Hoog gehalte roofvis en zeevis op Hengelsport- en Botenbeurs 2018

08 november 2018 | Redactie

De Hengelsport- en Botenbeurs, die van vrijdag 30 november tot en met zondag 2 december in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden wordt, is de belangrijkste beurs voor de fanatieke roofvisser en zeevisser. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van boten, buitenboordmotoren, hengels, werpmolens, werpreels, lijnen, kunstaas en accessoires zijn hier allemaal te zien. 

Met veel kunstaasdemonstraties van bekende sportvissers zoals Bertus Rozemeijer…

 

Nieuwsgierig? Hieronder alvast een tip van de sluier van wat er op de beurs aan nieuwe producten te zien is voor zeevissers en roofvissers. 

 

Zeevisstraat

Er komt dit jaar op de beurs een speciaal zeevisstraat waar gespecialiseerde strand- en bootvissers laten zien welke technieken succesvol zijn en welke producten ze gebruiken. De bedrijven en mensen die hier te vinden zijn, zijn de volgende: Weebass, Hengelsport Westland,  Sportvismedia, Leslie Luijer, Cinnetic, Daiwa, Hitra Turistservice AS,  Zeevissport en de Sportfishing Company. 

 

02
Op roosterfish met Cordes Travel…

 

Cordes Travel 

Cordes Travel is ook dit jaar aanwezig op de Hengelsport- en Botenbeurs met hun prachtige, grote stand van 40 m² waar drie mega full HD TV’s de mooiste vangsten laten zien. Cordes Travel is dagelijks met acht mensen aanwezig om alle vragen over visreizen te beantwoorden. Vissen op kabeljauw, roosterfish, zeewolf, tonijn, heilbot, marlijn, zeilvis, koolvis en vele andere soorten. Voor elk budget en voor elke visserij zit je goed bij Cordes Travel, dat zelf alle accommodaties persoonlijk heeft bezocht. Meer informatie op www.cordestravel.nl. 

 

03
De topset voor bootvissers bij EBBM…

 

EBBM

EBBM heeft de nieuwe AV lijn van Rebelcell opgenomen in haar pakket en biedt deze aan in complete sets. In zo’n set voor de roofvisser zit een boegmotor, lithiumaccu of loodaccu met bijpassende lader, accubak en zekering. Optioneel daarbij is een Humminbird fishfinder. Dit alles uiteraard met een scherpe korting. Op de foto is de Extreme set te zien zoals Sean Wit deze gebruikt en voor EBBM heeft samengesteld. De lithium merken die EBBM promoot zijn Rebelcell en Jarocell; beide leveren uitstekende accu’s. Website: www.ebbm.nl.  

 

Hengeldiscount Gigant

De roofvissers onder de bezoekers kunnen bij Hengeldiscount Gigant heerlijk struinen in het Roofvis-Walhalla van alle bekende merken, zoals Westin, Spro, Fox, Rapala, Savage Gear, Halco, Jake, Ernie, Musky Mania, Lamiglas, TP en nog veel meer USA kunstaas. Ook de nieuwste collectie Airrus hengels zijn te bezichtigen en te koop. Alles vind je op de beurs tegen de bekende superprijzen. Website: www.hengeldiscount.nl

 

4
Een van de drukste stands is altijd die van Hengeldiscount…

 

Hertog Hengelsport

Hertog Hengelsport pakt dit jaar groots uit en opnieuw in samenwerking met Savage Gear. Naast diverse items uit het assortiment voor 2019 zijn er de bekende Savage Gear kunstaasacties. Ook voor een High Rider bellyboat ben je bij Hertog aan het goede adres, je scoort ze tijdens de beurs met een aantrekkelijke korting. Website: www.hertog-hengelsport.nl.

 

05
Veel Savage Gear bij Hertog…

 

Honda

Honda Marine Outboards is dit jaar uitgekomen met nieuwe uitvoeringen van de BF40, BF50, BF80 en BF100 buitenboordmotoren. De motoren hebben een aantal verbeterde eigenschappen gekregen en daarnaast is ook de vormgeving aangepast. De motoren zijn onder meer voorzien van de nieuwste Electronic Fuel Injection (EFI) technologie. Met deze techniek ben je er zeker van dat de brandstof aan de motor geleverd wordt op de meest efficiënte manier en in de juiste afgemeten hoeveelheid. Website: www.honda.nl/marine

 

06
Honda, toppunt van betrouwbaarheid…

 

Mann’s en Quantum

De Q-Paddler shad is gebaseerd op de natuurlijke, slanke vorm van een no-action softbait met een vlakke bovenzijde. De brede kop van het shadlichaam geeft een jigkop voldoende houvast en zorgt voor de nodige waterverplaatsing bij de kleinste beweging. Deze shad is verkrijgbaar in vijf uitvoeringen van 8, 10, 12, 15 en 18 centimeter. Moederbedrijf Zebco levert deze shads als samenwerking tussen Mann’s en Quantum. Ook introduceert men softbaits met V-staart, volgens het model van de originele Mann’s Fine-Fish. Te gebruiken voor het verticalen, jiggen, dropshot, Texas en Carolina rig. Verkrijgbaar in een universele lengte: Q-Fish 13 (13 cm). Website: www.zebco-europe.biz/nl/home/

 

07
Q-Paddlers hebben zich al direct bewezen…

 

Hengelsport De Ronde Venen

De Ronde Venen mag met trots melden dat ze de nieuwe, 48 centimeter lange (!) 4D Line Thru Pike van Savage Gear op de beurs hebben. Dit kunstaas weegt maar liefst 750 gram en is gebaseerd op een 3D-scan van een echte snoek. Het driedelige kunstaas heeft perfecte details, een Photo Chrome-skinprint en een fraaie actie in het water. Website: www.hengelsportwinkel.com.  

