Zesde generatie Penn Spinfisher sterker en duurzamer

28 oktober 2018 | Redactie

De zesde generatie Spinfisher van Penn is dit jaar uitgekomen in een brede serie werpmolens, lopend vanaf een 2500 model tot aan een 10.000 model. De prachtige goudzwarte spinmolens hebben een sterkere Full Metal body en zijplaat en een duurzame CNC-gearing van aluminium voor de kleinere modellen en brons voor de grotere modellen – vanaf de 6500. Alle Spinfisher VI molens hebben bovendien een extra gradatie ITX5 sealing zodat water nog moeilijker in de slip of de gearbox terecht kan komen.

In de vertrouwde kleuren...

 

LiveLiner

In de range tussen die genoemde 2500 en 10.000 modellen heeft Penn natuurlijk ook een LiveLiner (vrijloop) uitvoering gedaan, alsook een Spinfisher No Bail pick-up model en een uitvoering met een lange LongCast spoel. Het LiveLiner mechanisme heeft een upgrade ondergaan. De hendel voor de vrijloop kent voortaan vier standen, die eenvoudig zijn in te stellen door de hendel voor- of achteruit te klikken. Met deze vier clicks kun je de mate van vrijloop instellen.

 

De LiveLiner vrijloopmodellen kennen nu vier standen aan vrijloopweerstand...

 

Sterker en duurzamer...

 

Spinfisher VI

De Spinfishers VI tellen vijf kogellagers. De molens hebben allemaal de beproefde HT-100 slip meegekregen. Dat de Spinfisher een 2500 model als kleinste uitvoering kent, is op veler verzoek gedaan. Deze kleinere Spinfisher VI zal ook in de zoetwatervisserij een geliefde molen gaan worden, terwijl ook de liefhebbers van zeebaars eveneens een beroep kunnen doen op het 2500 model in combinatie met de lichtere hengels die de laatste jaren voor de zeebaarsvisserij steeds meer ingezet worden.

 

 

 

De nieuwe Spinfisher VI wordt niet eerder dan februari 2019 in ons land verwacht.

 

Klik hieronder om een filmpje te bekijken van de nieuwe Spinfisher VI.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.