Penn Superprestige Boat kijkt terug op enerverend wedstrijdjaar

07 januari 2019 | Redactie

De jaarwisseling was niet alleen een periode waarbij families en vrienden bijeenkomen om die dagen te vieren, maar ook een moment van de jaaroverzichten en voor de organisatie van de Penn Superprestige Boat aanleiding om bijeen te komen om de 2018 versie van deze wedstrijdenreeks feestelijk af te ronden bij Robby Fish in Wommelgem.

 

Velen kijken alweer uit naar 2019, wanneer er een nog mooiere prijzentafel komt…

 

De Penn Superprestige Boat is al vanaf 2012 het overkoepelend klassement van de bootwedstrijden in de lage landen. Wie in dit klassement kan schitteren kan zich onbeschaamd toevoegen aan de beste boothengelaars van België en Nederland, vandaar dat iedere boothengelaar en hengelclub vooraan in de uitslag wil eindigen. In 2018 deden er maar liefst 144 verschillende vissers en 23 clubs mee en konden er acht van de elf erkende wedstrijden doorgaan en dat is gezien de wisselende weersomstandigheden best een mooi aantal.

 

De prijsuitreiking

Iedere deelnemer was uitgenodigd op de terreinen van Robby Fish te Wommelgem. Tientallen mensen uit België en Nederland waren aanwezig om dit hoogtepunt uit de boothengelsport te kunnen meemaken en beleven, zowel hengelaars als supporters. Penn en Robby Fish zorgden ook dat voor deze editie veel materiaalprijzen aanwezig waren en ook de nodige broodjes en drank waren van de partij voor een mooie ‘party’.

 

 

De laureaten

Bij het individueel klassement was de beste hengelaar 2018 Bram Cole van team Robby Fish. Hij eindigde op een totaal van 26 punten. Hij won twee internationale wedstrijden. Bram was reeds tweemaal kampioen van België en is steevast een grote waarde voor de Belgische ploeg die naar de WK’s gaat.

 

 

Zaakvoerder Robby Florus (zaakvoerder Robby Fish) en Bram Cole (RZC)...

 

De zilveren plak was voor Peter Vanderschaeghe van Tubertini België. Hij eindigde op 28 punten en won eveneens twee internationale wedstrijden in 2018. Peter is reeds vijf maal Belgisch Kampioen en een moeilijk te kloppen man volgens andere vissers, die eerder de 2017 editie wist te winnen.

 

 

Robby Florus met Peter Vanderschaeghe...

 

Voor de bronzen medaille was het best spannend tot de laatste geviste wedstrijd. Er waren nog vele kandidaten voor die plaats maar Wilfried Buls van Tubertini België trok aan langste koord door knap een podiumplaats te halen op de EZV Trofee. Wilfried is een constante en regelmatige hengelaar waar iedereen altijd rekening mee moet houden.

 

 

Wilfried Buls (TBE) met zijn lieftallige vriendin...

 

Bij het teamklassement was het andere koek. Het Robby Fish Team uit Wommelgem won afgetekend van de anderen. Hun bijnaam is dan ook The Blue Army. Niks of niemand was bestand tegen hun overwinningsdrang. Drie leden bevinden zich ook in het top 10 klassement individueel.

 

Robbyfish Zeehengelclub

De tweede plaats bij de teams was voor Tubertini België. Editie 2016 en 2017 konden ze al winnen. Het is een ijzersterke ploeg met ervaring die steeds bij de hoogste plaatsen vissen. Het derde team was voor Tubertini Nederland. Altijd een vaste waarde binnen de uitslagen. De goedlachse mannen zijn beresterk en staan er altijd.

 

 

Het 'blauwe leger' van Robby Fish weeral aan kop...

 

 

Tubertini België pakte zilver...

 

 

Tubertini Nederland met de bronzen plak.

 

Ook is er een vijfjarenklassement opgenomen in deze organisatie sinds het vijfjarige bestaan. Wie deze wint mag zich de beste en regelmatigste boothengelaar noemen in die periode. Bram Cole (RZC) nam de trui terug over van Jan Aspeslag (TBE) - die nu tweede is.

 

 

Jan Aspeslag (TBE) 2de, Robby Florus en winnaar Bram Cole (RZC)...

 

Nabeschouwing

Sinds 2012 hebben er reeds 404 verschillende boothengelaars deelgenomen aan de wedstrijden van de Penn Superprestige Boat. De organisatie hoopt de komende jaren nog veel mensen te mogen verwelkomen bij hun favoriete hobby. Ook dit jaar was deze uitreiking van de Penn Superprestige Boat een hoogtepunt in de sport. Het gezellig samenzijn onder collega-hengelaars, de nodige verhalen, de tips & tricks en de nodige grote vissen.

 

 

Penn en Robby Fish

De enorme prijzentafel was ongekend. Robby Florus liet zich zelfs ontglippen dat er voor editie 2019 prijs zal zijn voor de eerste 50 uit het klassement, en de deelnemers kunnen zich gelukkig prijzen met sponsors als Penn en Robby Fish. Alle clubs en medewerkers die hielpen om de organisatie in goede banen te leiden, werden bedankt voor hun hulp. Voor meer informatie en gedetailleerde uitslagen, kijk op de website.

 

 

 

Mooie prijzen, en volgend jaar zelfs prijs voor de eerste vijftig deelnemers...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.