Fraaie afsluiter jaargang 2018 van Zeengelsport

22 november 2018 | Redactie

Vanaf vandaag is de afsluitende editie van de 37ste jaargang van het enige specialistische zilte magazine in de Lage Landen in distributie en dat betekent dus dat jullie de papieren uitgave rond komend weekend in jullie brievenbussen mogen verwachten. Of op het schermpje van je smartphone of tablet natuurlijk, mocht je er de voorkeur aan geven om je magazine digitaal te lezen. 

 

Op de cover van no. 362 een foto van onze vaste redacteur Tom Sintobin met een fraaie zeeforel, die hij aan de Deense kust wist te vangen met behulp van het Quick releasesysteem. Zeeforelvissen kan heel frustrerend zijn. Je moet er vaak 1.000 keer voor werpen om er eentje te haken en dan heb je hem nog niet, want zeker de helft van de forellen ontdoet zich tijdens de dril van de haak... Tom stelt in een fraaie reportage in ons magazine de veelbelovende uitvinding voor van de bekende Deense specialist Jens Bursell. Een interessante montage voor Scandinaviëgangers, maar beslist eveneens voor het groeiende legertje die-hards die de zeeforel ook in Nederland achter de vinnen zitten. 

 

02

 

Naast deze reportage treffen jullie diverse andere diepgaande artikelen in wat tegenwoordig zo mooi ‘long read’ wordt genoemd. Lenen de diverse digitale media zich perfect voor korte berichten en actueel nieuws, in zo’n klassiek papieren tijdschrift kan wat dieper op de materie worden ingegaan met behulp van langere artikelen en dat doen we dan ook graag.

 

03

 

Ook de bijdrage van Kees Gillissen is daarvan een goed voorbeeld. In de vangstberichten op de diverse social media worden vaak (strand)visstekken genoemd die direct langs de kust wel bekend zijn, maar voor wie wat verder van zee woont, is vaak onduidelijk waar je die stekken dan kunt vinden. 

 

 

Op ons verzoek beschrijft Kees Gillissen vijf van de naar zijn mening beste strandvisstekken op het Zeeuwse Walcheren. Dat voormalige eiland ligt niet alleen ingesloten tussen de Oosterschelde en de Westerschelde, maar wordt ook nog eens gekenmerkt door vele kilometers geweldige zandstranden. Van de aan diep water grenzende stranden bij Westkapelle en Zoutelande, tot de ondiepere stranden bij Domburg en Oostkapelle. Met zo veel verschillende wateren binnen een aantal kilometers kustlijn is het aanbod aan stekken erg groot. 

 

05

 

Ook de vissers van Team Hengelsport Westland zijn goed bekend met dit parcours. In onze langlopende serie ‘Team in de spotlights’ plaatsen we dit recent gevormde strandvisteam in de schijnwerpers, want al is de naam nieuw, het betreft een strandvisteam met een lange en vooral ook roemruchte geschiedenis. Een geschiedenis die bovendien ruim 20 jaar parallel liep aan die van ons Zeehengelsport magazine…

 

06

 

Voor Geert Luinge is het in deze koude tijd van het jaar altijd weer de vraag wáár hij zijn set up gaat opstellen om enkele uurtjes te kunnen vissen vanaf de kant. Zoekt hij een plek op het vaak winderige strand, met het opgewaaide striemende zand? Of zoekt hij het hoog (en hopelijk droog) op de pier? Of gaat hij voor zijn gemak en kiest hij een comfortabele visstek in de luwte aan een brak scheepvaartkanaal? Over de afwegingen die hij daarbij maakt, schreef Geert een boeiende bijdrage.

 

07

 

In onze vaste rubriek Vangstbarometer en Kanjers van Eigen Kust, blikken onze diverse correspondenten steevast terug op de afgelopen periode en proberen ze bovendien alvast vooruit te kijken naar de visserij de komende weken. Daarbij ruimen wij onder de noemer Noordzee Kanjers altijd graag de nodige ruimte in voor bijzondere vangsten van onze lezers langs de Vlaamse en Nederlandse kust. 

 

08

 

Natuurlijk kijken we ook in deze uitgave weer buiten de landsgrenzen van onze Lage Landen. Zo neemt de Britse haaienexpert Andy Griffith ons mee op zoek naar de Big Four. Eerder ving Andy in zijn Britse wateren al haringhaaien van dik over de 200 lb, een blauwe haai van 167 lb, verschillende blauwvintonijnen én een heuse shortfin mako. Dit keer gaat hij op zoek naar de haaiensoort die nog ontbrak op zijn lijstje: de voshaai.

 

09

 

Pieter Beelen zoekt het wat minder groot, maar eveneens ronduit spectaculair. Hij bezocht de Noorse sportvisheld Asgeir Alvestad en kreeg van hem een spoedcursus

nachtvissen met de lamp op verschillende soorten platvis.

 

10

 

Verdere greep uit de inhoud

En daarmee zijn we er dan nog niet, want op de 84 fraai vormgegeven pagina’s die ons magazine steevast telt, kunnen we werkelijk een vracht aan leuke, verstrooiende én

informatieve informatie kwijt. Zo is daar ook de vaste rubrieken Belgische Kroniek & Vlaamse Sprokkels, die al meer dan 10 jaar wordt samengesteld door onze vaste Belgische correspondent Thomas Sintobin.

 

11

 

Daarnaast sprak Tom met Ronny Cleymans, die eerder dit jaar werd gekroond tot Belgisch Kampioen Bootvissen. Dat verraste vriend noch vijand, want Ronny draait al jaren mee op het hoogste niveau. 

 

12

 

Last but not least zijn daar natuurlijk ook de vaste pagina’s van onze rubriek Panvisser van John Willems. Dit keer geeft John het recept voor een pittig zure gambasoep. Die combinatie pittig en zuur is bij ons, als bewoners van het westelijk halfrond, niet erg bekend. In Azië is deze ‘smaak’ echter bijzonder geliefd. 

 

Volgende editie

Terwijl uitgave no. 362 van ons klassieke papieren tijdschrift nog wordt rondgebracht door een leger aan postbezorgers in Vlaanderen en Nederland is de  redactie al weer druk in de weer met de volgende editie van ons magazine. En we durven nu al te verklappen: dat belooft opnieuw een lekker gevarieerd magazine te worden, waarin alle zilte vissers weer alles van hun gading zullen vinden.

 

12

 

Abonnee worden?

Wil jij Zeehengelsport ook ontvangen en ben je nog geen abonnee? Verzeker je dan van de volgende uitgave van ons magazine en maak gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Bij zo’n jaarabonnement ontvang je dan ook nog eens gratis toegang tot de digitale versie van ons magazine!

Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Digitaal lezen?

Ook digitaal, op je laptop, smartphone of tablet, kun je als witvisliefhebber al die interessante artikelen namelijk lezen. De abonnees op ons ‘papieren magazine’ kunnen daartoe inloggen op een gratis digitale versie, maar ben je geen abonnee, dan kun je het digitale magazine ook tegen een schappelijk bedrag lezen.

 

Download via de website:

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.