Vinkeveense brasem en karper op Vis TV

05 maart 2016 | Peter Dohmen

Komende zondag reizen Ed en Marco in aflevering 2 van Vis TV ‘Stad & Land’ af naar de Vinkeveense Plassen.

 

Dit schitterende plassengebied onder de rook van Amsterdam staat bekend om het mooie bestand aan karpers en brasems. Overdag gaat het duo aan de slag met feederhengels en in de avonduren wordt overgeschakeld op de karper.

 

Megabrasems

De Vinkeveense Plassen - gelegen in het noordwesten van de provincie Utrecht - genieten al decennialang veel bekendheid onder sportvissers. In het diepe, kraakheldere en op veel plekken plantenrijke water is het vangen van een paar mooie brasems of karpers echter geen sinecure. Daarnaast is het in dit uitgestrekte plassengebied moeilijk om een goede kantstek te vinden. Daarom worden Ed en Marco per boot vervoerd naar een van de vele eilandjes.

 

Vinkeveense brasem en karper op Vis TV 2

De Vinkeveense Plassen staat bekend om de grote brasems die er zwemmen en Ed en Marco beginnen daarom met de feederhengel.

 

De gekozen visstek is een aantal dagen van tevoren van voer voorzien. Bovendien is er op deze voerplek een onderwatercamera geplaatst. Daarop kunnen Ed en Marco precies volgen wat zich onder de waterspiegel afspeelt. De presentatoren zien al snel na aankomst een grote school brasem in beeld verschijnen. Het teken dat de feederhengels in stelling kunnen worden gebracht. Als een aantal vissen na een tijdje schichtig rondzwemmen overgaat tot azen, is de spanning om te snijden. Wat volgt is een zenuwslopend schouwspel. Totdat een forse brasem zich vergist in het haakaas en de top van Ed’s feederhengel krom trekt. 

 

Vinkeveense brasem en karper op Vis TV 3

In de avonduren schakelen Ed en Marco over op het karpervissen.

 

Vlotvissen

Als de avond nadert, verkassen Ed en Marco per boot naar hun nachtverblijf: een drijvend vlot met daarop een luxe vishut inclusief slaapvoorziening. Daar worden de karperhengels in gereedheid gebracht. Ook hier zijn enkele onderwatercamera’s geplaatst om de aangelegde voerstek nauwlettend in de gaten te kunnen houden. Ed en Marco genieten van het uitzicht en avondeten als er vanuit het niets enkele fraaie schubkarpers op de monitor verschijnen. Of een van deze vissen de boilie van Ed of Marco weet te vinden, zie je komende zondag vanaf 9.30 uur op RTL 7. 

 

Vinkeveense brasem en karper op Vis TV 4

Reporter Robert de Wilt en soortenjager Sjors Waterschoot gaan op de Maasvlakte achter de steenbolk aan.

 

Vis TV Next

In Vis TV Next – het vaste item voor de jonge generatie sportvissers – duikt Robert de Wilt deze keer in de wereld van het ‘soortenjagen’. Sjors Waterschoot (25) is een soortenjager die reeds 61 verschillende vissoorten heeft gevangen. Om telkens weer nieuwe namen aan zijn lijst te kunnen toevoegen, is de Eindhovenaar altijd en overal op zoek naar nieuwe vissoorten die hij met de hengel kan vangen. Gewapend met een spinhengel gaat hij deze keer op jacht naar wat voor hem vissoort nummer 62 moet worden: de steenbolk. Samen met reporter Robert struint hij hiervoor de grote, diepe Amazonehaven in het Rotterdamse Maasvlaktegebied af.

 

Preview

Vind je het leuk om alvast een preview te zien van de uitzending van aanstaande zondag? Kijk dan hier:

 

 

Herhaling en Vis TV After

Aflevering 2 van Vis TV is komende zondag 6 maart vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit nieuwe seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 9.30 uur uitgezonden op RTL 7. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen. De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken (óók heel interessant voor onze Vlaamse visvrienden die RTL7 in België niet kunnen ontvangen) op:

 

Vinkeveense brasem en karper op Vis TV 5


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.