Achter de labrax met Gambusia & Spin Power

30 augustus 2019 | Redactie

Evezet heeft dit jaar als groothandel de verdeling van Weebass overgenomen en bestrijkt nu ook een mooi deel van het roofvissen op zoet en zout water. Zeebaarsvissen hoort daar natuurlijk ook bij en momenteel, bij de overgang van augustus naar september, is het misschien wel de toptijd voor de spinvisserij met kunstaas op de zoute baarzen met de Latijnse naam Dicentrarchus labrax.

 

Een fraaie spinhengel voor de zeebaars...

 

Wervelingen

En dat kan natuurlijk vanaf de boot, maar zeker ook vanaf de kant op dijken, stranden, pieren en dammen. Wat dat betreft zijn er overeenkomsten tussen het zeebaarzen en het zoetwatervissen op snoekbaars en roofblei; alle drie deze soorten houden van stroming en zoeken in de wervelingen en turbulenties de prooivisjes die in moeilijkheden komen.

 

 

Visgids Siu de Moor met een fraaie baars die de Gambusia shad wegkaapte...

 

 

 

Een kromme Spin Power en alweer een baars aan de Gambusia Affinis shad...

 

Gambusia Affinis

Een mooie hengel om zowel snoekbaars, roofblei als zeebaars met kunstaas te belagen is de Spin Power hengel. Met een lengte van 255 cm heeft hij een mooi gemiddelde om er zowel mee vanaf de oever en de boot te vissen op de zeebaars. Met zijn (max) 25 grams werpvermogen is het een uitstekend wapen voor het vissen met oppervlaktekunstaas, poppers en shads zoals de Minnow shads of Gambusia Affinis shads van Weebass. De Gambusia shads zijn in nieuwe kleuren uitgekomen waaronder een populaire fluo-groene en een salt&pepper.

 

 

 

 

Meer weten? Kijk op de website of Facebook voor details.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.