Veel sportvissers in de USA vissen met ‘The Dutch Nightcrawlers’

06 april 2019 | Redactie

Zijn wormen ons meest universele aas wanneer het om de hengelsport gaat? Het lijkt er wel op, want weinig vissoorten zullen een lekkere kronkelaar aan zich voorbij laten gaan. In de maanden april en mei zullen bovendien ook veel roofvissers overschakelen op de wurm, nu de gesloten tijd voor kunstaas is aangebroken. Nederland kent verschillende wormkwekers die goede zaken doen. In Almkerk is er zelfs eentje die meer dan 150 miljoen wormen levert aan de Amerikaanse Wallmart ketens, aldus een artikel in het AD

 

Het meest universele visaas?

 

Uitbreiden

De wormen van de ‘Dutch Night Crawlers’ uit Almkerk in het rivierengebied zijn inmiddels een veelgebruikt aas in de USA dankzij de Wallmart. Per jaar exporteert het gelijknamige bedrijf van Bas de Peuter 300 miljoen wormen, waaronder dus een flink deel naar de USA. Bij de gemeente ligt zelfs een aanvraag van De Peuter voor een uitbreiding van zijn bedrijf met liefst 5000 vierkante meter.

 

 

 

Stoppen met plastic

De laatste uitbreiding van 2018 betrof onder meer de installatie van zo’n duizend zonnepanelen, waardoor het bedrijf The Dutch Nightcrawlers energieneutraal kan opereren. Het bedrijf wil ook stoppen met de plastic bakjes waarin de wormen worden gekocht. De Peuter introduceert binnenkort composteerbare bakjes.

 

Lees het artikel uit het AD op deze link.

 

Klik hieronder voor een filmpje van het bedrijf.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.