Albert Leeuwis aan kop na eerste wedstrijd NK Bootvissen

08 april 2019 | Henri Karremans

Vanuit Scheveningen werd afgelopen zondag 7 april de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap bootvissen afgewerkt. Ideale omstandigheden, want er stond maar een matig windje uit het noordoosten en het ms. Albatros van rederij Vrolijk lag keurig recht op het anker in de buurt van de Indusboei op een diepte van ongeveer zestien meter.

 

Een kalm zeetje aan het begin...

 

Levend terug

In het begin beet de vis aarzelend, omdat er nog niet veel getijdenstroming liep. Naarmate de eerste periode vorderde kwam er steeds meer vis naar boven; voornamelijk schar, wat grote botten en een enkele wijting of schol. De vis was goed van formaat, maar met het catch- en release-systeem, dat Sportvisserij Nederland sinds enkele jaren hanteert, ging alle vis weer levend terug in zee.

 

 

Angelo Hensen met een triplet...

 

Een schol zonder staart voor John van der Starre...

Tegen de kop

Met telkens maar een kwartier pauze werden ook de tweede en derde periode gehouden. Vooral in de tweede periode werd veel vis gevangen. Alle deelnemers kregen elke periode een nieuwe plaats op de boot, maar degenen die de eerste vier nummers aan elke kant van de boot tegen de kop hadden geloot maakten de meeste kans op vis. Een aantal van deze twintig man sterke groep bootvissers maakte daar goed gebruik van en stond aan het eind van de dag bovenin het klassement.

 

 

Volle concentratie...

 

 

Twee botten en een schar voor Frank van Schilt​...

 

Albert Leeuwis

Na de eerste van drie wedstrijddagen leidt Albert Leeuwis de dans met maar acht klassementspunten, gevolgd door de uittredend Nederlands Kampioen Remco Geuze met één punt meer. Daarna maakten Angelo Hensen met 11, Louis van Bommel met 12 en Eric Goossens met 13 punten het eerste vijftal vol. Maar daarachter zit een hele groep kanshebbers nog op de wip. Met nog zes wedstrijdjes van twee uur, verdeeld over nog twee wedstrijddagen, is er dus van alles mogelijk.

Op zondag 28 april verzamelen de deelnemers opnieuw in Scheveningen!

De uitslag vind je onderaan dit artikel. Voor meer info, uitslagen en wedstrijden, klik hier.

 

 

 

Tegen de kop van de boot werden de meeste vissen gevangen deze dag...

 

 

Wordt vervolgd op 28 april...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.