Grote Noorse schollen vanaf de kant

09 december 2018 | Redactie

Je hebt schol en je hebt schol, vooral als het om flinke lappen gaat. In Nederland vind je ze helaas niet meer zoveel en gericht erop vissen is niet eenvoudig. In landen als België, Frankrijk, Denemarken en Noorwegen is dat gericht vissen op schol ook niet altijd in praktijk te brengen, maar er zijn wel meer stekken waar je die flinke lappen vaker tegenkomt, zelfs vanaf de kant. Eén ervan is de bekende Skarnsundet stek in Noorwegen.

 

Een mooi kerstcadeau vanaf de kant in Noorwegen...

 

Skarnsundet is natuurlijk een prachtige plaats waar jaarlijks veel Nederlanders en Belgen naartoe trekken om met een grote vis op de foto te gaan, bijvoorbeeld met P & S Visreizen. Menig persoonlijk record aan koolvis, pollak of kabeljauw ging hier in het fjord aan flarden.

 

 

Bij Skarnsundet (iets boven Trondheim in Midden-Noorwegen) kun je vanaf Stu’s Point ook vanaf de kant vissen. In de video laat Phill Dale zien dat je ook in de winterdag vanaf de kant in Skarnsundet grote schollen kunt vangen bij temperaturen net boven het vriespunt momenteel. En blijft het niet een droom om zo’n kanjervis met zijn prachtige vlekken in handen te krijgen?

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.