Sliedrecht maakt zich op voor de Cordes Traveldag

05 februari 2019 | Redactie

Op zaterdag 9 februari houdt Cordes Travel weer een Cordes Traveldag. Deze dag werd voor het eerst in 2002 gehouden als een speciale dag voor sportvissers; de Zeevisland-dag in een zaaltje in Zeeland. Nu, 17 jaar later, kan de Cordes Traveldag rekenen op honderden bezoekers en is het een heus evenement dat de laatste jaren in Sliedrecht gehouden wordt.

 

Tegen de duizend bezoekers in 2018...

 

De eerste Zeevisland-dag in 2002 was voor de zeevissers die bekend waren met de website Zeevisland en eens wilde vissen in Zeeland. Die eerste georganiseerde dag was toen al een groot succes, en werd daarna nog twee of drie keer georganiseerd.

 

Vakantie-Noorwegen

Na het opstarten van het reisbureau Vakantie-Noorwegen kregen Raffie en Linda Cordes steeds meer vissers die ook naar Noorwegen wilden en hielden een paar jaar later de Noorwegen-dag in Werkendam, waar rond de 100 bezoekers kwamen. Die locatie werd al snel te klein en werd verruild met een locatie in Mijdrecht.

 

 

De lezingenzaal...

 

 

De winkel...

 

 

Specialistische materialen...

 

Mijdrecht

Ook in Mijdrecht echter werd de zaal al snel te klein en verhuisde het naar Sliedrecht, de huidige locatie van de Cordes Traveldag. In deze locatie Lockhorst Sliedrecht begon men in de grote zaal en later, toen het nog drukker werd,  de hele gymzaal voor de in totaal 55 tafels, ruimte voor de winkelier en een aparte zaal van 275 stoelen voor de lezingen. In 2018 had de Cordes Traveldag bijna 1000 bezoekers en dat is een prachtige opkomst.

 

 

Even shoppen...

 

Cordes Traveldag

Het succes van de Cordes Traveldag geeft al aan dat het reisbureau geen kleine speler is in de visreiswereld, en dat het in die jaren zo’n groei heeft gemaakt, van Zeevisland naar Vakantie-Noorwegen tot aan Cordes Travel; van 100 bezoekers bij Vakantie-Noorwegen naar bijna 1000 bezoekers op de huidige Cordes Traveldag. Een mooi compliment is het ook wanneer er op die oude foto’s de bekende gezichten herkend worden van sportvissers die ook voor 2019 en vaak ook al voor 2020 weer geboekt hebben. 

 

 

Veel vrijwilligers helpen je op weg...

 

Winkelier

De Cordes Traveldag die op 9 februari 2019 gehouden wordt, is exclusief voor de sportvissers die bij Cordes Travel hun visreis hebben geboekt. Op deze dag is een winkelier aanwezig die alle materialen bij zich heeft voor onder meer Scandinavië en de Big Game visserij. Er worden lezingen gegeven door onder anderen Arnout Terlouw en je treft er de topvisgidsen uit Noorwegen van plaatsen als Nappstraumen, A Rorbuer, Havoysund en Vesteralen. Alle tafels zijn ingedeeld per accommodatie en zo kan men kennis maken met andere vissers die naar dezelfde accommodatie gaan. De strekking is duidelijk: zo kan men optimaal tips, stekken en trucs met elkaar delen. Bovendien heeft elke tafel een tafelheer/medewerker die al vaker bij die accommodatie heeft gevist. Meer informatie over de unieke Cordes Traveldag kun je hier lezen.

 

 

Klik op de foto hieronder voor een filmpje van de Cordes Traveldag van vorig jaar.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.