De fascinerende vissenschilderijen van David Miller

10 september 2019 | Redactie

Kunstschilder David  Miller groeide op in de Engelse ‘wildlife’ en werd als kind al gegrepen door vissen en de onderwaterwereld. Als hengelaar leerde hij steeds meer vissoorten kennen, en als hij niet langs de waterkant was, zat hij wel met zijn neus in de boeken of probeerde hij de vissen na te tekenen of schilderen. Vandaag de dag is hij een van de beste ‘vissenschilders’ en nog altijd zoekt hij zijn inspiratie zo dicht mogelijk bij zijn onderwerp…

 

 

Zeebaarzen in hun element...

 

Duiken

Om zo dicht mogelijk bij die vissen te komen, had hij al jarenlang ervaring als sportvissen, maar door te snorkelen en duiken kwam hij nóg dichterbij en slaagde erin de vissen in hun natuurlijke omgeving nóg  treffender in beeld te brengen.

 

 

David bij zijn schilderijen...

 

 

Schitterende details...

 

 

Karper in een maanverlichte nacht...

 

Postzegels

Nu hij bekendheid geniet als ‘wildlife’ schilder, krijgt hij ook meer opdrachten en kwamen zijn schilderijen op allerlei tentoonstellingen, in boeken, in de media en verschenen deze ook in een serie postzegels.

 

 

Een serie postzegels voor de Royal Mail...

 

 

 

Is het een schilderij of een foto...

 

Helaas, deze is al verkocht...

 

Zeebaarzen in hun element...

Gelimiteerde oplage

Op zijn website en Facebookpagina kun je meer vinden over zijn werk, dat ook te koop is. David werkt ook in opdracht. Wil je dus een bijzonder kunstwerk van een van je favoriete vissen, dan is er een mogelijkheid om bijvoorbeeld een afbeelding in een gelimiteerde oplage aan te schaffen. Kijk hiervoor op zijn website.

 

 

De snoek met zijn fraai geschilderde vlekkenpatroon...

 

 

De snoek nadert het dood aas van de visser die op de brug met zijn hengel gereed staat. Miller ensceneerde deze foto met dood aas zonder haak om dit in beeld te brengen...

 

 

De snoek zwemt langzaam weg met de dode aasvis...

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.