Vissen en genieten op het negende Robby Fish festival

29 mei 2019 | Redactie

Elk jaar opnieuw slaagt de Robby Fish Zeehengelclub erin om een fantastische wedstrijd te organiseren, en ook de negende editie van afgelopen weekend was er weer een om niet gauw te vergeten. Met heerlijk windstil weer voeren er 22 boten uit met 122 deelnemers. Hoofdsponsors Robby Fish en Penn zorgden samen met enkele kleine sponsors voor een prijzentafel rond de 10.000 euro! Voor iedereen was er een prijs.

 

Spanning en belangstelling bij de weging...

 

Scheur

Niet alleen de mooie prijzen en gezellige sfeer zorgden voor het succes van deze topwedstrijd, maar ook de vele scharren, wijtingen en een enkele bot die wilden aanbijten. De 22 boten gingen richting Scheur 6-8 om zich tactisch te ankeren tegen of op de plaat. Dat is even een druk moment als er zoveel boten zijn, maar daarna keert de rust terug op het water en dan kan de strijd beginnen.

De visserij was met momenten een taaie technische visserij om dan bij een stroomwijziging toch weer even los te gaan. Het was dan ook belangrijk dat je op het goede moment op de juiste stek lag en dat je op een hoog tempo de vissen op het droge kreeg.

 

 

Team Tubertini BE pakte ditmaal nipt de teamoverwinning...

 

Toeval?

De vaste waarden deden het weer, en zo krijgen we dezelfde top 2 als in 2018. Toeval? De meesten denken toch van niet. En zo wist Bram Cole (Robby Fish team)voor de tweede maal op rij het Robby Fish Festival te winnen met 78 vissen. Maar Peter Vanderschaeghe (Tubertini BE) behaalde ook voor de tweede maal de runner-up positie met 57 vissen! Het podium werd vervolledigd door Wendy Machiels (Robby Fish), die met haar derde plaats en 51 vissen aangeeft dat ze nog steeds haar mannetje staat!

 

 

Hoofdsponsor Robby verzorgt de weging...

 

Toppers

Bij de teams was Tubertini BE op twee puntjes de winnaars van vorig jaar te snel af en het Robby Fish team moeten dus genoegen nemen met een zilveren plak. Hier wordt het podium aangevuld met het sterk vissende team van Gentse Zeeduivels! Proficiat. Omwille dat het wereldkampioenschap in 2020 zal doorgaan vanuit Blankenberge waren er maar liefst 13 deelnemers vanuit Luxemburg en vier toppers van de Franse ploeg (vanuit Marseille) om al eens te proeven van deze visserij in Blankenberge!  Ze waren uitermate tevreden met dit buitenkansje  maar wisten te vertellen dat het erg moeilijk was om een visje te klissen.

 

 

Peter Vanderschaeghe en Bram Cole kenden we nog van het erepodium van vorig jaar, maar nu was Wendy Machiels er als derde in goed gezelschap...

 

Televisie

Na de wedstrijd werd er gezellig nagenoten van een heerlijk dagje op het water met een fris pintje. Het bezoek van Plattelands TV was voor de deelnemers niet ongemerkt voorbij gegaan en zorgt over enkele weken voor een extraatje voor onze toffe sport op televisie. Wens je de volledige uitslag te bekijken, het kan een van de dagen op de website van het topklassement: www.pennsuperprestigeboat.com

 

 

Voor de tweede maal op rij werd Bram Cole de winnaar...

 

Tiende editie

Dankzij de helpende handen van vrijwilligers en de vele deelnemers, is het weer een geslaagd en prachtig evenement geworden. En met volgend jaar de tiende editie in het verschiet, verheugt men zich alvast op dit vooruitzicht, dat met zulke sponsors vast een knaller gaat worden. Via deze site van Zeehengelsport blijf je op de hoogte! Interesse om lid te worden van de toffe Robby Fish Zeehengelclub? Ga eens kijken naar www.robbyfishzeehengelclub.be

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.