WK Boot 2019: veel blauw tijdens huldiging

30 september 2019 | Redactie

Na drie wedstrijddagen van het WK Bootvissen in Italië is de eindstand opgemaakt en is ook de huldiging achter de rug. Het Nederlands team heeft zich onder leiding van Coach Henri Karremans kranig geweerd maar moest zich net als de Belgische internationals schikken naar de kunde en ervaring van andere landen die de Middellandse Zee technieken als geen ander beheersen.

 

Twee Italianen en een Kroaat op het podium in Gallipoli...

 

Volpi

En dat laatste is natuurlijk geen verrassing, want volgend jaar tijdens het WK Boot in België kunnen de rollen zomaar weer omgekeerd zijn. Ditmaal stonden er echter twee Italianen aan de top, geflankeerd door een Kroaat, want de individuele uitslag wees als wereldkampioen Marco Volpi aan, gevolgd door Anthony Giacomini en Marco Sikiric.

 

 

Italië was ongenaakbaar...

 

 

Frankrijk met alweer een podium...

 

De Kroaten boden nog lang weerstand...

Italiaans en Kroatisch

Wat de teams betreft, was het eveneens een Italiaans en Kroatisch gezelschap, dat op de derde plek werd aangevuld met Frankrijk.  Nummer 11 werd België; nummer 12 Nederland; 13 Luxemburg; 14 Zuid-Afrika en 15 Griekenland.

 

 

Volpi met tweemaal nieuw goud voor zijn toch al volle prijzenkast...

 

België

De individuele Nederlanders en Belgen moeten we zoeken in de middenmoot. Voor België deed Bram Cole het aardig goed met een 39e plek; gevold door landgenoten  Eric Pigeolet (45e); Jens de Vrieze (50e); Ronny Cleymans (57e) en Alain de Mits (58e).

 

Nederland

Voor Nederland was Frank van Schilt de eerste Oranje vertegenwoordiger op een 43e plek, gevolgd door Rien van Eekeren (47); Mark van Wanrooij (49); Angelo Hense (55) en Pim Troost (61).

 

Voor de overige uitslagen en het laatste nieuws kun je kijken op de website www.fips-m.org

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.