Engelse tv-presentator John Wilson overleden

14 november 2018 | Redactie

In zijn huis in Thailand is de Engelse hengelsportauteur en televisiepresentator John Wilson op 75-jarige leeftijd overleden. De Engelsman was een bekend gezicht in de hengelsportwereld en maakte furore met zijn hengelsportprogramma’s voor televisie, waar hij niet alleen de Engelse hengelsport belichtte maar ook via zijn avontuurlijke buitenlandse reportages de kijkers liet kennismaken met exotische vissoorten als tijgervissen, Siamese karpers, meervallen en record-roggen.

Wilson in een eerder interview waarin hij vertelt waarom hij Engeland verruilt voor Thailand…

 

Uit de tv-series 'Go Fishing'...

 

Wilson werd in 1943 geboren in het Engelse Enfield in Noord-Londen. Op jonge leeftijd was hij al geïnteresseerd in de natuur en de vissen. Dat laatste oefende hij tot hij steeds beter werd, met name in het vangen van grote blankvoorn op de rivier de Lea. Het vissen werd een passie, ook naast banen als kapper, in de koopvaardij en bij een drukkerij. In 1971 stapte hij over naar de hengelsport om er als dealer van hengelsportmaterialen te gaan werken vanuit Norwich.

 

Met een Siamese karper in zijn latere thuisland Thailand...

 

Bekijk hieronder een compilatie met beelden en interviews van John Wilson door ITV.

 

 

 

Discovery Channel

De tv-loopbaan van Wilson begon bij de regionale ITV Anglia in Engeland en mondde uit in een 17-jarige loopbaan als presentator van onder meer de bekende Go Fishing programma’s. Hij maakte er in totaal 108. Via Channel 4 werden deze in heel Engeland uitgezonden. Later pakte ook Discovery Channel de uitzendingen over, waar hij nog meer programma’s zou maken en presenteren. In totaal kon hij terugkijken op 160 tv-programma’s voor diverse omroepen, zowel over zoetwater- als zoutwatervisserij, zowel over Engeland als over vissen in alle werelddelen.

 

Met een zware skate op de foto...

 

 

Auteur van meerdere hengelsportboeken...

 

 

Ambassadeur

Het enthousiasme waarmee Wilson als presentator deze tv-programma’s verzorgde, gaf hem bekendheid in vele landen. Het nieuws van zijn dood werd bekend op 14 november. Twee dagen eerder is Wilson getroffen door een hartaanval en deze is hij niet meer te boven gekomen. De internationale hengelsportwereld verliest een gedreven sportvisser en ambassadeur voor de hengelsport.

 

Klik hieronder voor een interview met John Wilson door Angling Direct in de zomer van dit jaar.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.