Slechte plekken breken WK Kust herenteam op

13 februari 2019 | Arthur van Tienen

Na de prima eerste dag waarin de mogelijkheden geheel open lagen kwam er gisteren (dinsdag) op de tweede wedstrijddag gisteren een dompertje tussendoor. Met een 9e plaats in het landenklassement en een 8e in de cumulatieve tussenstand moesten de heren van het WK Kust team op de tanden bijten.

 

Een steenbras voor Frank Peene...

 

Laatste halfuur

Marijn Gabrielse stond aan het einde van vak A bijna bij Michel Mosselman, slechts één plaats was ertussen. Nu kan dit gunstig uitpakken voor het team als op die plek dik vis zit, maar helaas was dit niet het geval en moest Marijn zelfs wachten tot het laatste half uur voordat hij in één draai twee barbelen kon binnenhalen. Op de ‘toeter’ pakte Marijn nog een mooie gitaarrog van 70 cm. Helaas zaten de 3,5 visloze uren een goede vakuitslag in de weg,  en met 13e plek was Marijn gisteren de afvaller.

 

Gitaarrog

Michel, de buurman van Marijn, stond op een soort uitloop van zand en pakte geregeld een gitaarrog in de eerste drie uur, daarna ging het verderop in het vak beter en moest Michel na zes gitaarroggen genoegen nemen met een 10e vakplaats.

 

Frank Peene

In vak C stond voormalig wereldkampioen Frank Peene op een goede plek. Frank viste zeer gedegen en pakte pas na ongeveer een uur zijn eerste vis, een mooie blue ray van 38 cm.

Zo’n dikkerd levert mooie punten op, met een gewicht van iets meer dan 2 kilo. Even later pakte Frank een Eagle ray van 35 cm. Hierna nog twee gitaarroggen, wederom een Eagle ray van 42 cm en als kers op de taart nog een steenbras van 32 cm. Dit leverde Frank een prachtige 2e sectorplaats op.

 

 

Een fraaie Eagle ray op de kant...

 

Stormachtig zuidoost

Johan Rombouts stond op een lastige, zeg maar onmogelijke plek, zeker waar er weinig gitaar roggen zitten. Bij een noorden- en westenwind komt er warm water de baai in en trekken de gitaarroggen weg naar kouder dieper water. Bij een zuiden- tot zuidwesten wind komt het koude water de baai binnen en komen de gitaarroggen kort onder de kant. Gisteren begon het spel met een noordwestenwindje en na ongeveer twee uur draaide de wind tot stormachtig zuidoost. De gitaarroggen zaten er niet dik, zolang de wind niet constant uit het zuiden tot zuidwesten waait.

Johan had ook nog de pech dat er op werpafstand rommel lag in de vorm van oesterbanken of rotsachtige grond. Johan viste voor wat hij waard was en kon met twee Shy’s (een soort kleine hondshaaitjes) en gelukkig nog één gitaarrog van 60 cm een 11e vakplaats noteren.

 

Eagle ray

In vak E moet Rob Punselie het doen en na zijn uitstekende 1e dag begon Rob goed met in de tweede draai gelijk een Eagle ray van 34 cm. Daarna werd het lastig voor Rob. In zijn sector kwam er in het begin weinig vis uit en het duurde lang voordat Rob een prachtige gitaarrog van 85 cm pakte. Het mocht niet baten; ook Rob pakte ook een 11e sectorplaats.

 

Al met al door drie slechte plekken een tegenvallend resultaat. Toch gaan de mannen onder aanvoering van coach Arthur van Tienen vol goede moed door voor een medaille. De tot nu toe sterk vissende Spanjaarden zullen misschien ook nog een off-day krijgen!

 

Morgen (woensdag) moeten de heren vroeg op, want de laatste wedstrijd is er al van 9 tot 13 uur.

 

 

Ook tijdens andere wedstrijden aan de Zuid-Afrikaanse kust had men te kampen met harde wind, zoals hier bij het WK Big Game Fishing...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.