Noordzee Kanjers & spraakmakende vangsten: stuur ze in!

08 januari 2020 | Redactie

Voor Zeehengelsport magazine komen er geregeld mailtjes binnen met mooie foto’s, spraakmakende vangsten en kanjers die in aanmerking komen voor een Noordzee Kanjer vermelding. Een bonte mix aan foto’s waar iedereen op de redactie altijd even nieuwsgierig een pauze voor inlast. Wil jij met je vangstfoto in Zeehengelsport magazine, mail dan je foto door!

 

Met een lengte van 90 cm mag je de zeebaars van Theo Molenaar beslist een uitzonderlijke vangst noemen. Theo wist deze vis in september 2019 te vangen op Ameland…

 

Het hoeft natuurlijk niet altijd een haai, zeebaars of pijlstaartrog te zijn die op de foto komt. Er zijn genoeg bijzondere vissoorten, mooie vangsten, persoonlijke records of zelfs echte records die in de Zeehengelsport vermeld worden.

 

Insturen

Heb jij zo’n foto en denk je dat hij bijzonder genoeg is om in aanmerking te komen? Mail hem dan naar info@publishinghouse.nl onder vermelding van ‘ZHS vangstfoto’.  Natuurlijk horen we ook graag hoe, wanneer of waar je de vis gevangen hebt, of met welk (kunst)aas. Gaat het om kanjervissen die het predicaat Noordzee Kanjer verdienen en zelfs een mooie badge kunnen opleveren, zorg dan dat ze de minimum maat hebben en duidelijk op de foto staan met een meetlint. Vermeld de lengte in centimeters en eventueel  het gewicht. Wie weet zie jij je foto terug in het magazine!

 

 

Enzo Knol, hier op de foto met Benthe, de dochter van Martijn Dekkers, komt met een gevlekte gladde haai van 106 cm in aanmerking voor een Noordzee Kanjer badge.

 

Hieronder plaatsen we nogmaals de lijst met minimummaten van vissoorten die in aanmerking komen als Noordzee Kanjer.

 

Bot 45 cm

Kabeljauw 90 cm

Gevlekte gladde haai 100 cm

Hondshaai 65 cm

Pollak 70 cm

Koolvis 70 cm

Schar 38 cm

Schol 50 cm

Tong 45 cm

Wijting 45 cm

Zeebaars 75 cm

 

 

Afgelopen zomer in juni zag schipper Arian Huijbregts zijn charter Limanda niet volledig volgeboekt en zag hij daarom kans om tussendoor zelf mee te vissen. Hij wist en passant een flinke tong te vangen ook: 46 centimeter in lengte. 

 

 

Nogmaals de tong van Arian Huijbregts, op de juiste manier gefotografeerd om als Noordzee Kanjer in aanmerking te komen. De tong woog 836 gram.

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.