Veel zomerse vis in laatste afleveringen De Visvrouwen en VIS TV XL

06 juli 2019 | Redactie

Met de laatste afleveringen van VIS TV XL en De Visvrouwen voor dit seizoen valt er gelukkig nog even volop te vissen op televisie. In De Visvrouwen op RTL4 komt vanmiddag (zaterdag 6 juli) om 17 uur het zeevissen aan bod en kunnen Nathalie en Paula zich lekker uitleven. In VIS TV XL kun je morgenvroeg op RTL7 vrijwel alle disciplines voorbij zien komen.

 

Presentator Thom Beentjes gaat op pad met witvisspecialist Sjors Milder. In het water van HSV De Karper uit Voerendaal blijkt het parkvijvertje te barsten van de karpertjes, brasem en zeelt... 

 

Brasem en baars

In de laatste VIS TV XL gaan Daniël Weijers en Marco Kraal op de brasem vanaf de oevers van een camping aan de Overijsselse Vecht. Verder stroomafwaarts, nabij een stuw, vissen de twee op winde met een drijvende broodkorst. In vissersdorp Urk stapt Marco aan boord van de kotter van beroepsvisser Paulus de Boer. Varend over het Markermeer legt hij uit hoe de visstand zich de laatste jaren ontwikkelt. Ook vissen ze werpend op baars en brengen ze een bezoek aan de Marker Wadden.

 

 

Jan Willem Wijers en Simon Torenbeek snoeken samen in de oer-Hollandse polders van de Alblasserwaard…

 

 

Brasem in de Overijsselse Vecht met Marco Kraal en Daniël Weijers...

 

Witvis en roofvis

Presentator Thom Beentjes gaat ondertussen in Zuid-Limburg op pad met witvisspecialist Sjors Milder. Samen vissen ze met de vaste stok in water van HSV De Karper uit Voerendaal, waar een typische parkvijvertje blijkt te barsten van de karpertjes, brasem en zeelt. Presentator Jan Willem Wijers laat zich door roofvisexpert Simon Torenbeek op sleeptouw nemen in de oer-Hollandse polders van de Alblasserwaard. Samen vissen ze op snoek. In Leeuwarden brengt presentator Tamme Smit een bezoek aan een jeugdvisdag. Daar vermaken zo’n vijftig jonge sportvissertjes zich een dag lang vissend vanuit bootjes én met activiteiten aan de waterkant. 

Promo-filmpjes zijn hier te zien.

 

Visvrouwen

In de vierde en laatste aflevering van De Visvrouwen beleven Paula en Nathalie een zeevisavontuur in IJmuiden. Daar vissen zij vanaf het strand onder een stralende zon op platvis en zeebaars. Na de vangst van meerdere botten en tong krijgen de dames les in stand up paddle boarding (kortweg ‘suppen’). Dat blijkt bepaald nog niet eenvoudig, ook al is de zee bijzonder kalm. In de middag hervatten Paula en Nathalie het vissen en vangen ze meerdere zeebaarzen.

 

 

De Visvrouwen gaan naar zee in deze laatste aflevering...

 

Paula en Nathalie vermaken zich prima aan zee en behalve achter de hengels kun ze ook op een board zien 'suppen'...

 

Ook een tong moet eraan geloven. De aflevering krijgt overigens nog een culinair staartje...

Jeremy Wade

Voor de herhalingen van de acht afleveringen van Jeremy Wade’s Dark Waters op Animal Planet raadpleeg even de TVGids.nl. Wil je nog wat lezen over deze man, bekijk dan dit interessante interview met hem over de bescherming van zoetwatervissen op Synchronicity Earth. Fijn weekend!

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.