Onderlijnen: kant-en-klaar of knopen maar?

30 oktober 2019 | Redactie

Ben jij zo iemand die liever vist dan onderlijnen knoopt, dan maak je vast al gebruik van kant-en-klare onderlijnen. Toegegeven, ondanks dat er op internet en in boekvorm genoeg te vinden is over het knopen van onderlijnen, er zitten wat ingewikkelde rigs bij die enige handigheid en ervaring vereisen. Een leuke opstap is misschien om ze voorgeknoopt aan te schaffen, en als ze bevallen, zelf eens na te maken.

 

Hieronder drie kant-en-klare voorgeknoopte onderlijnen uit de webshop van Ahoy Hengelsport die je eenvoudig online kunt bestellen en meteen kunt inzetten voor de platvis of de wijting.

 

Penn Flatfish Pro Rig Swivel

Een mooie kant-en-klare platvisonderlijn van 1,65 meter lengte met drie zijlijnen. De hoofdlijn is van 60/00 nylon en de zijlijnen hebben van 40/00. Beschikbaar in drie maten: haak 2, 4 en 6. De Flatfish Pro Rig Swivel beschikt over de wereldberoemde betrouwbare Aberdeen haken.

Klik hier.

 

Driehaaks Tronixpro geclipte onderlijn

Moeite met geclipte onderlijnen maken? Deze kant-en-klare Tronixpro onderlijn heeft drie haken die van de clip schieten zodra het lood het water raakt. Ideaal als de wijting of de schar net iets verderop zit. Met een geclipte lijn kom je gewoon 10 tot 20% verder dan met losse onderlijnen, dus tel uit je winst! In haakmaten 2, 4 en 6. Klik hier. 

 

Portugese onderlijn

Je hebt er vast al meer over gelezen: de Portugese onderlijn. Een rig met flinke lange onderlijnen. Leuk om uit te proberen en eens te oefenen bij het ingooien. Wie weet een leuk kant-en-klaar voorbeeld om later eens zelf na te maken. De staande lijn is van 50/00 diameter; de drie haaklijnen van 6.8 kg Amnesia en de (VMC) haakmaten zijn van nummer 6. Met lood verkrijgbaar in 56 en 84 gram.

Klik hier.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.