Video | ‘Brugvisser’ Jonny Wizdom temt een reuzentarpon

10 april 2019 | Redactie

Noem het woord ‘tarpon’ en de naam Florida ligt op de lippen van menige Amerikaan. Deze staat in het zuidoosten van de USA kent als geen andere stek zoveel kansen op een grote tarpon en het is dus ook geen wonder dat in plaatsen als Florida Keys het tarpon-toerisme hoogtij viert. Met natuurlijk de mooie verhalen en hoogtepunten er omheen.

 

Florida

Een herkenbaar beeld uit de tarponvisserij in Florida Keys zijn de lange bruggen zoals de Seven Mile bridge in Florida Keys, die de ‘channel’ overspant tussen Bahia Honda Key en West Summerland Key. Tussen de brugpijlers voelt de tarpon zich veiliger en eenmaal vanuit de boot gehaakte tarpons koersen ook meteen richting brugpijlers wanneer ze in de buurt gehaakt worden. Dat geldt niet alleen voor de brug bij Florida Keys maar ook voor de Sanibel Causeway, die San Carlos Bay overspant tussen Sanibel Island en Punta Rassa.

 

02

 

Sanibel Causeway

‘Jon Wizdom’ is ook zo’n tarponfanaat. Deze gespierde tarponvisser vist gewoon vanaf de kant. Hij haakt op een van de brughoofden van de Sanibel Causeway een sterke vis, die meteen richting de brugpijler sprint. Maar Jon kan ook sprinten, rent de vis achterna en weet na een tumultueus gevecht de strijd in zijn voordeel te beslissen. De beelden ervan staan in delen op zijn Instagram-account en zijn op de Facebook-pagina van VT Entertainment te bekijken.

 

03
 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.