 

08
Kijk eens goed: dit is geen echte snoek, maar een kunstaasje…

 

Smoke S3 Inshore 

Zebco komt nu ook met een vernieuwde en verbeterde zoutwaterversie van de Smoke Inshore, de Smoke S3 Inshore. De perfecte, middelgrote spinmolen voor eenieder die graag op zee vist, of het nu om zeebaars, gul of zeeforel gaat. Zebco heeft de S3 Quantum vlaggenschip range aan kunstaashengels volledig vernieuwd en op enkele punten nog beter gemaakt! De S3 is verkrijgbaar in twee hengellengtes met verschillende werpgewichten, zodat er voor elke moderne roofvistechniek de juiste hengel voorhanden is. Website: www.zebco-europe.biz/nl/home/

 

09
Een topmolen voor het zoute en zoete water: de Smoke S3 Inshore…

 

Spro 

Zoals de naam al doet vermoeden zit de compleet nieuwe Gutsbait UV serie boordevol UV power voor extra aantrekkingskracht. Dit bijzondere Spro kunstaasje, beschikbaar in lengtes van 9,5 en 11 centimeter, is geheel opnieuw ontworpen waarbij vangkracht, kwaliteit, duurzaamheid, gebruiksgemak en inhakingsvermogen centraal stonden. Een bijzonder aasje voor zeebaars maar ook voor zoetwaterrovers. Het Gutsbait UV assortiment is super compleet en bestaat uit pre-rigged softbaits, spare bodies, spare heads en bijpassende Gamakatsu haken. Website: www.spro.eu

 

Tight Lines

Tight Lines heeft een aantal nieuwe bestemmingen, waaronder voor  jigging en poppervissen in Senegal, maar ook voor amberjack en tijgerhaai in Sal op Kaap Verdië. Ook bestemmingen als Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, Iran met reuzenbarbeel en mangar, en de Amazone van Suriname of Colombia leveren boeiende locaties met grote vissen. Dichterbij kan ook; met light tackle & big game vissen in de Ebro monding van Spanje bijvoorbeeld, of voor de liefhebbers van tarponvissen, de topbestemming Trinidad.  Voor een heilbo-t en skrei-safari ga je naar Kjøllefjord in  Noord-Noorwegen aan de Barentszee, en voor de visreis van je leven is Arunachal Pradesh in de Himalaya van Noord-India, een onvergetelijke ervaring. Website: www.tightlines.nl.  

 

10
Een nieuwe Gutsbait UV bij Spro…

 

Xseaben Fishing Tackle

Xseaben Fishing Tackle is een jong bedrijf met enkele grote namen in het pakket. Zo zijn ze distributeur van Asso Fishing Lines, Vega hengels, Akios en Inova Fishing Tackle. Een uitgebreid assortiment zal aanwezig zijn op de beurs. Tevens zul je op de stand de consultants kunnen ontmoeten: de nieuwe wereldkampioen strandvissen (!) Ruud van Noord, Tom van der Pol (beide Asso) of Klaas Winter (Akios/Inova). Email: asso@kpnmail.nl

 

Ahoy Hengelsport

Na een jaar ziekenboeg zal Leen Maarleveld van Ahoy Hengelsport zich weer laten zien op de Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht met een ruim assortiment aan nieuwe artikelen van Yuki, Svendsen, Luciox, Reins, Lucky John, Fish Up en Fishkix. Er zijn veel nieuwe artikelen voor de roofvisser en zeevisser op deze stand. Ook heeft Ahoy Hengelsport een aparte stand met Pure Fishing om de nieuwe Penn Spinfisher molen te promoten. Bij aanschaf van één van de tien uitvoeringen krijg je een Penn Hoody en Cap cadeau (alleen op de beurs).

 

Programma en deelnemerslijst

Het programma en de deelnemerslijst van de Hengelsport- en Botenbeurs zijn bekend. Naast de lezingen van bekende vissers, zal de beurs bol staan van tal van nieuwe en zeer interessante activiteiten, zoals demonstraties, workshops en spetterende publieksacties. Lees hier meer over het programma van de Hengelsport- en Botenbeurs op 30 november, 1 en 2 december 2018. Klik hier voor de deelnemerslijst. 
 

Wees er dus op tijd bij voor jezelf en de kinderen. De openingstijden in de Jaarbeurs zijn dagelijks van 10 tot 17 uur op de data vrijdag 30 november t/m 2 december 2018. Bezoek de website voor het laatste nieuws, bestel tickets en download de app. 

 

11


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.