Smøla: toplocatie in Noorwegen met gevarieerde stekken rondom

17 mei 2019 | Redactie

Een toplocatie van Visreis.nl in Noorwegen ligt op het eiland Smøla, tegenover het bekende eiland Hitra tussen de steden Kristiansund en Trondheim. Smøla is een oase van rust. Op het zuidwesten van het eiland ligt dit viskamp beschut tussen de vele eilanden. Door de ligging kun je zowel naar het noordwesten als het zuidoosten om te vissen, wat de kans op een verwaaide dag minimaliseert.

 

Bij een lengte van 180 cm woog deze heilbot 92 kg…

 

Smøla

Nadat je met de veerboot vanuit Sandvika in 20 minuten naar Edoy bent gevaren is het nog maar 10 minuten rijden op dit prachtige eiland om op de plek van bestemming te komen. Het eiland Smøla is veel rustiger dan Hitra maar biedt minstens dezelfde kwaliteit aan visserij. De natuur op Smøla en de aanblik van de vele eilanden zul je niet snel vergeten.

 

 

Woningen direct aan het water...

 

Op deze locatie zijn twaalf moderne woningen die alle direct aan het water liggen en een fraai uitzicht bieden op de bergen van Tustna. De woningen zijn allemaal voorzien van gratis draadloos internet en bieden veel comfort. Alle gasten hebben kosteloos de beschikking over vriezerruimte, wasmachine en droger in het servicegebouw.

 

 

Flinke kabeljauwen...

 

Golfstroom

De wateren om Smøla zijn met hun afwisselende natuurlijke bodemstructuur topwateren voor een succesvolle visserij. Naast ondiepere gedeeltes in de buurt van de eilanden zijn er uitgebreide gebieden met dieptes tot 200 meter. Aan de westkant van het eiland komt direct de Golfstroom langs die een belangrijke voedingsbron is voor veel vissen en voor een grote biodiversiteit zorgt.

 

Op het eiland Smøla liggen enkele meren waar je prima op forel kunt vissen. Mocht je eens een dag zin hebben om met wat lichter materiaal aan de slag te gaan dan is dit een ideale gelegenheid. Vergunningen zijn lokaal of via internet te verkrijgen.

 

 

Stevige aluminium boten...

 

 

Of van polyester...

 

Boten

Op deze locatie heb je de keuze uit de volgende boten: er zijn twee 21 voets polyester Oyen boten met 60 pk; of je pakt een van de 22 (!) 19 voets aluminium boten met 50 pk motoren, allemaal standaard uitgerust met fishfinder en GPS plotter, zeekaart, peddels, zwemvesten en hengelhouders. Het tanken voor de boten vindt plaats in het viskamp zelf en is na afloop van de vakantie cash af te rekenen. 

 

 

Ook deze jongens bijten aan...

 

Oud postkantoor

Het verblijf bestaat uit gezellige en moderne woningen direct aan de waterkant en met een fantastisch uitzicht over het Tustna-gebergte en de archipel. Zoek je iets voor meerdere personen (maximaal 13) op een unieke locatie? Op Korsholmen, een van de talloze eilandjes rond Smøla, staat een oud postkantoor dat is ingericht voor gezelschappen. Het terras biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende eilanden, en de rust van het eiland wordt enkel verstoord door een paar wilde schapen.

 

Meer weten over deze locatie Smøla? Klik dan hier.

 

Klik hieronder om een filmpje te bekijken over het vissen op Smøla.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.