Kom vissen op tarbot voor project ‘Platvis in de polder’

20 mei 2019 | Redactie

Sportvisserij Zuidwest Nederland en HSV Oosterschelde werken samen aan het project ‘Platvis in de polder’. Ten behoeve van dit project zijn in 2016 bot en tarbot geïntroduceerd in de Ouwerkerkse Kreek op Schouwen-Duivenland. Nu wil men op 22 juni a.s. met behulp van vrijwilligers graag achterhalen hoe je deze het beste kunt bevissen.

 

Uitgezette tarbotten in 2016 (foto website HSV Oosterschelde)

 

Tarbot

Op de genoemde zaterdag 22 juni is er van 10 tot 15 uur een gezamelijk visevenement waarbij het de bedoeling is om met verschillende technieken uit te vinden hoe met name tarbot het beste kan worden gevangen. De teruggevangen vis zal worden geregistreerd op speciaal voor dit evenement uitgereikte vangstregistratiekaarten. Een van de technieken die wordt voorgesteld om speciaal tarbot te vangen is het vissen met de Carolina rig.

 

 

De prachtige kreek is een unieke locatie om te vissen... (foto website HSV Oosterschelde)

 

Kreek van Ouwerkerk

De Kreek van Ouwerkerk is ingebracht in de landelijke lijst van viswateren. Je hoeft dus geen lid te zijn van HSV Oosterschelde om mee te doen. Wil je gevangen vis meenemen, dan dien je wel lid te zijn. Er zal een lunchpauze georganiseerd worden waarbij ervaringen uitgewisseld kunnen worden. 

 

Heb jij zin om mee te vissen, zorg dan dat je op 22 juni om 10 uur bij de Ouwerkerkse Kreek bent. Klik hier voor meer informatie.

 

 

De vangsten worden op 22 juni geregistreerd...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

Leonard Muys

Juni is te vroeg voor tarbot te vagen , die paaien tot eind augustus , de beste maanden zijn mei en september - oktober