Pim Troost neemt de leiding na eerste dag Topcompetitie Bootvissen

05 november 2018 | Henri Karremans

De Topcompetitie Bootvissen 2018 is met prachtig weer begonnen. De tien overgebleven bootvissers verzamelden zich in alle vroegte in de tweede Vlissingse binnenhaven om aan boord te gaan van de Pirate  2 van schipper René de Back. Koers werd gezet naar de alom bekende Spijkerplaat, waar de laatste tijd al heel aardig werd gevangen. De wintervis is namelijk gearriveerd en de wijting en schar domineren de vangsten van dit moment. Maar daarnaast kun je er ook nog wel een enkele zomergasten, zoals tong, zeebaars en soms ook nog wel een achtergebleven haaitje verwachten. De deelnemers hadden er in ieder geval veel zin in! Henri Karremans doet verslag.

Aan de gezichten van deze eindstrijders is af te lezen dat het niet alleen spannend zou worden, maar ook dat ze er zin in hebben...

 

Tripletten

Om kwart over acht werd het startsein gegeven voor de eerste periode van twee uur vissen. Al snel kwamen de eerste wijtingen binnenboord en daar zaten knap grote exemplaren bij. Aan stuurboordkant maakte Peter Leentjes een bliksemstart, maar ook nieuwkomer Angelo Hense deed van zich spreken met enkele tripletten. Rien van Eekeren had nummer 1 geloot aan bakboord en ook dat bleek een prima plaats om te beginnen.  Op een hoog tempo maakte Rien al snel verschil! Maar hij kreeg behoorlijk tegenstand van Mark van Wanrooij en Frank van Schilt. Ook de andere deelnemers lieten zich niet onbetuigd en het werd tegen het einde van de eerste periode nog knap spannend. Toch wisten Peter Leentjes en Rien van Eekeren hun sector te winnen. Tijd voor een wisselpauze en even bij te komen van de inspanningen.

 

Bakboord in het zonnetje...

 

En stuurboord in de schaduw...

 

Tweede periode

De tweede periode startte met een matige vangst, want de getijdestroming liep nog behoorlijk door en de deelnemers kregen veel beet, maar de vis kon slechts mondjesmaat worden gehaakt. Met het catch en release systeem werden overigens alle vissen snel genoteerd en teruggezet. Later bleek dat deze periode, maar ook de derde slechter waren dan de eerste! Allerlei onderlijnen werden tevoorschijn getoverd, maar niets hielp. Toch zijn er ook dan winnaars. Pim Troost aan stuurboord en Frank van Schilt aan bakboord konden het best met de eerder geschetste situatie omgaan en wonnen hun bootkant. Erik van Schilt en Peter Leentjes  eindigden gelijk aan de kant van Pim en werden gedeelde tweede. Aan bakboord pakte Sjaak Verburg de tweede plaats voor Mark van Wanrooij. Na twee periodes leek Peter Leentjes de grote winnaar van de dag te worden, maar de derde stek aan stuurboord pakte voor Peter slecht uit. Pim ging ondertussen verder met zijn opmars met als belagers Erik van Schilt en Remco Geuze. Peter kon niet antwoorden en werd deze periode kansloos laatste! Ook aan bakboord bleef het door de mindere vangsten erg spannend. Rien van Eekeren trok opnieuw, net als in de eerste periode, mede dankzij het vangen van een zeebaars, die veel punten opleverde, aan het langste eind, voor Frank van Schilt en Sjaak Verburg.

 

Een mooie wijting voor Erik van Schilt...

Scharren voor Angelo Hense...

 

Wijting en schar voor Frank van Schilt...

 

Neeltje Jans 18 november

Aan het eind van de dag staat Pim Troost nu fier aan kop met slechts vijf klassementspunten, voor Rien van Eekeren en Frank van Schilt, die beiden met slechts één puntje achterstand de tweede en derde plaats innemen. Maar de anderen zijn zeker nog niet kansloos, want met nog twee dagen te gaan van drie perioden, zijn de verschillen nog gering. De volgende keer - op 18 november - verzamelen de vissers zich op Neeltje Jans, waar de Big Marlin klaar ligt om de monding van de Oosterschelde te bevissen. Bij slecht weer kan er dan zelfs uitgeweken worden naar de Oosterschelde zelf. De wedstrijd kan dus bijna altijd doorgang vinden. Een nieuwe ronde, met nieuwe kansen, waar verrassingen zeker niet uitgesloten zijn!

 

 

Ook hier dwaalt de zeebaars nog wat rond, zo bewijst Rien van Eekeren...

 

 

Het blijft spannend...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.