Topcompetitie Bootvissen 2018 nadert zijn ontknoping

19 november 2018 | Redactie

Afgelopen zondag vond vanaf het voormalige werkeiland Neeltje Jans in de monding van de Oosterschelde de tweede wedstrijd plaats van de Topcompetitie Bootvissen 2018. Na de eerste wedstrijd vanuit Vlissingen op 4 november jl. stond Pim Troost op de eerste plaats in het tussenklassement, maar die koppositie werd nu overgenomen door Rien van Eekeren. Bondscoach Henri Karremans brengt verslag uit.

Sjaak Verburg in actie.


De tweede dag van de Topcompetitie Bootvissen is gisteren een koude bedoening geworden. Een snijdende oostenwind blies de 10 deelnemers vol in het gezicht, want de charterboot ms. Big Marlin van schipper Hans Lodewijks kwam met de achterkant van de boot schuin in de wind te liggen, omdat de getijdenstroming tegen de windrichting in liep. Een compliment aan alle deelnemers, die desondanks met volle overgave streden voor de punten. 

 

Ook de vis leek door de veranderde weersomstandigheden echter van slag, want de vangsten waren niet top, ook al omdat schipper Hans niet naar zijn topstekken kon varen vanwege de windkracht. Net buiten de Oosterscheldekering kon er toch gevist worden en Rien van Eekeren wist het meest te profiteren van de omstandigheden en nam de leiding na twee dagen over van Pim Troost.

 

Topcompetitie-Bootvissen-2018-nadert-zijn-ontknoping-02

Topcompetitie-Bootvissen-2018-nadert-zijn-ontknoping-03

De 10 deelnemers werden verdeeld over de bakboord- (links) en stuurboordkant (rechts) van de boot, met voor beide zijden een eigen uitslag.

 

Zwaaien en zwieren

De eerste periode van twee uur was het voor een aantal vissers moeilijk om hun onderlijnen mooi op de getijdenstroming te leggen. Het ankertouw liep namelijk schuin onder de boot door, waardoor de mannen goed op moesten letten om daaraan niet vast te komen zitten. Aan stuurboordzijde ving Rien van Eekeren acht wijtingen en ook nog een aantal scharren, genoeg om Pim Troost en Peter Leentjes voor te blijven. Hun aantallen waren ongeveer gelijkwaardig, maar zij vingen meer scharren, die minder vangstpunten opleverden. 

 

Aan de andere kant van de boot was Remco Geuze spekkoper, voor Sjaak Verburg en Frank van Schilt. Om de boot de kans te geven wat rechter op de getijdenstroming te komen liggen, werd er een pauze van een klein half uur gehouden. Maar de boot bleef maar zwaaien en zwieren tussen wind en stroming. Moeilijke omstandigheden om te vissen! De vangsten liepen vergeleken met de eerste periode zelfs nog terug. Pim Troost toonde aan in vorm te zijn en won aan stuurboordkant, voor Rien van Eekeren en Erik van Schilt. Sjaak Verburg en Frank van Schilt kwamen aan bakboord op een gelijk aantal punten uit en werden beloond met allebei een eerste plaats. Remco Geuze nam de derde plaats voor zijn rekening.

 

Topcompetitie Bootvissen 2018 nadert-zijn ontknoping 04

Mark van Wanrooij met een triplet.

 

Op het kontje

De derde periode kwam de boot eindelijk mooi recht op de getijdenstroming te liggen. Het zonnetje was inmiddels ook gaan schijnen en de temperatuur liep wat op. Helaas verbeterden de vangsten niet. Met regelmaat kwam er wel wat schar en een enkele wijting boven, maar het was niet super. Angelo Hense en Peter Leentjes, die beiden aan hun kant op de ‘kontpositie’ visten, profiteerden nog het meest door met verre worpen dwars op de stroming de vis te belagen.

 

Topcompetitie-Bootvissen-2018-nadert-zijn-ontknoping-05

Angelo Hense.

 

Peter won de stuurboordkant met 17 vissen, voor Rien van Eekeren en Eric van Schilt. Angelo had aan acht scharren voldoende voor de overwinning aan bakboord. Hij werd gevolgd door maar liefst drie collega’s, te weten Frank van Schilt, Sjaak Verburg en Remco Geuze, die door de slechte vangsten alle drie op vijf vangstpunten kwamen.

 

Topcompetitie-Bootvissen-2018-nadert-zijn-ontknoping-06

Topcompetitie-Bootvissen-2018-nadert-zijn-ontknoping-07

Erik van Schilt (links) en Ger Zantboer (rechts).

 

Nog één wedstrijd te gaan! 

Na twee dagen gaat Rien van Eekeren zoals al eerder aangegeven nu aan de leiding met 11 klassementspunten, gevolgd door Frank van Schilt (12 punten), Pim Troost (13 punten), Sjaak Verburg (14 punten) en op een gedeelde vijfde plaats Peter Leentjes en Remco Geuze met beiden 17 klassementspunten. 

Maar hun achtervolgers zullen zich op de laatste wedstrijd die op zondag 9 december as. vanuit Vlissingen wordt gevist op ms. Pirate 2 van schipper René de Back, niet zo maar gewonnen geven! Een spannend slot ligt dus in het verschiet.

 

Voor de uitslag van gisteren en de tussenstand na twee wedstrijden, klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.