Heren WK Kust: gevochten maar verloren

15 februari 2019 | Redactie

Positief en vol energie door  het resultaat van de prachtige derde wedstrijddag begon het herenteam bij het WK Kust in Zuid-Afrika op een prachtige windstille dag vol goede moed aan de laatste wedstrijddag. De kansen op een podiumplek tijdens deze Fishing World Games waren er nog volop.

 

Oranje kan terugzien op een enerverend WK met een maximaal resultaat gezien de omstandigheden...

 

Niet op snelheid

De deelnemers visten al vroeg in de ochtend met het laatste uur van opkomend water naar het hoge water toe en dat was in tegenstelling tot de vorige drie dagen waar men rond laag water viste. Deze omstandigheden zorgden ervoor dat de vis weg was en er niet op snelheid gevist kon worden. De kans op een ‘lucky shot’ was dus volop aanwezig en vooral het eerste uur zou – zo bleek later - allesbeslissend zijn.

 

Prima zaken

In vak A stond Frank Peene op de plek waar de derde wedstrijddag de dagwinnaar vandaan kwam en Frank deed prima zaken door met zeven vissen een 5e sectorplaats te scoren. In vak B ging het allemaal wat stroever voor Marijn Gabrielse maar een dikke gitaarrog en in totaal 4 vissen brachten toch een prima 6e sectorplaats.

 

 

Helder water

Rob Punselie moest het in vak C doen. In dit vak was het schrapen voor een visje en met twee vissen viste Rob een 10e sectorplaats. De stekken van D en E van Michel en Johan zouden het team echter de das omdoen. Michel stond in het heldere water terwijl zich 50 meter verderop in het donkere en vuile water de gitaarroggen ophielden. Michel stond erbij en keek ernaar en met lede ogen moest hij toezien hoe de ene na de andere vis het eerste uur uit het water kwam bij de buren. Bij Michel bleef het stil, en met één gitaarrog was de nummer één van de dag ervoor nu de afvaller van het team…

 

Gitaarrog

Zo’n 200 meter verderop stond Johan Rombouts. Direct na het startsignaal pakte Johan al een gitaarrog, dat beloofde wat. Na een half uur had Johan al drie vissen maar toen was het over. Wat Johan ook probeerde, het lukte niet en met een lage sectorplaats was het uiteindelijk over en uit voor Nederland.

 

 

Een vijfde plek achter Spanje, Ierland, Zuid-Afrika en Italie...

 

Spanje winnaar

Spanje zette de uitstekende trend door en pakte opnieuw de dagoverwinning en de eindzege voor Ierland en het gastland Zuid-Afrika. Individueel werd het podium gevuld door twee Spanjaarden en een Portugees.

 

 

De gitaarroggen waren er niet zo massaal als op de andere dagen...

 

Vijfde plaats

Ondanks het eindresultaat heeft het team een prachtige tijd gehad en is er volgens coach Arthur van Tienen vol voor gegaan. Arthur: “Het moet  wel allemaal een beetje meezitten en de slechte stekken van dag 2 en 4 van een paar van de jongens werkten helaas niet mee. We zijn supertrots op de mannen en de uiteindelijke vijfde plek met het team was het resultaat. Vannacht vliegen we terug naar Nederland en kijken we terug op een prima WK in een fantastisch mooi land!”

 

 

De berichtgeving vanuit Zuid-Afrika aangaande de Oranje dames op het WK Kust is helaas minimaal. Bovenstaande eindstand bereikte ons vanmorgen, met Nederland op een zesde plek in de eindstand. Zie voor verdere berichtgeving de website van Sportvisserij Nederland

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.