Mooie tradities: naar Denemarken in de voorjaarsvakantie

03 april 2019 | Redactie

Wanneer de maand april aanbreekt, begint het voor de ervaren Denemarken-gangers alweer te kriebelen, zeker wanneer je voor het vissen gaat. Anderen combineren de gezinsvakantie met enkele dagen vissen en genieten van de frisse lucht, het gastvrije Deense land, het landschap, de attracties en de rijkdom aan vis. En dat alles op 6 tot 8 uur autorijden van Nederland…

 

Voorjaar in Denemarken...

 

Seatrout Fyn

Sportvissers kijken er alweer naar uit wanneer in maart/april de zeeforel weer gaat cruisen langs de Deense kusten in het opwarmende zeewater. Aanstaande vrijdag 5 april gaat de voorjaarsklassieker Seatrout Open weer van start en ook deze zeeforelwedstrijd, die tot en met zondag 7 april duurt, markeert een beetje het begin van de goede zeeforeltijd. Klik hier om alle ins en out te leren over het zeeforelvissen in Denemarken.

 

 

Een pracht van een Deense zeeforel, gevangen door Mads Petersen...

 

Platvis, kabeljauw en gepen

Anderen pakken liever de strand- of boothengels en gaan voor de alom aanwezige platvis rondom de eilanden Funen, Langeland of Aero; de kabeljauw of wachten de eerste gepen af die eind april, begin mei, alle Denen naar de waterkant trekken. Ga je in de voorjaarsvakanties naar Langeland, boek dan op tijd je huurboot op Spodsbjerg bij IBI Bootsverleih voor een dagje eersteklas zeevissen. Datzelfde geldt ook voor populaire havens als Middelfart (Funen) voor prachtige Atomix boten bij Tommy Nielsen of bij Bagenkopf (in Zuid-Langeland) bij Torben Hansen.  

 

 

Prachtige Atomix huurboot voor op de Kleine Belt in Middelfart...

 

 

In totaal 75 huurboten in Spodsbjerg...

 

 

Bucketlist

En je weet: in Denemarken zijn voor elke leeftijd attracties genoeg, wanneer je onverhoopt niet van wandelen, fietsen of sportvissen houdt. Even je geheugen opfrissen? Klik dan hier voor negen attracties om op je bucketlist te zetten in Denemarken. En geloof ons: ze zijn er heus nog enkele vergeten…  

 

 

Overal water en vis...

 

Vissershuizen

Veel Denemarken-gangers verheugen zich tenslotte nog op iets typisch Deens: de mooie vakantiehuizen! Wanneer je die fraaie huisjes ziet met hun lichte Danish design interieurs en van alle gemakken voorzien, op werkelijk de mooiste plekken langs het water, vlak aan zee, of juist met uitzicht over de heuvels, dan weet je weer dat je in een uniek land vakantie viert. Je partner bij deze is natuurlijk Vakantiepartner Denemarken, die je een ruim aanbod voorschotelt met de mooiste vakantiehuizen en daarbij ook de sportvisser niet uit het oog verliest met de speciale vissershuizen!

 

 

 

Moeilijk kiezen hoor, uit al die mooie vakantiewoningen...

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.