‘Op de rode loper’ bij het Sportvisserij Nederland Topsportgala - blog

22 december 2019 | Michel van Spankeren

Michel van Spankeren

Gepassioneerd zee- en roofvisser. Studeerde MSc Aquaculture and Marine Resource Management en MSc Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit.

Voor iedereen die het afgelopen jaar wedstrijden heeft gevist hoorde zaterdag 14 december 2019 een rood omcirkelde datum in het agenda te zijn. Op 14 december jl. voltrok zich namelijk voor de vierde keer het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Voor onze blogger Michel van Spankeren de eerste keer dat hij erbij mocht zijn…

 

 

Op het podium met Sjoerd van Ramshorst; Sportvisserij Nederland voorzitter Marjan van Kampen-Nouwen...

 

Na een stevig doch te overzien ritje vanuit Zeeland kwam ik iets voor zevenen aan op de parkeerplaats van het Topsportcentrum Papendal te Arnhem. Hoewel het buiten al donker was geworden was het mij niet ontgaan dat er op het bosrijke terrein meerdere imposante gebouwen stonden waar onder andere het NOC*NSF, de Atletiekunie en de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie zetelden naast de trainingsvelden van Eredivisie voetbalclub Vitesse. Daar stonden wij dan als ‘simpele sportvissertjes’ tussen die weelde aan topsportgelegenheden...

 

Hoewel de imposante vertegenwoordiging van andere sporten wat overrompelend kan overkomen leek niemand zich er ook maar wat van aan te trekken. Sportvisdames gekleed in prachtige jurken en heren in pak scharrelden rond tussen de tafels met hapjes en werden vriendelijk voorzien van wat te drinken door het personeel van het centrum. Terwijl ik mijn weg naar de bar maakte om ook iets te halen en ik mijn portemonnee uit mijn zak grabbelde kreeg ik te horen dat ik daar zelfs niet voor hoefde te betalen, wat een luxe!

 

 

Een goed gevulde zaal in Papendal...

 

Om 19 uur schoof het vissersvolk door naar de podiumzaal waar we plaats konden nemen rond gedekte tafels met versnaperingen en waar we voortdurend werden voorzien van hapjes en drankjes. Ik was enigszins verrast toen ik zag dat de avond werd gepresenteerd door Sjoerd van Ramshorst - bekend van onder andere Studio Sport. De combinatie van een prachtig aangeklede zaal, netjes geklede gasten, onbeperkt eten en drinken en een bekende gastheer maakte de sfeer heel luxe en stiekem ook wel behoorlijk professioneel.

 

 

Sjoerd van Ramshorst met Sportvisserij Nederland voorzitter Marjan van Kampen-Nouwen...

 

Op het gala werden alle winnaars van het afgelopen Nederlandse sportvisjaar feestelijk gehuldigd. Zo waren er prijzen voor de disciplines feedervissen, dobbervissen, streetfishing maar uiteraard ook voor onze zilte categorie. Dat vissers geen podiumdieren zijn bleek zo nu en dan lichtjes wanneer Sjoerd de winnaars van de prestigieuze titels wat luchtige vragen stelde over onze sport en de antwoorden soms ietwat ongemakkelijk overkwamen. Maar wat lul ik nou, dat is makkelijk praten voor iemand die in de schaduw zat; die winnaars stonden wel even voor 400 man op een podium!

 

Tussen het huldigen van de winnaars van de Topcompetities door werden door de aanwezigen in de zaal de sportman, vrouw én het sporttalent van het jaar gekozen en werden we vermaakt met spetterende optredens van een dansgroep. Bovendien werden ook de winnaars van internationale Topcompetities en een vrijwilliger die zich een leven lang heeft ingezet voor de sportvisserij nog even in het zonnetje gezet. Het gros van de prijzen in de categorie Zout werden uitgereikt na het eerste optreden van de dansgroep. Zo waren er binnen het zeevissen prijzen voor de winnaars van het Nederlands Kampioenschap kustvissen voor zowel teams als individuele winnaars uit de Nationale Teamcompetitie Kustvissen én prijzen voor het NK kustvissen voor de heren, dames en de Masters bootvissen.

 

 

Dames en heren van harte gefeliciteerd met jullie topprestatie!

 

 

Een van de optredens tijdens het Topsportgala…

 

Wat mij opviel aan de uitreikingen was de lage opkomst van de winnaars van de prijzen binnen het zeevissen. Kosten nog moeite waren gespaard door Sportvisserij Nederland om een prachtig evenement neer te zetten maar helaas lieten zowel individuele vissers als een heel team niets van zich horen en bleef hun plek op het podium leeg. Ik vond het persoonlijk erg jammer dat de zeevissers het op dit vlak lieten afweten. Jongens (ja jongens, want de top drie dames was er wél), dit is waarvoor je potverdorie het hele jaar hebt gevist…

 

Al met al mag ik zeker stellen dat ik en de andere aanwezigen ons kostelijk vermaakt hebben. Het was een onwijs netjes georganiseerd evenement en alle lof aan Sportvisserij Nederland daarvoor. Alle winnaars en winnaressen nogmaals van harte gefeliciteerd met de prachtige prestaties in 2019!

 

Deze foto’s en meer zijn te vinden op de wedstrijd Facebook pagina van Sportvisserij Nederland ‘Wedstrijdvissennl’ onder het foto album ‘Topsportgala 2019’.  )

 

 

Topzeevissers in de schijnwerpers...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.