In de boot met Mohammed

12 oktober 2018 | Redactie

Gisteren nam Zeehengelsportredacteur John Willems vanuit IJmuiden de bekende Nederlandse publicistcolumnistschrijver en dichter van Marokkaanse komaf Mohammed Benzakour mee op z’n visboot. Twee poëten aan het vissen, zullen we maar zeggen, met als doel een reportage voor ons magazine.

 

Mohammed is een gelouterd schrijver, met vele publicaties op zijn naam en de nodige prestigieuze prijzen op zak. De laatste maanden was hij na de publicatie van zijn zeer goed ontvangen ‘Berbers spreekwoordenboek’ Tien op een ezel niet van de TV af te slaan en paginagrote recensies verschenen in alle landelijke kranten.

 

Panvisser

En het leuke is: Mohammed steekt in al die publiciteit nooit onder stoelen of banken dat hij een enthousiaste sportvisser is. Of eigenlijk –net als John- een Panvisser, want het uiteindelijke doel is voor hem in de regel toch het zélf vangen van een stukje vers en gezond zeebanket.

 

Mohammeds onlangs verschenen boek is een regelrechte bestseller!

 

"Met één tuinboon maak je geen erwtensoep"

Voor Zeehengelsport was al die positieve publiciteit voor de sportvisserij aanleiding om Mohammed te vragen voor een reportage. John Willems stelde daartoe zijn visboot beschikbaar en gisteren visten de Twee Panvissers samen voor de kust van IJmuiden. En al vissend was er geen gebrek aan gespreksstof…

 

In zijn laatste boek Tien op een ezel doet Mohammed Benzakour een poging het wezen van de Berbers te ontsluieren aan de hand van hun spreuken en spreekwoorden. Wie zijn de Berbers? Wat spookt er door hun wonderlijke geest?

 

Vlagerig

De visserij daar in IJmuiden was… laten we het maar ‘vlagerig’ noemen… Varend naar de tweede stek merkte John op: “Hopelijk vangen we daar meer vis Mo, want voor twee visjes doen we het niet!” "Met één tuinboon maak je geen erwtensoep" antwoordde zijn metgezel met een Berbers gezegde. En op de vierde stek verzuchtte hij: “Ik wil dat deze dag nooit voorbij gaat...”

 

Ik wil dat deze dag nooit voorbij gaat...”

 

De reportage van John Willems over zijn visdag met Mohammed Benzakour verschijnt in uitgave no. 363 van ons Zeehengelsport magazine, de eerste editie van onze 38ste (!) jaargang.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.