Boetebedragen overtredingen visserij 2020 blijven hoog

26 januari 2020 | Redactie

De boetebedragen voor overtredingen in 2020 zijn bekend. De bedragen voor de meest voorkomende overtredingen in de sportvisserij zijn gelijk gebleven aan de hoge bedragen van 2019. Alleen de boete voor het vissen met levend aas is met 10 euro verhoogd naar 390 euro. Hieronder enkele veel voorkomende overtredingen en bijhorende boetebedragen voor dit jaar.

 

Controle! (foto Politie.nl)

 

Controle

We weten het allemaal, maar geregeld worden de regels nog overtreden en blijft controle en handhaving nodig om de visserij te controleren, zowel bij sportvissers als beroepsvissers. Bij sportvissers worden de meest voorkomende boetes uitgedeeld voor het vissen zonder geschikte Vispas; in ambtelijke taal beter bekend als ‘het uitoefenen van de visserij op binnenwater zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende op het visrecht van dat water.’

 

 

Staatskas

Dat kan je (bv met één of twee hengels) een boete opleveren van € 140,-. Vis je met een peur dan mag je € 210,- aftikken. En met meer dan twee hengels kun je € 320,- overmaken naar de staatskas. In de gesloten tijd (klik hier) vissen met in die periode verboden aas levert een boete op van € 95,- en dat is één van de goedkoopste uit de lijst. Duurder wordt het wanneer je met levend aas vist (levende vis, amfibieën, reptielen, vogels of zoogdieren): € 390,-.

 

Overzicht

Kijk voor een overzicht van alle boetebedragen met betrekking tot de sportvisserij op deze pagina.

 

 

Zorg dat je papieren (en Vispassen) in orde zijn, de boetes zijn niet mals... (foto AUHV)

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.