Nieuwe wedstrijden in zicht bij de Eemsvissers

14 maart 2020 | Redactie

Binnenkort staan er weer twee zeeviswedstrijden op het programma die worden georganiseerd door de Eemsvissers, in samenwerking met de Zeenon. Zo is er op 11 april een kantviswedstrijd en op 18 april een bootviswedstrijd.

 

Bootwedstrijd op 18 april...

 

De kantviswedstrijd op 11 april vindt plaats aan de dijk bij Delfzijl. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers, dus wees op tijd met inschrijven. Klik hier voor meer info.

Voor de bootwedstrijd op 18 april kan men zich aanmelden tot 16 april op emailadres piet.herder@hetnet.nl. Het inschrijfgeld is €7,50 per persoon. Er zijn mooie prijzen te verdienen en de koffie is inbegrepen. Plaats van inschrijving is De Boegschroef, dit kan vanaf 8.30 uur.

 

 

Geen winter

De vangsten in het noorden bij het Eems-Dollard gebied zijn momenteel redelijk. Aangezien het geen echte winter is geweest, is de vis nog in goede aantallen aanwezig en dat biedt ook perspectief voor de komende wedstrijden. Dankzij enkele publicaties en een nieuwe website is het ledental van de Eemsvissers gestegen en wordt ook een toename van deelname aan de wedstrijden geconstateerd.

 

Gullen

Net voor de periode dat de stormen begonnen, konden ook gullen tot 60 cm gevangen worden. Door bootvissers van de Eemsvissers zijn enkele gullen gedoneerd aan het zeeaquarium in Delfzijl. Daar zwemmen deze nu rond.

 

 

Gullen in het zeeaquarium...

 

Eigen jachthaven

Als een van de weinige zeevisverenigingen in Nederland hebben de Eemsvissers een eigen jachthaven. Deze is gelegen aan de Handelskade-West in Delfzijl. De haven is 24/7 toegankelijk en heeft een rechtstreekse verbinding met het Eems-Dollard gebied, het Wad en de Noordzee. Geen slechte uitvalsbasis voor bootvissers. Klik hier voor meer informatie over de vereniging.

 

 

Klik op de foto om naar de webcam van de jachthaven te gaan in Delfzijl.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.