St Patricks Day: maak kennis met Ierland

06 maart 2016 | Berend Masselink

Ga niet naar Ierland als je op zoek bent naar pretparken. Ga ook niet naar Ierland wanneer je niet van trage koeien en schapen houdt in een groen heuvelachtig landschap waarin ‘niets’ gebeurt. Waarom je dan wel naar Ierland zou gaan? Sportvissers, rustzoekers en natuurliefhebbers weten wel beter. 

Derryclare Lake. Foto Big Smoke Studios.

 

Sportvissen

En dan hebben we het nog niet eens over de regen gehad en de dreigende bewolking die je ten deel kan vallen. Maar wie de charme en de betovering van Ierland geproefd heeft, let niet meer op triviale zaken als een beetje regen, maar meer op alle ingrediënten die het land zijn unieke identiteit geven in landschap, bevolking, steden, taal, literatuur, natuur, cultuur en…sportvissen. Op misschien karpervissen na (ze zitten er wel) is Ierland een walhalla voor elke discipline van de hengelsport. Duizenden vliegvissers, roofvissers, witvissers en zeevissers reizen jaarlijks af om er in de mooiste landschappen de vissen van hun dromen te vangen in de talloze meren, rivieren, of baaien en kusten van het land.

 

Bubble House

Een verblijf in het land is mogelijk in de vele B & B’s, hotels, jeugdherbergen of self-catering houses, maar ben jij op zoek naar iets anders dan een standaard hotelkamer en vind je het leuk om iets unieks te ervaren, dan biedt Ierland biet een rijkdom aan mogelijke accommodaties aan voor elke smaak en portemonnee. Zo kun je overnachten in het wereldberoemde Trinity College in Dublin; in zo’n lieflijke Ierse cottage in het mooi dorpje als Adare in Co. Limerick; de elementen trotseren en verblijven in een heuse vuurtoren zoals op Clare Island (Clew Bay) om volledig tot rust te komen; of wellicht in zo’n fraai (spook)kasteel waar je kamers kunt huren of een apart Bubble House bij Finn Lough. Kijk op www.ireland.com voor details over deze verblijven.
 
St Patricks Day maak kennis met Ierland 2
Overnachten in de Bubble House bij Finn Lough.

 

 ‘The River Man’ in Amsterdam

Een mooie gelegenheid voor een eerste kennismaking met het land, de cultuur en natuurlijk de whiskey of de Guinness, is Saint Patricks Day. Deze Ierse feestdag wordt over de hele wereld gevierd op 17 maart. Ook in Nederland in diverse Ierse pubs door het land. In Amsterdam wordt op zaterdag 19 maart een speciale Ierland-dag georganiseerd (St Patricks Festival) met aandacht voor onder meer een fraaie korte film (30 minuten) ‘The River Man’. Deze film gaat over visgids Connie Corcoran, wiens leven in het teken staat van de Blackwater rivier en de zalmen die daarin zwemmen. Omdat de stand aan zalmen nogal schommelt, is ook het voortbestaan van de zalmgids Connie afhankelijk geworden van de rivier en de vissen. In de film schetst regisseur Richard Gorodecky de liefdesverhouding tussen de visser en de rivier en dit beeld zal elke sportvisser en Ierland-liefhebber aanspreken. Voor deze filmvertoning zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar.

 

Kijk voor meer informatie over St Patricks Festival in Amsterdam op www.stpatrickamsterdam.com

 

Klik hier voor een trailer van The River Man.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.