Zoete en zoute vistechnieken op tv in De Visvrouwen en VIS TV XL

29 juni 2019 | Redactie

Met de één na laatste aflevering van VIS TV XL voor dit seizoen kun je als sportvisser weer op zondagmorgen achter de buis kruipen met een gevarieerde aflevering vol zoutwater- en zoetwatervisserij op RTL7. Ook de Visvrouwen komen aan bod. Vanmiddag (zaterdag 29 juni) om 17 uur begint de derde aflevering op RTL4.

 

Jan Willem Wijers duikt namens VIS TV XL in Beverwijk de woonwijk in met meervoudig wereldkampioene Anja Groot... 

 

Visvrouwen

Paula en Nathalie gaan in het derde avontuur van de Visvrouwen terug naar de basis. Dompelden zij zich vorige week nog onder in de stad Utrecht;  nu is die stad ver te zoeken en gaan ze terug naar de natuur in het Kuinderbos. Met alle leuke aspecten van wat de natuur een groene visvrouw te bieden heeft. Vandaag dus om 17.00 uur op RTL 4.

 

Bekijk alvast wat beelden op de website.

 

 

De Visvrouwen aan het water...

 

Of onderweg naar het water...

Zeebaars

In de uitzending van VIS TV XL komen onder meer typische Noordzeevissen voorbij. Presentator Daniël Weijers gaat in de Europoort achter de zeebaars aan met ‘local’ Rico ’t Mannetje, voor wie deze zilveren rovers de ultieme sportvis zijn. De twee vissen met lepels, pluggen en shads. 

 

 

Zeebaars op de Maasvlakte...

 

 

Welke grondel heeft soortenjager Pieter Beelen hier buitgemaakt?

 

Soortenjagen

Aan het licht brakke Noordzeekanaal vist presentator Thom Beentjes met soortenjager Pieter Beelen, die zich volledig richt op naakte grondels – een nieuwe exoot. Thom zelf mikt op roofvis. Met behulp van de Vissengids-app zoeken de twee ter plekke op welke vissoorten ze hebben gevangen. Nog voordat Thom zijn shadje in het water heeft, vangt Pieter al een heel speciaal visje!

 

Bekijk alvast wat sfeerbeelden op de website.

Foppe de Haan

Al vissend rond Sneek en Grou interviewt presentator Tamme Smit voetbalbekendheid Foppe de Haan over zijn liefde voor Friesland, het water en de natuur. Presentator Jan Willem Wijers duikt in Beverwijk de woonwijk in met meervoudig wereldkampioene Anja Groot. Zij laat hem zien dat het in veel slootjes ‘om de hoek’ werkelijk barst van de karper, brasem en voorn.

 

 

Foppe de Haan en Tamme Smit in een Fries onderonsje...

 

Alaska’s Lost River Kings

De komende drie avonden is Jeremy Wade met zijn Dark Waters serie te zien op Animal Planet. Sommige afleveringen worden nu herhaald. Vanavond (zaterdag 29 juni) om 21 uur gaat hij achter de monstervis in het Gardameer aan in Italië. De uitzendingen van zondag gaat over Alaska’s Lost River Kings; waarin Jeremy onderzoekt wat er is gebeurd met de chinookzalm, de krachtpatser onder de zalmen. Overmorgen (maandag om 11.40 uur) wordt deze nog eens herhaald.

 

 

Jeremy Wade onderzoekt en bevist de Dark Waters...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.