In één simpele beweging hang je het kunstaas in de clip en net zo snel haal je het er weer af. Het is absoluut  onmogelijk dat je kunstaas ongewild van de speld ‘valt’ bij deze verbinding. Ook jigheads en streamers (vliegvissers) die soms moeilijk aan een speld te krijgen zijn, hang je probleemloos aan een Fastach clip. Als je hem ziet, denk je: is dit het nou? Maar juist de eenvoudige dingen werken het beste. Voor het aanhaken van kunstaas is de Fastach ideaal. Zelfs voor moeilijke loodkoppen werkt hij goed. Voor vliegvissers die met grote streamers achter de rovers aanzitten is de Fastach ook een uitkomst. Normale spelden willen door nog wel eens open springen indien ze aan de vliegenlat gebruikt worden. De Fastach heeft dit nadeel niet. Een streamer is snel en eenvoudig te wisselen en door het lage gewicht beïnvloedt de Fastach de actie van de streamer niet negatief. Eenvoudig aan dik fluorocarbon knopen en vissen maar. De Fastach van Mustad wordt verdeeld door Leonard Sports.

 

Meer informatie: www.leonardsports.nl

 

Fastach beter dan een speld 3


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.