Doe-het-zelf: van kleerhanger tot weegschaaltje voor de tong

02 april 2019 | Redactie

Wie anders dan de oude rot Graeme Pullen van de Totally Awesome Fishing Show (TAF) bedacht een leuke goedkope manier om zelf je booms, weegschaaltjes en spreader bars te maken van oude draadkleerhangers. Een leuke manier om even je weegschaaltjes-onderlijn voor de tong te maken en er over enkele weken zelf tong mee te vangen!

 

Deze kleerhangers bedoelen we. Pak er een paar mee naar de schuur en ga lekker met combinatietang en kniptang aan de gang...

 

Weegschaaltje

Tja, die kleerhangers. Je hebt er misschien zelf een paar in de kast hangen en je vraagt je nog steeds af waarom ze die van draad maken omdat je er niet eens een zware jas aan kunt hangen. Dus: weg ermee! Neem ze mee naar je schuur, pak een combinatietang en kniptang en draai ze met behulp van de bankschroef tot een prachtige ‘spreader bar’, boom voor conger of leng of weegschaaltje voor de tong – al naar gelang de onderlijn en haakmaat die je eraan knoopt. Totally awesome! O ja, en vraag nog even achteraf aan je vrouw of het goed was dat je er een paar vernaggeld hebt voor een goed doel. Succes!

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.