Oranje knokt zich naar de vis op eerste wedstrijddag WK Kust

12 februari 2019 | Redactie

Na de prima ‘speeltraining’, waarin de Oranje mannen zonder echt te focussen derde werden, ging het gisteren om het echie. Het zou een wedstrijd worden van uitersten waarbij de grote hoeveelheden gitaarroggen die tijdens de training aanwezig waren en één grote rog al het verschil kon maken.

 

Het zijn niet alleen maar gitaarroggen, zoals Frank Peene laat zien met deze mooie 'White Stump Nose'...

 

Tweede sectorplaats

Rob Punselie, die eerste overall werd tijdens de training, stond wederom in vak A en kon ze goed raken. Met zeven roggen (zowel blue ray als eagle ray) en één gitaarrog viste Rob zich sterk naar een tweede sectorplaats. Michel Mosselman ging wat stroever van start maar pakte na een half uur een gitaarrog en een blue ray, later nog een mooie eagle ray. Michel raakte nog een prachtige rog kwijt vlak onder de kant omdat de haak uit de bek schoot, en kreeg één gitaarrog afgekeurd omdat de haak net buiten de bek zat. Pech dus voor Michel, een 10e sectorplaats was zijn deel, en toch prima in de middenmoot.

 

Fout gemaakt

Johan Rombouts moest het doen in vak C en Johan trof niet de beste plek. Met vier kleinere blue rays was Johan helaas onze afvaller van gisteren. Hopelijk vandaag (dinsdag) een betere stek! Frank Peene in vak D viste zeer sterk met verschillende soorten vis. Jammer voor Frank dat er het laatste half uur mooie roggen werden gevangen die echter niet bij Frank aan de bel trokken. In eerste instantie was Frank 6e in zijn sector maar toen eenmaal de uitslag bekend was kwam men tot de ontdekking dat er een fout was gemaakt. Bij Frank was er 2 kilo teveel bij zijn zwaarste vis geteld. Bij bondscoach Arthur van Tienen was er geen enkele twijfel om dit aan de organisatie te melden, want “zo wil je niet winnen en eerlijkheid duurt het langst.” Een prima sportieve beslissing. Frank zakte naar een 7e sectorplaats maar dit had gelukkig geen consequenties voor de teamuitslag.

 

De meest voorkomende grote soorten bij Langebaan...

 

Bedrukt

Marijn Gabrielse was de hekkensluiter in vak D en ook Marijn trof een lastig stuk. Marijn vist heel actief en dit betaalde zich uit. Helaas ging er ook bij Marijn een rog af onder de kant. Met een toch prima 7e sectorplaats was dit het verhaal. Omdat zowel coaches als vissers geen peil kunnen trekken op de groottes van de vissen van de concurrentie, en welk land er nu wat vangt tijdens de wedstrijd, was de stemming direct na afloop toch een beetje bedrukt. Vooral wanneer er het laatste uur toch wat mooie vis aan de kant komt, maar ze de Oranje deelnemers lijken over te slaan.

 

Een aardige variatie aan soorten, maar de roggen scoren de meeste punten...

 

Opluchting

Bondscoach Arthur van Tienen: “Omdat iedere avond vanaf 20 uur de elektriciteit voor anderhalf uur wordt uitgeschakeld bij Langebaan, is de uitslag ook pas laat bekend. Groot was dan ook de opluchting toen bleek dat we vijfde waren met het team en dat is toch nog een prima uitgangspositie! Vandaag gaan we er weer tegenaan!”

 

Kijk op de website van Sportvisserij Nederland voor meer nieuws en uitslagen - ook voor de Dames en de andere WK Teams.

 

Morgenochtend volgt het verslag van de tweede wedstrijddag van vandaag (dinsdag).

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.