Wintertip: zoek het niet te ver - fish local!

16 december 2019 | Redactie

In de winter blijft de drang om te vissen bij de harde kern sportvissers groot, maar laten we eerlijk zijn: het vissen (en vooral het vangen!) wordt er niet makkelijker op tijdens de koudste maanden van het jaar. Ook bij Carl & Alex, de bekende vissende broertjes uit Engeland. Ze verzinnen daarom een leuke afwisselende visdag op klein water in de buurt, waar ze de vis weten te liggen op de diepste delen van het water.

 

Het water ligt er mooi bij na de nachtvorst. De vis ligt op de diepere stekken...

 

Nachtvorst

Op een koude ochtend na een flinke nachtvorst gaan de twee naar een meanderend riviertje waar ze proberen zoveel mogelijk soorten te vangen. Er gaat een bak maden mee en de broers zoeken de bruggen, tunnels, ‘pools’ en diepere buitenbochten op. En Engeland maak je dan kans op niet alleen voorn, brasem en baars, maar ook kopvoorn, vlagzalm, bruine forel, riviergrondel, serpeling, snoek of barbeel.

 

Kopvoorn...

 

Baars...

En een snoek die de stek terroriseerde...

Blijf in de buurt

De strekking is duidelijk: als het in de winter moeilijk wordt om vis te vangen in zee, op groot water of de brede rivieren; zoek het dan eens in de buurt en vis waar je het water kent en de diepere winterstekken kunt aandoen om vaak nog aardig wat vis te kunnen vangen!

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.