ZomerVISkaravaan van start gegaan: doe mee in jouw regio

08 juli 2019 | Redactie

In Limburg is afgelopen weekend de ZomerVISkaravaan van start gegaan. Vandaag (8 juli) trekt de karavaan verder in Zeeland (Tholen) en zal deze week ook in Noord-Brabant en Limburg verder gaan. Het sportvisevenement voor de jeugd tot 14 jaar trekt deze zomer t/m 1 september langs dertig locaties door heel Nederland en komt in elke regio.

 

Ook deze week in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland...

 

Het gaat bij de ZomerVISkaravaan om dertig eendaagse vis-events. Op elke locatie is van alles te beleven. Onder begeleiding van professionals kunnen kinderen zélf vissen en leren ze over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren en natuurlijk over het vissen zelf door vistuigjes te knopen. Ook kunnen ze op de drilsimulator vechten met de grootste vissen. Na afloop gaan ze naar huis met een goodiebag en maken bovendien kans op een gratis hengel.

 

 

De ZomerVISkaravaan  wordt gehouden in twee periodes van drie weken in de schoolregio’s Zuid (6 t/m 12 juli en 12 t/m 18 augustus), Noord (13 t/m 19 juli en 19 t/m 25 augustus) en Midden Nederland (20 t/m 26 juli en 26 augustus t/m 1 september).

 

 

 

Ook bij jou in de buurt!

 

Een dagje ZomerVISkaravaan duurt van 10 tot 16 uur. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt meedoen wanneer je maar wilt, mits je bent ingeschreven. De organisatie zorgt voor hengels, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moet je wél zelf meenemen. Deze week staan in de regio Zuid onder meer nog  Westerhoven (9 juli), Meijel (10 juli) en Heerlen (11 juli) op de agenda.

Klik hier voor de volledige lijst van locaties.

 

Inschrijven

Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle dertig events is te vinden op www.stekkie.nl. Hier kunnen kinderen zich ook per locatie inschrijven voor deelname. De ZomerVISkaravaan wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen.

 

 

 

Leer over het onderwaterleven...

 

En natuurlijk ga je zelf ook vissen...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.