Midnight Moon: een vertrouwde naam

02 maart 2016 | Peter Dohmen

Als je als zeevisser je viskist opent en daar je onderlijnen ziet liggen met kraaltjes, crimp coils, driewegwarteltjes etc. dan is de kans groot dat die onderdelen afkomstig zijn van Midnight Moon.

 

Deze in Beverwijk gevestigde groothandel die voluit Midnight Moon Tackle Import B.V. heet, verkoopt niet aan particulieren, maar levert een enorme hoeveelheid met name kleine materialen aan hengelsportspeciaalzaken in Nederland en België. Vooral de in zeevisserij gespecialiseerde zaken in de kuststrook kunnen (en willen!) niet om deze groothandel heen. Midnight Moon verdeelt namelijk een keur aan gevestigde namen, zoals Breakaway, Amnesia en een van de binnen de zeevisserij meest verkochte gevlochten Dyneema lijnen: X-tension.

 

Guernsey

De nog immer tot de verbeelding sprekende naam Midnight Moon werd door mede-oprichter en nog steeds eigenaar Stan van Es aan het eind van de jaren ’80 ontleend aan de legendarische vanaf het Kanaaleiland Guernsey varende charterboot mv. Midnight Moon van schipper Dougal Lane. Met name in de eerste helft van de jaren ’90 gingen ieder seizoen honderden Nederlandse en Vlaamse zeehengelaars naar Dougal Lane om met hem te vissen op de diep gelegen wrakken in het Engelse Kanaal en op de zandbanken tussen de eilanden, waar driftend werd gevist op o.a. tarbot en zeebaars.
Stan van Es en zijn toenmalige partner, de Engelse Nederlander (of Nederlandse Engelsman) Bill Magan regelden in die tijd voor het merendeel van de Guernseygangers het benodigde materiaal en uiteindelijk leidde dat tot de start van Midnight Moon Tackle Import B.V.

 

Midnight Moon: een vertrouwde naam 2

Een keur aan gevestigde namen…

 

Kwart eeuw

Nu, meer dan een kwart eeuw later, staat Stan van Es nog immer aan het roer en richt hij de steven naar Rotterdam, om daar af te meren aan de (denkbeeldige) steigers van VISMA Nieuwe Stijl. Zeevissers, maar ook vissers uit andere disciplines die op zoek zijn naar allerlei handig klein spul als warteltjes, connectors, kraaltjes etc. krijgen daar op stand no. 100 een overzicht van het enorme aanbod en… kunnen vervolgens ook bij diverse op de beurs aanwezige hengelsportspeciaalzaken terecht om de spullen van hun keuze aan te schaffen.

 

Zie ook:

Midnight Moon: een vertrouwde naam 3


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

hans monster

geweldig bedrijf,die altijd ruimschoots de tijd neemt om jou vraag ofwel verhaal aan te horen mooie goede spullen!....stan heb ik gesproken op de visma,wat een geweldige visser zeg..
Stan bedankt voor jou hints en hulp.....
groetjes Hans....uit waddinxveen..