Vijftienjarige Cordes Travel: gasten altijd op de eerste plaats

29 december 2018 | Redactie

Nog een paar dagen te gaan en dan zit 2018 er weer op en kijken we uit naar 2019. Het jaar 2018 was voor Cordes Travel een succes. Voor het vijftiende jaar heeft het visreisbureau van Raffie en Linda Cordes weer meer boekingen en gasten gehad en zijn opnieuw gegroeid. “Maar het allermooiste is toch wel dat we nu meer dan 80% vaste gasten hebben die al meer dan zes jaar bij ons hun visreis boeken en sommige groepen zelfs al meer dan 15 jaar,” aldus het tweetal. Om die reden is Cordes Travel nu al druk met de boekingen voor 2020 – met name voor de populaire Penn Festivals- terwijl het jaar 2019 nog moet beginnen…

Een mooie target voor komend jaar; een heilbot langs de boot...

 

Cordes Travel

Voor 2019 is het doel van Cordes Travel opnieuw om kwaliteit boven kwantiteit te stellen. Raffie Cordes: “We willen geen 600 huisjes waarvan er een aantal misschien niet zo goed zijn; of een mindere boot of een visgebied dat niet interessant is, of 100 landen, waar je dan zelf nooit, of misschien maar één keer bent geweest. Wij gaan voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit, we boeken liever tien groepen in één of twee accommodaties dan tien groepen in tien verschillende accommodaties. Meer groepen bij eenzelfde accommodatie, dan leer je het huis, de visboten, het visgebied, de accommodatie en de eigenaar beter kennen en ‘ken’ je het product wat je verkoopt. Je ziet ook dat vissers steeds meer zoeken naar kwaliteit, een goed product. Het moet gewoon in orde zijn en dat bieden we aan voor ieder budget.”

 

Een bijna gouden vangst...

 

Elke prijscategorie

Cordes Travel visreizen is inmiddels een begrip in de visreiswereld. Raffie en Linda: “Dat staat als een paal boven water. Service en kwaliteit bieden is toch wel onze kracht en die stabiliteit bieden we onze gasten al jaren. Mooie reizen in verschillende landen in elke prijscategorie; men denkt vaak onterecht dat we alleen maar hele dure huisjes verhuren, maar dat is zeker niet waar. Oké, we verhuren alleen goede huisjes, in leuke visgebieden met goede boten vanaf 50 pk, maar ondanks dat hebben we echt wel hele leuk geprijsde huisjes – kijk hier maar eens.”

 

Hard vechtende vissen...

 

 

De reizen en prijzen zijn in elke categorie? Raffie: “Zeker. Zo ga je al voor rond de 550,- euro p.p. een week vissen bij Bergen in Noorwegen, inclusief overtocht, slaaphut aan boord, huis en 21 voets boot. Of per vliegtuig naar Noord-Noorwegen rond de 1100,- p.p. inclusief vliegtickets, transfer/huurauto, huis en visboot. En geloof me; dat zijn echt hele leuke visgebieden waar je de reisverslagen van op de website kunt vinden. In IJsland verhuren we alleen 10 dagen, voor de prijs van 1 week, in mei moet je denken aan 1335,- euro p.p. inclusief vliegtickets, transfer, huurauto, visboot, accommodatie en 1x hotelovernachting. Vergeet ook niet dat het bij Cordes Travel negen volle dagen vissen is en dat voor 1335,- euro p.p. in mei en in juni 1480,- euro p.p. - in het hoogseizoen. IJsland is het kabeljauwparadijs van Europa, nergens vang je zoveel meterplus kabeljauwen als in IJsland.”

 

Een fel begeerde heilbot in de boot...

 

Stel, je droomt al jaren van een visreis naar Noorwegen of IJsland en je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken, of je bent bang dat je te weinig kennis hebt om een leuke vis te vangen? Linda: “Mail of bel eens of kom op afspraak langs op ons kantoor in Colijnsplaat, dan nemen we samen alles eens door. Materiaal is geen punt. Je hengels bij ons huren. Verder hebben we een dik boekwerk met informatie hoe te vissen in Noorwegen of IJsland, en geven we gratis privéles en hebben we 9 februari de grote Cordes Traveldag waar zich inmiddels al meer dan 960 vissers voor hebben ingeschreven. Alleen al voor deze dag boeken veel groepen hun visreis bij Cordes Travel, deze unieke Traveldag is een belevenis op zichzelf, lees de verslagen er maar op na. Ook is het mogelijk om een huisje te boeken waar elke dag een visgids aanwezig is en die gratis één dag met jou het water op gaat. De dagen erna kun je gewoon achter hem aanvaren, hij is er de hele week voor de vissers én je kunt hem al ontmoeten op de Cordes Traveldag.”

 

Een prima geregelde reis met grote vis; dat wil iedereen...

 

Hoe gaat 2019 er voor Cordes Travel uitzien? Raffie Cordes: “We gaan vol enthousiasme richting 2019 en zetten onze koers voort met onze gasten op de eerste plaats te zetten; met ze mee te denken en hun alle hulp, kennis en ervaring te geven die we hebben. Na acht jaar in Noorwegen te hebben gewoond, en daar vele jaren werkzaam te zijn geweest als visgids, en inmiddels 15 jaar Cordes Travel, hebben we zo’n berg met kennis en ervaring, dat je die graag deelt met al je gasten. Kijk maar eens op onze website en je kunt een volle pagina met visfilms bekijken van onze reizen en je leest bij de reisverslagen de tientallen verslagen van de voorgaanden jaren, en hoe onze gasten hun visreis zelf hebben ervaren. Tot slot wensen wij al onze gasten en de lezers van Zeehengelsport een geweldig uiteinde en een gezond, liefdevol en visrijk 2019 !”

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.