Competitie ‘species hunting’ in soortenrijk Rosslare

27 oktober 2019 | Redactie

Soortenjagen is voor steeds meer sportvissers een leuke sport binnen de hengelsport. Je kunt een soortenlijst aanmaken voor je zoetwatervissoorten, voor je zeevissoorten of tussendoor werken aan je jaarlijst, net wat je leuk vindt. In Engeland en Ierland worden op dat gebied leuke competities gehouden. Tijdens het Rosslare Small Boats Festival enkele weken geleden had de winnende boot liefst 34 soorten gescoord.

 

Een prachtige prijzentafel met veel categorieprijzen...

 

Met de kanttekening dat het festival liefst vier dagen duurde, is dit natuurlijk een prachtige score en tijdens deze sportieve krachtmeting zijn er leuke vissoorten gevangen naast de verwachte soorten. De competitie werd gehouden vanuit Kilmore Quay Harbour, dat op het uiterste zuidoostpuntje van Ierland is gelegen.

 

 

Volgend jaar meedoen?

 

Specimen

Rosslare staat bekend om zijn vele vissoorten en de 34 soorten in de genoemde competitie zijn weliswaar veel, maar meer dan 40 soorten zijn geen uitzondering in voorgaande edities van de wedstrijd. Naast de soortencompetitie waren er prijzen voor de grootste vissen, de beste nieuwkomer, de zwaarste vis, platvis en rondvis, grootste zeebaars en de ‘specimen of the week’.

 

Meer weten? Klik hier voor de website van het Rosslare Small Boats Festival.

 

Hieronder een deel van de vangstenlijst van de winnende boot Sea Witck. Klik op de afbeelding voor de volledige lijst.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.