Gul en wijting bij eerste bootviswedstrijd 2020 in Eems-Dollard

15 januari 2020 | Erwin Nijdam

Op zaterdag 11 januari jl. vond de eerste bootviswedstrijd van seizoen 2020 plaats  in de wateren van de Eems. Rond 8 uur vertrokken vanuit de haven van Delfzijl acht visboten van de Eemsvissers en Zeenon richting de visgronden van het Eems-Dollard gebied.

 

Bootvissen in het prachtige Eems-Dollard gebied...

 

Net als bij de vorige edities was de opening van de wedstijd bij restaurant de Boegschroef in Delfzijl. Rond 9 uur bij een opkomend zonnetje en een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind werd het startschot gegeven. Het Eems-Dollard gebied is een smalle zeearm die noord-zuid georiënteerd ligt en met de heersende westenwinden heb je hier in de regel als bootvisser veel visdagen, zelfs met een stevige zuidwestenwind en dat is natuurlijk een voordeel.

 

 

Een mooie dag bij een zuidwestenwindje...

Warm

Terwijl het opkomende tij al lekker liep werden de zeepieren losgelaten in zeewater van ongeveer 7 graden. Dit is vrij warm voor het tijd van het jaar. Voorgaande jaren (m.u.v. 2019) is het zeewater rond deze periode rond de 3 tot 4 graden en dat kun je aan de vangsten wel merken. Afgelopen periode werd er nog flink gevist en het resultaat was vaak ondermaatse wijting met af en toe een maatse en zo nu en dan een enkele schar. Gelukkig kwamen er ook berichten binnen van enkele gullen van tussen de 40-50 cm  maar helaas was dat vrij sporadisch.

 

Nieuwjaarsborrel

De wedstrijd werd om 14 uur beëindigd, en de boten keerden weer richting de haven van Delfzijl. Bij aankomst werd de vis gemeten en bepaald wie de winnaars waren. De grootste vis van de dag was een gul van 46 cm gevangen door Henk. De boot die de meeste cm per visser aanleverde was Konrad. Ook was er nog een prijs voor de pechvogel van de dag en dat was Frank. De uitreiking van de prijzen gebeurde in Grand café Het Lokaal in Delfzijl. De prijzen waren wederom  beschikbaar gesteld door Henry`s Hengelsport uit Farmsum in samenwerking met PENN.

 

 

Tevens werd naast de prijsuitreiking de locatie ook gebruikt om het nieuwe jaar in te luiden door het organiseren van een nieuwjaarsborrel. Bijna dertig zeevissers van de Eemsvissers en de Zeenon waren aanwezig tijdens deze borrel. Na het openingswoord van de voorzitter werd het nieuwe jaar ingeluid met een hapje en een drankje De voorzitter bedankte de aanwezigen voor hun aanwezigheid en tevens werden in het kort de activiteiten van komend jaar aangehaald.

 

Ligplaatsen

Over twee weken, op zaterdag 25 januari,  is er een gezamenlijke bootvisdag die georganiseerd wordt door de Zeenon. Ook deze visdag zal plaatsvinden in de Eems. De overige activiteiten zijn te vinden op de vernieuwde site van de Eemsvissers. Daar zijn ook gegevens te vinden over ligplaatsen voor de boot en over het vissen in de Eems.

 

 

Prijsuitreiking met nieuwjaarsborrel tot besluit...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.