Drentse zeeforellen van Lauwersmeerproject groeien gestaag

16 april 2019 | Redactie

Begin april zijn opnieuw jonge zeeforelletjes uitgezet in het kader van het Zeeforelproject Lauwersmeer. Dit prachtige project, waar op initiatief van Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe diverse instanties aan meewerken, beijvert zich ervoor om weer een goede stand aan zeeforel te krijgen in het gebied van het Lauwersmeer en de Drents-Groningse beken.

 

Gaan we het de komende jaren vaker meemaken in Nederland...?

 

Ze groeien…

Volgens de speciale website Zeeforel.nl werden de jonge visjes voor het tweede jaar uitgezet in de beken rondom Lieveren en Langelo, in de buurt van Roden en Norg. De visjes werden geschonken door de Duitse organisatie Landesfischereiverband Weser-Ems. De uitgezette forelletjes van vorig jaar zijn inmiddels gegroeid van 2 cm naar gemiddeld 13.6 cm.

 

 

En wederom zijn duizenden zeeforelletjes uitgezet...(foto Zeeforel.nl

 

Paaigebied

In het gebied zijn grindbedden gemaakt die op termijn voor de zeeforellen kunnen dienen als paaigebied. Gestreefd wordt naar een vrije toegang tussen deze Drentse beken, het Lauwersmeer en de Noordzee zodat de zeeforel op den duur zijn levenscyclus kan voltooien en zichzelf – na enkele jaren van uitzettingen en biotoopherstel - via natuurlijke voortplanting in stand kan houden. Voor dit project stond het succesvolle zeeforelproject in het Deense Funen model.

 

Reportage

Over deze laatste uitzetting van zeeforel maakte Hielke Meijer van RTV Drenthe een leuke reportage. Klik op de foto om deze te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.