The plastic eating fish…

31 juli 2019 | Redactie

Het eerste exemplaar van Yoshi the Fish - een idee van de kunstenaar Janardhan Havanje  - werd op het strand van de Indiaase plaats Malpe neergezet. Hoewel niet iedereen het idee erachter meteen doorhad, werd dit allengs duidelijker door de naam ‘the plastic eating fish’…

 

'Ik ben een plastic etende vis, geef me aub te eten!'

 

Yoshi

Yoshi the Fish is namelijk een levensgrote prullenbak waar iedereen zijn plastic afval in kan gooien om de stranden en de zee schoon te houden. In gevulde staat krijgt de van metaal gemaakte vis prachtige kleuren en vormt natuurlijk een mooi symbool voor het voorkómen van ‘plastic soep’ in onze wereldzeeën. In de avond werd de prullenbak door de gemeente geleegd en overdag konden de badgasten en met name kinderen hem weer vullen, mede dankzij het bordje 'Ik ben een plastic etende vis, geef me aub te eten!'. 

 

 

Een van de net geleegde versies...

 

Goby the Fish

Na India kwamen er meer stranden met een eigen versie. De naam Yoshi werd verruild voor Goby the Fish. Zo kun je van deze bijna drie meter hoge visprullenbak exemplaren vinden op de stranden van onder meer Bali, Devon (GB), Ligurna (Italië) en het Franse Sarzeau. Een idee voor Scheveningen misschien?

 

 

 

Deze versie staat in Westward in Devon (GB)...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.