De Eemsvissers: gastvrij voor bootvissers uit het hele land

14 maart 2019 | Redactie

De prachtige zeevishaven van Delfzijl is voor veel zeevissers in het noorden van ons land een vertrouwde plek. Het is de uitvalsbasis van Zeehengelsportvereniging De Eemsvissers, die er ligplaatsen verhuurt voor de leden en ook bootjesvissers uit andere delen van het land uitnodigt voor een visdagje of een wedstrijd in dit mooie deel van het land.

 

Ruimte genoeg op het water in de Eemsmonding...

 

Boot mee op vakantie

Mocht je bijvoorbeeld op vakantie gaan in de provincie Groningen en je wilt er ook op zee vissen, dan is het de moeite waard om de boot mee te nemen. De Eemsvissers reiken bootjevissers uit het hele land graag de helpende hand. Zo is het mogelijk om tegen een schappelijk bedrag een ligplaats te huren in de eigen haven met voorzieningen als water en stroom. In de nabijheid is een gratis trailerhelling beschikbaar. Deze helling ligt aan het zoete water. 

 

 

Het hele jaar actief

De Eemsvissers zijn het gehele jaar actief. In de wintermaanden en het voorjaar vangen ze hier gul, wijting en schar. In de zomermaanden bot, harder, tong en paling en in de herfst is er kans op polsdikke palingen en worden er grote spieringen, schar, wijting en gul gevangen. Wie op de Noordzee op makreel of gul wil vissen, kan eveneens vanuit de haven van Delfzijl vertrekken. Binnen de vereniging worden door verschillende leden meerder activiteiten opgestart zoals visfileren, een bezoek aan Groningen seaports etcetera. Aangezien de meeste leden van de Eemsvissers op leeftijd raken is men altijd op zoek naar nieuwe leden. Lid worden kan voor slechts 15 euro per jaar.

 

 

 

 

 

 

Een mooie vereniging met een mooi uniek visgebied...

 

Vrije wedstrijd op 20 april

Op wedstrijdgebied staat er het een en ander op de agenda. Op 20 april 2019 bijvoorbeeld is er weer een wedstrijd met vrije inschrijving. De laatste wedstrijd van 12 januari jl. (voor leden van Eemsvissers en de Zeenon)  was een succesvolle dag en een mooie gelegenheid om de doelstellingen te verwezenlijken, zoals het bevorderen van de saamhorigheid, het vergroten van de naamsbekendheid, het aantrekken van nieuwe leden en het intensiveren van de activiteiten. De wedstrijd was een succes en dit proeft dus naar meer.

 

Ook nieuwgierig? De Eemsvissers staat als vereniging open voor zeevissers van verschillende zeevisverenigingen in Nederland. In 2019 wil men meerdere wedstrijden organiseren waarbij een vrije inschrijving gehanteerd wordt.  De eerste wedstrijd staat zoals gezegd gepland voor 20 april 2019. Informatie over deze wedstrijd kun je vinden op de site van De Eemsvissers

 

Voor inlichtingen en inschrijvingen voor de komende wedstrijd op 20 april, kijk op de website voor contactgegevens.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.