Nederlandse heren herstellen zich op derde dag WK Kust

14 februari 2019 | Redactie

Gisteren (woensdag) stond er na de domper van de tweede dag een uiterst gemotiveerd team gereed om de ‘hunt’ te gaan beginnen naar de top van het klassement tijdens het WK Kust Heren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het liep toch wel erg lekker op deze derde wedstrijddag! Coach Arthur van Tienen praat ons hieronder bij.

 

Het weer is wisselend, maar hier staan de deelnemers in een echt Zuid-Afrikaans zonnetje...

 

Koud water

Johan Rombouts stond op het kopnummer in vak A bijna precies op dezelfde plek als eergisteren, maar de wind was prima uit het zuiden wat garant staat voor veel vis, omdat er dan immers koud water de baai in komt. Je zag ook overall sterntjes duiken wat erop duidde dat er veel speldaas in het water aanwezig was. Johan viste voor wat hij waard was maar kon niet tegen de hogere nummers op en met een 13e sectorplaats was Johan de afvaller vandaag.

 

 

Rob Punselie met een eerder gevangen Eagle ray...

 

Gitaarrog van 99 cm

In vak B wilde Marijn Gabrielse revanche nemen vanwege de slechte plek die hij eergisteren lootte. Marijn stond op een puike plek hoewel de eerste nummers in het vak, aansluitend op de hoge nummers van het vak van Johan Rombouts toch meer in de vis zaten. Met een kanjer van een gitaarrog van 99 cm en één van 62 cm stelde Marijn zijn 6e sector plaats gedegen veilig.

 

Sectorwinst!

In vak C stond er geen maat voor Michel Mosselman. Net als Marijn wilde hij de slechte plek van de tweede dag zo snel mogelijk uitwissen. Michel begon fier met grote gitaarroggen en met 25 vissen bleef hij iedereen dik voor in vak C. Een dik verdiende sectorwinst voor Michel!

 

 

Frank Peene

Als er veel vis zit kun je Frank Peene om een boodschap sturen en in vak D knalde Frank naar 34 vissen, en daarbij gelukkig ook een gitaarrog van 94 cm zodat hij de Fransman links naast hem (die veel minder vis had maar wel een dikke Eagle ray) nog voorbij ging. Met een derde sectorplaats deed Frank een ruime duit in het zakje voor de teamprestatie van gisteren.

 

 

De stand na de derde wedstrijddag...

 

Commotie

Rob Punselie stond helemaal achteraan in vak E en in dit vak bepaalden mindere vangsten en een paar mooi grote roggen voor een gevarieerde uitslag. Rob begon wat stroef maar kwam langzaam op stoom. Halverwege liep coach Arthur van Tienen naar Rob toe en zag een hoop commotie met veel mensen en Rob die bij een enorme rog stond. Hij stondIk stondstonds inwendig al te juichen, maar helaas voor Rob was de schitterende Blue ray met een spanwijdte van 91 cm en 25 kilo voor een deelnemer uit Paraguay. Rob ving zelf een Eagle ray van 55 cm, één Blue ray van 34 cm en wat grote gitaarroggen en een barbeel. Dit was voldoende voor een 7e sectorplaats.

 

‘We gaan voor zilver’

In de daguitslag pakte Oranje revanche met een puike tweede plek achter de wederom uitstekend presterende Spanjaarden en steeg het team van een 8e naar een 3e plek. Vandaag (donderdag) er tegenaan om minimaal de bronzen plak te pakken. “Maar we gaan voor zilver, aldus de bondscoach. Met drie dagoverwinningen is Spanje immers niet meer in te halen. De laatste wedstrijddag zal het bepalen!

 

 

 

Een deelnemer met twee gitaarroggen...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.