Tope on the rocks in Noord-Wales - video

09 januari 2019 | Redactie

James Davies Cooke en zijn vismaat Wayne Leason hebben een stek op de rotsen in Noord-Wales gevonden waar ze gericht op ruwe haai kunnen vissen. Nu is dat best bijzonder want ook langs de Britse eilanden zoeken de ‘topes’ een heenkomen wanneer in november/december de kou inzet. De warmere golfstromen zorgen er hier en daar echter voor dat er op sommige stekken nog haaien rondzwemmen.

 

Aan je strandhengels vanaf de rotsen. Een huzarenstukje van Wayne Leason...

 

Zziplex

Het is een apart gezicht. Er liggen twee strandhengels op de steun, net als wanneer je even op de schar en de wijting gaat. Maar het zijn flinke beachcasters als je wat beter kijkt en er trekt een aardige kromming in een van de sterke Zziplex hengels wanneer er na een run aangeslagen wordt. Dat is nog eens wat anders dan een triplet scharren! Nu hebben veel zeevissers wel vaker een ruwe haai vanaf de boot gevangen, maar vanaf de rotsen is toch even wat anders.

 

 

Een prachtige gevlekte tope voor James Davies Cooke...

 

Pulley rig

Voor zover we het kunnen ontcijferen in deze Engelse video van Sea Angling Adventures, wordt er een Pulley rig gebruikt met een 8/0 en 6/0 circlehook aan een stuk staaldraad gevolgd door een 100 lb leader, en komt er een makreel of wijting aan de haken. En het is niet alleen tope wat de klok slaat. Wat we helaas niet zien in de video is hoe de vissen geland worden onderaan de rotsen. Er blijft dus nog iets te raden over…

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.