Samenwerking Sørøya Fishing en Visreis.nl

03 maart 2016 | Peter Dohmen

Tijdens de komende VISMA Nieuwe Stijl presenteert Visreis.nl het enorme aanbod aan visbestemmingen dat je via deze reisorganisator kunt boeken. Nieuw is o.a. dat vanaf deze week Marc van Roie van Sørøya Fishing en Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl intensief gaan samenwerken.

 


Beste van twee werelden

Het idee is vorig jaar ontstaan tijdens de beurs in Utrecht en vanaf 1 maart jl. is de samenwerking een feit.

Zowel Marc als Joris is doorlopend op zoek naar het beste voor hun gasten en het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat deze twee professionals elkaar vonden. Deze unieke samenwerking garandeert de Nederlandse en Belgische vissersgasten nu het beste van twee werelden. De faciliteiten die Marc op Sørøya biedt qua (minst windgevoelige) locatie en persoonlijke begeleiding, maakt de nu gevonden samenwerking zowel voor Marc als voor Joris, maar uiteindelijk toch vooral voor hun gasten de allerbeste optie!

 

Samenwerking Soroya Fishing en Visreis.nl 2
 

Records

Op Sørøya werden de afgelopen jaren diverse zeer tot de verbeelding sprekende hengelrecords gevestigd. Zo staat het IGFA-wereldrecord voor kabeljauw op 47 kilo, gevangen door één van de gasten van Marc. Marc is zelf houder van Belgische record met een exemplaar van 39 kilo en ook het in 2005 gevestigde NCRZ-Nederlandse record van 37,5 kilo van Sander Pieters werd gevangen als gast van Sørøya  Fishing.

 

Samenwerking Soroya Fishing en Visreis.nl 3

Marc van Roie met een prachtexemplaar van de skrei, oftewel de noordelijke kabeljauw.

 

Naast de enorme skrei (noordelijke kabeljauw) die hier jaar in jaar uit wordt gevangen, spreekt vooral de heilbotten tot de verbeelding. Platten van meer dan 20 kilo worden er bijna altijd wel gevangen en het Belgisch record van 157 kilo werd gevestigd tijdens het afgelopen heilbotfestival gevangen.

 

Begeleiding

Sinds 1972 heeft Marc vele plaatsen in Noorwegen bevist. Hij zette als eerste Belg voet op Sørøya in het noorden van Noorwegen, heeft deze bestemming als het Mekka van de grote vissen ontdekt en ook op de kaart gezet, door vele artikelen in magazines, waaronder vanaf het allereerste begin Zeehengelsport. In 2005 heeft hij zich definitief op Sørøya gevestigd, omdat dit naar zijn idee de allerbeste stek is voor grote vis. Marc gaat nu dankzij deze unieke samenwerking nog meer tijd investeren in het begeleiden van de sportvissers op Sørøya. Niet alleen in het gidsen, maar ook voor wat betreft de begeleiding op locatie, hengelsport materiaal, huisvesting, aas en de beste stekken voor het vangen van grote vis. Marc heeft een groot voordeel ten opzichte van andere visgidsen, omdat hij op Sørøya woonachtig is er dus het gehele jaar aanwezig is. Deze kennis is een garantie voor een onbezorgde visvakantie.

 

Samenwerking Soroya Fishing en Visreis.nl 4

Joris Nieuwenhoff  is zelf een zeer ervaren sportvisser, die over de gehele aardkloot tot de verbeelding sprekende vissen heeft mogen vangen.

 

Reisorganisatie

Joris Nieuwenhoff is dit jaar al weer 10 jaar actief als reisorganisator en is bovendien zelf een verwoed sportvisser, die veel van de locaties zelf bezoekt en bevist. Hierdoor heeft ook Joris een schat aan vis/reis ervaring en kennis, die hij graag deelt met de sportvissers, die bij hem een visreis boeken. Wie nu naar Marc op Sørøya wil, weet dat hij zich over het boeken van de reis en het verblijf geen zorgen behoeft te maken. Joris bekommert zich om die organisatie, zoal het boeken van de vluchten, transfers en eventuele huurauto en natuurlijk de belangrijke reisgarantie, terwijl Marc zorgt voor een optimale ontvangst en begeleiding van de sportvissers ter plaatse. Boek je je visreis naar deze prachtige locatie, dan ontvang je bij Visreis.nl een persoonlijk voor jou samengesteld fotoboek met de mooiste foto’s van die onvergetelijke visvakantie.

Voor nadere informatie:

Samenwerking Soroya Fishing en Visreis.nl 5


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

Ron Smits

Mooi artikel Peter.